Σπάρτη: Αποχώρησαν επτά ποδοσφαιριστές. Η απόφαση για Εργοτέλη

0
173

Συνεχίζονται οι δυσάρεστες καταστάσεις στην ομάδα της Σπάρτης από την οποία αποχώρησαν επτά ποδοσφαιριστές – Κρασνίκι, Πάντος, Βαλμάς Αγγελόπουλος Κολτσίδας Αρώνης, Λώλος.

Νέα αποχώρηση και του Τιράρ – είχε προλάβει και να σκοράρει – συνολικά οκτώ και πιθανόν τις επόμενες ημέρες να υπάρχουν και άλλες.

Ο λόγος αποχώρησης έχει να κάνει με τις δυσάρεστες καταστάσεις που δεν τους άφηναν να αγωνιστούν και να κάνουν την δουλειά τους εντός γηπέδου. Ποδοσφαιριστές που έχουν προσφέρει κατά τη φετινή περίοδο και ήθελαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται για το καλό της ομάδας αλλά δεν τους άφηναν.  Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόσφατο εντός έδρας αγώνα με Καραϊσκάκη η Σπάρτη τελείωσε τον αγώνα με τους ίδιους έντεκα παίκτες που ξεκίνησε τον αγώνα παρά το γεγονός ότι υπήρχαν  στο πάγκο οι Αρώνης, Πάντος, Κολτσίδας, Λώλος και στη εκτός αποστολής ο Τιεντσέ και άλλοι.  Αγωνίστηκαν και τα ενενήντα λεπτά οι Σφέτσος, Φραγκούλης, Δαδάκος, Καλούσης, Τσίμαν, Ντούσκας, Ζαχαριουδάκης, Τουρέ, Ρόμο, Νάτσης, Καινούργιος.

Στην ομάδα έμειναν 11-12 ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα ταξιδέψει στη Κρήτη για τον αγώνα με τον Ηρόδοτο.

Αφαίρεση τριών βαθμών και κατακύρωση υπέρ Εργοτέλη

Η Σπάρτη έχασε στα χαρτιά τον αγώνα με τον Εργοτέλη  σύμφωνα με την απόφαση του Πειθαρχικού Οργάνου της Football League.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας είχε διεξαχθεί στις 28 Φεβρουαρίου για την 18η αγωνιστική με την Σπάρτη να αποσπάει τότε ισοπαλία 1-1. Ο Εργοτέλης κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους της αναμέτρησης διότι οι Λάκωνες χρησιμοποίησαν πέντε ξένους ταυτόχρονα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 8 Μαρτίου κι έναν μήνα μετά οι Κρητικοί δικαιώθηκαν ανεβαίνοντας έτσι στους 42 βαθμούς δύο πίσω από τον δεύτερο της βαθμολογίας Απόλλων Λάρισας.

Αντίθετα η Σπάρτη είναι πλέον τελευταία στην βαθμολογία, καθώς της αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί με συνέπεια να υποχωρήσει στους 14.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Football League έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Ως προς την ένσταση που υπέβαλε η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ. 88 κατά του κύρους του αγώνα με την ΠΑΕ ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ στις 23/2/2019:

ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον αγώνα υπέρ της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ με σκορ 3-0, ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος στην ΠΑΕ ΣΠΑΡΤΗ και της ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ χρηματική ποινή, ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ».

Οι Λάκωνες τιμωρήθηκαν επίσης με 2.000 ευρώ πρόστιμο, καθώς είχαν δικαστεί ερήμην για τη μη αναγραφή προπονητή – κατόχου UEFA Pro στο ματς με τον Βόλο.

Η απόφαση:

«ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ Α.Ε ΣΠΑΡΤΗ, χρηματική ποινή ύψους δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ για το αδίκημα της μη αναγραφής και πρόσληψης προπονητή (αγώνας με ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ, 17/3/2019)».