Σπάρτη: Η ΕΠΟ ανακαλεί δελτία και οδηγεί στην αποβολή από το πρωτάθλημα

To isports.gr έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πολύ καιρό ότι η ομάδα πλησιάζει με γρήγορο ρυθμό προς την διάλυση.  Δυστυχώς ελάχιστοι μας άκουσαν και ακόμη λιγότεροι προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση. Τώρα είναι πλέον αργά με την ΠΑΕ να βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την αποβολή από το πρωτάθλημα και την διάλυσή της. 

Παντελής αδιαφορία από όλους για την ομάδα που ανήκει στη πόλη της Σπάρτης και τους Σπαρτιάτες και που ενδέχεται το 2019 να εξελιχθεί σε καταστροφική χρονιά.

Η ΕΠΟ ανακάλεσε τα δελτία όλων των χειμερινών μεταγραφών της Σπάρτης, μια κίνηση με την οποία την αποβάλλει ουσιαστικά από το πρωτάθλημα αφού οι εναπομείναντες ποδοσφαιριστές δεν επαρκούν για να κατέβει σε αγώνα.

Με πολλά προβλήματα η Σπάρτη έφτασε μέχρι την 27η αγωνιστική, με δυο συνεχόμενους αγώνες να αγωνίζεται με δέκα ποδοσφαιριστές και στη Κέρκυρα να μην συμπληρώνει τους εννέα και ο αγώνας να μην ξεκινά.

Εξαιτίας της μη αποπληρωμής οικονομικών υποχρεώσεων της ομάδας η ΕΠΟ προχώρησε στην ανάκληση όλων των δελτίων που εκδόθηκαν για τη Σπάρτη στη χειμερινή περίοδο των μεταγραφών.

Τα δελτία που ανακαλούνται, είναι αυτά των Γκαλβάο, Τιράρ, Ρόμο, Τουρέ, Τσίμαν, Αγγελόπουλου, Αρώνη, Βαλμά, Δαδάκου, Λώλου, Σφέτσου και Ζίμα. 

Κάτι το οποίο σημαίνει ότι η ομάδα δεν θα μπορέσει να παρατάξει το λιγότερο 9 ποδοσφαιριστές στους αγώνες με Απόλλων Πόντου και Αιγινιακό.

Αν συμβεί αυτό το καταδικαστικό σενάριο τότε η ομάδα θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα με τις συνέπειες να είναι καταστροφικές.

Στην ουσία μια ομάδα που αποχωρεί από πρωτάθλημα σβήνει από το χάρτη …

Ειδικότερα, αν μια ΠΑΕ αποχωρήσει από πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε υποβιβάζεται αυτομάτως, όχι μία, αλλά δυο κατηγορίες κάτω!

Στο νέο πρωτάθλημα που θα μετάσχει, εξάλλου, θα ξεκινήσει με -6 βαθμούς!

Παράλληλα, στους μετόχους (αλλά και στους συγγενείς τους!) της ΠΑΕ που θα αποχωρήσει, απαγορεύεται ρητώς για την επόμενη ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ να εμπλακούν με τον οποιοδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε ΠΑΕ!

«1.α) Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

i)με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,
ii)με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει,
iii)με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και 100.000 ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2.Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου».