Και ο Λεωνίδας δεν βλέπει ούτε ένα Σπαρτιάτη… (βίντεο)

0
168

Μπροστά από το άγαλμα το Λεωνίδα, του ιστορικού βασιλιά της Σπάρτης την Κυριακή 21 Απριλίου η Α.Ε. Σπάρτη δεν παρατάχθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης.

Στο βίντεο βλέπουμε μόνο την ομάδα του Απόλλων Πόντου που ήρθε στη Σπάρτη στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής της Football League.

Ποδοσφαιριστές και παράγοντες δεν υπήρχαν στο γήπεδο για την γηπεδούχο ομάδα που έχει οδηγηθεί στο γκρεμό και κανένας δεν ασχολείται.

Μια ομάδα που μάζευε 2,500 χιλιάδες φιλάθλους στο Περιστέρι διαλύθηκε με το χειρότερο και πιο εξευτελιστικό τρόπο. Εξαφανίστηκε από το χάρτη και το ποδόσφαιρο της Α.Ε. Σπάρτης ουσιαστικά τελείωσε.

Απίστευτος διασυρμός για την πόλη της Σπάρτης και τους Σπαρτιάτες μέσα από το δημοφιλέστερο άθλημα στο πλανήτη.

Ειδικότερα, αν μια ΠΑΕ αποχωρήσει από πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε υποβιβάζεται αυτομάτως, όχι μία, αλλά δυο κατηγορίες κάτω!

Στο νέο πρωτάθλημα που θα μετάσχει, εξάλλου, θα ξεκινήσει με -6 βαθμούς!

Παράλληλα, στους μετόχους (αλλά και στους συγγενείς τους!) της ΠΑΕ που θα αποχωρήσει, απαγορεύεται ρητώς για την επόμενη ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ να εμπλακούν με τον οποιοδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε ΠΑΕ!

«1.α) Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

i)με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,
ii)με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει,
iii)με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και 100.000 ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2.Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου».