Γ’ Εθνική: Ο αριθμός των ομίλων της περιόδου 2019-2020. Ημερομηνίες δήλωσης συμμετοχής και έναρξης.

Το πλαίσιο διεξαγωγής και λειτουργίας της νέας Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2019-20 αποφάσισε σε συνεδρίασή της η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Παρά τις πιέσεις κατά τόπους Ενώσεων, δεν υπήρξε καμία τροποποίηση ως προς τον αριθμό των ομίλων, οι οποίοι θα είναι και φέτος οκτώ.

Η σέντρα του νέου Πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ομάδες έχουν περιθώριο να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ως τις 5 Ιουλίου, νωρίτερα, δηλαδή, από κάθε άλλη χρονιά.

Οπως και τα προηγούμενα χρόνια, η ΕΠΟ δίνει τη δυνατότητα στις δευτεραθλήτριες των Ενώσεων θα λάβουν μέρος στη Γ’ Εθνική σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια της ίδιας ένωσης δεν καταθέσει δήλωση συμμετοχή. Εάν και η δευτεραθλήτρια δεν καταθέσει δήλωση συμμετοχής, το δικαίωμα μεταβιβάζεται στην ομάδα που κατετάγη στην 3η θέση.

Σε ό,τι αφορά τους ηλικιακούς περιορισμούς, και για τη νέα σεζόν επιτρέπεται η αναγραφή και συμμετοχή έως και πέντε ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των 33 ετών, όπως και η συμμετοχή το πολύ ως τεσσάρων παικτών χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να τροποποιηθεί η διάταξη που πέρασε στην προκήρυξη του περσινού Πρωταθλήματος και προέβλεπε για τη σεζόν 2019-20 υποχρεωτική συμμετοχή σε όλον τον αγώνα δύο παικτών κάτω των 21 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τελικώς, θα καθίσταται υποχρεωτική η παρουσία μόνο ενός ποδοσφαιριστή κάτω των 21 ετών.

ΠΗΓΗ: metrosport.gr