Ορειβατικός Σπάρτης: Περίπατος Μυστρά – Πικουλιάνικα

Ο ΕΟΣ Σπάρτης σας καλεί σε έναν ακόμη απογευματικό περίπατο αυτή την Τετάρτη 12 Ιουνίου στην περιοχή Μυστρά-Πικουλιάνικων.

Δείτε σχετικά την παρακάτω αναλυτική ανακοίνωση:

Κάλεσμα για πεζοπορία από την Πάνω Πύλη του Κάστρου του Μυστρά στα Πικουλιάνικα

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής καλεί σε πεζοπορία από την Πάνω Πύλη του Κάστρου του Μυστρά έως τα Πικουλιάνικα στα παραδοσιακά μονοπάτια που πρόσφατα καθαριστήκαν και δεν είχαν περπατηθεί για περίπου 50 χρόνια. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει στις 5:30μμ την Τετάρτη 12 Ιουνίου από την Πάνω Πύλη του Κάστρου του Μυστρά θα περάσει από το Βλαχοχώρι και θα καταλήξει στα Πικουλιάνικα, η διαδρομή είναι περίπου 2 ώρες. Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το συντομότερο δυνατό στο συντονιστή Παναγιώτη Παππά (τηλ. 6945832701), οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στις 5μμ στην Βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους: Τρύπης, Πικουλιανίκων, Ταϋγέτης(Μπαρσινίκου), Παρορίου, Αναβρυτής και Καλυβίων Σοχάς έχει ξεκινήσει το καθάρισμα παραδοσιακών μονοπατιών συνολικού μήκους περίπου 93 χιλιομέτρων για φυσιολατρικό, περιπατητικό και αθλητικό τουρισμό.

Τα 14 χωριά που συνδέουν τα μονοπάτια είναι:
1)Λογγάστρα, 2)Βάρσοβα, 3)Τρύπη, 4)Σταυρός, 5)Πικουλιάνικα, 6) Βλαχοχώρι, 7)Ταϋγέτη(Μπαρσινίκος), 8)Περγανταίικα, 9)Αναβρυτή, 10)Σοχά
11)Καλύβια Σοχάς, 12)Παρόρι, 13)Άγιος Ιωάννης και 14)Μυστράς. Τα μονοπάτια αυτά είναι τμήματα των μονοπατιών που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής πριν κατασκευαστεί το σύγχρονο οδικό
δίκτυο.