Παρατηρήσεις και θέσεις Καρρά στη Γενική συνέλευση της ΕΠΟ

Γενική Συνέλευση ΕΠΟ Πραγματοποιήθηκε 28.6.19 η τακτική Γ.Σ. της ΕΠΟ στην Αθήνα ,όπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας κ Καρράς Παναγιώτης και το μέλος της Ε.Ε. κ.Πουλικογιαννης Σωτήρης .

Στο Διοικητικό Απολογισμό αναφέρθηκε ο κ.Καρράς για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών και ρώτησε εάν υπήρχε μελέτη βιωσιμότητας, στα πολλά προβλήματα της Γ’ Εθνικής (έξοδα κτλ) και αναρωτήθηκε αν έπρεπε να υπάρχουν λιγότεροι όμιλοι. Ζητησε,την στήριξη της ομοσπονδίας για τα ερασιτεχνικά σωματεία και ιδιαίτερα όσων έχουν τμήματα υποδομής.

Στη συνέχεια έθιξε και το θέμα της διαιτησίας:

Έρχονται ξένοι ρέφερι στη Superleague 1, άρα οι Ελληνες είναι κακοί, όμως ικανοί για τους αγώνες της UEFA και τα τοπικά παιχνίδια. Και ρώτησε ,γιατί αρχικά ο κ. Περέιρα ήρθε με απόφαση της διοικούσας και τώρα τον επέβαλε η FIFA;

Τίποτα ιδιαίτερο δεν έχει γίνει στα δυο χρόνια που είναι στην Ελλάδα για τη διαιτησία στο πρωτάθλημα της s.l. μόνο μας έφερε ξένους διαιτητές. Στις άλλες κατηγορίες διαιτητών γίνεται προσπάθεια και υπάρχει καλή συνεργασία και με τις επιτροπές διαιτησίες των ενώσεων.

Για τον τελικό Κυπέλλου που έγινε σε άδειο γήπεδο, που τον σφύριξαν ξένοι διαιτητές, ενώ μίλησε και για τη βία μεταξύ προσκεκλημένων, τις ευθύνες της ΕΠΟ και για εικόνα που προσέβαλε την χώρα και το ποδόσφαιρο. Αδειο γήπεδο βλέπουμε και στους αγώνες της Εθνικής, χρειάζεται επανεκκίνηση, να βρεθεί έδρα και να μην είναι περιφερόμενος θίασος. Οι κανονισμοί πρέπει να εγκρίνονται από τη ΓΣ της ΕΠΟ και αν τους θέλουν FIFA και UEFA, όπως αυτόν της διαιτησίας να τους υπογράφουν οι ίδιες, όχι ο Πρόεδρος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας.

Και συνέχισε: «Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA – UEFA από ένα χρόνο αρχικής παραμονής πάνε για τρία άρα υπάρχει ζήτημα. Ποιος ο λόγος της παρουσίας της ΕΠΟ και των ΕΠΣ; Ποιο αυτοδιοίκητο; Όταν αποφασίζει η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των FIFA, UEFA και μια ΕΕ της ΕΠΟ να συνεναινεί;».

Τέλος, ήταν αρνητικός και στην αμοιβή του προέδρου της ΕΠΟ, ύψους 5.000 ευρώ(καθαρά) και τόνισε: «Όταν υπηρετείς πρέπει να ξέρεις και τους όρους ότι δεν θα υπάρχει αμοιβή. Επειδή είναι σημαντική θέση και τιμητική, ο κάθε ένας πρέπει να σκέφτεται ότι θα προσφέρει και δεν θα αμείβεται. Είμαι αντίθετος ξεκάθαρα». Ψήφισε παρών.

Στον Οικονομικό απολογισμό 2018, ψήφισε θετικά εκτός τους μισθούς προσωπικού διότι για το έτος 2018 έχουν αυξηθεί κατά 580 Χιλ ευρώ ,χρήματα που έπρεπε να έχουν δωθεί στις ενώσεις και στα σωματεία. Στον Προϋπολογισμό του 2020 ,ψήφισε θετικά εκτός μισθοδοσίας της ΚΕΔ. Και στις τροποποιήσεις του Καταστατικού ,ψήφισε θετικά εκτός του Άρθρου 82 διότι η επιτροπή της FIFA- UEFA,θα είναι πλέον χωρίς χρονικό προσδιορισμό η παρουσία της στο ελληνικό ποδόσφαιρο.