Τα πέντε συμπεράσματα της συνέντευξης Σκαφιδά. Κατανόησε σε ένα λεπτό την προσπάθεια που ξεκινά.

0
878

Ο Γεώργιος Σκαφιδάς άνοιξε τα χαρτιά του το Σάββατο 13 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Μενελάϊον σε όλους τους Δημότες του Δήμου Σπάρτης.

Ένας άνθρωπος «αιμοδότης» του Λακωνικού ποδοσφαίρου – που προσφέρει άδολα όλα τα χρόνια χωρίς να έχει κάποιο όφελος.

Η προσφορά της οικογένειας Σκαφιδά επεκτείνεται και στο γυναικείο ποδόσφαιρο μέσω της συζύγου του, κυρίας Ρόης Καλλιρόης Λαμπή που είναι Πρόεδρος της γυναικείας ομάδας της Σπάρτης, των Καρυάτιδων. Οι Καρυάτιδες εκπροσωπούν τον Δήμο Σπάρτης στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Τα πέντε ακόλουθα σημεία θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε σε λιγότερο από ένα λεπτό τις προθέσεις και το πλάνο του Προέδρου της νέας ομάδας που θα εκπροσωπεί τον Δήμο της Σπάρτης.

i. το πρώτο και σημαντικότερο σημείο είναι ότι το εγχείρημα αφορά μετονομασία της Α.Ε. Πελλάνας Καστορείου η οποία έχει ένα καθαρό από χρέη ΑΦΜ, σε ονομασία που θα έχει ως βάση το όνομα της Σπάρτης, μία πιθανή ονομασία είναι το «Αθλητική Ένωση Δήμου Σπάρτης». Δεν γίνεται συνένωση, ή συγχώνευση με κάποια ομάδα.

ii. η Α.Ε. Πελλάνας Καστορείου διαθέτει ένα ισχυρό διοικητικό σχήμα (το οποίο θα διευρυνθεί την φετινή περίοδο). Με τα έως σήμερα επιτεύγματά της έχει περάσει τις εξετάσεις με υψηλό βαθμό πολλές φορές. Έχει αποδείξει με τον βέλτιστο τρόπο την υγεία και την δυναμική της. Ολοκλήρωσε τον 8ο όμιλο, έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους της Γ’ Εθνικής στη 5η θέση αγωνιζόμενη απέναντι σε ομάδες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εκπροσωπούν περιοχές που είναι μεγαλύτερες πληθυσμιακά κατά γεωμετρική πρόοδο, Καλαμάτα, Παναργειακός, Ασπρόπυργος, Α.Ο. Υπάτου, Παναρκαδικός.

Τα στοιχεία της Ένωσης Πελλάνας Καστορείου όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, θα συνδυαστούν με το ιστορικό όνομα της Σπάρτης, με αρμονικό τρόπο για να δημιουργήσουν μια δυνατή ομάδα, που θα εκπροσωπεί επάξια το υπερπολύτιμο και μοναδικό παγκοσμίως όνομα της πόλης, μια ομάδα για την οποία ο κάθε Σπαρτιάτης θα είναι υπερήφανος.

iii. Δεν θα γίνει οικονομική αφαίμαξη της κοινωνίας και κατ’επέκταση του Δήμου της Σπάρτης. Κάτι το οποίο ισχύει όλα αυτά τα χρόνια από την Ένωση Πελλάνας Καστορείου, στην πιο πετυχημένη της περίοδο είχε μόλις 8 πινακίδες !!! στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης – αυτό σίγουρα αποτελεί ρεκόρ σε Πανελλήνιο επίπεδο – όχι γιατί δεν μπόρεσε να βρει περισσότερες αλλά επειδή δεν ήθελε να είναι βάρος στη τοπική κοινωνία την στιγμή που πολλές ομάδες ποδοσφαίρου – μεταξύ αυτών και η Α.Ε. Σπάρτη – και ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ και λοιπών αθλημάτων έχουν την ανάγκη στήριξης για να συνεχίσουν το έργο τους.

Το νέο μοντέλο οικονομικής στήριξης της προσπάθειας θα στηριχθεί στα μέλη τα οποία με ένα κόστος των 30 έως 40 ευρώ θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλους τους αγώνες της περιόδου 2019-20 που περιλαμβάνουν αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας όπου ο αντίπαλος θα είναι μια από τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.  Παίρνοντας την ανώτερη τιμή, τα 40 ευρώ είναι εξευτελιστικό ποσό αν το συγκρίνουμε με εισιτήρια διαρκείας άλλων ομάδων.  Μάλιστα η αξία των σαράντα ευρώ αποτελεί εισιτήριο ενός αγώνα σε πολλές περιπτώσεις.

iv. σεβασμός, στήριξη και συνεργασία σε κάθε επίπεδο με όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες του Δήμου Σπάρτης.  Η διοίκηση της Α.Ε. Πελλάνας Καστορείου ενδιαφέρεται για την γενικότερη άνοδο του ποδοσφαίρου στο Δήμο της Σπάρτης, και αυτό θα επιτευχθεί όταν όλες οι ομάδες είναι δυνατές και υγιής.  Η πιο τρανή απόδειξη είναι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Α.Ε. Πελλάνας Καστορείου, Γεώργιος Σκαφιδάς καθώς και μέλη του Δ.Σ. έχουν στηρίξει κατά το παρελθόν την Α.Ε. Σπάρτη με την αγορά πολλών εισιτηρίων διαρκείας και με την καταβολή σεβαστού οικονομικού ποσού.

v. το σχέδιο στηρίζεται στη συσπείρωση όλων των δυνάμεων, των πάρα πολύ μικρών, των μικρών, των μεγάλων, αλλά και των γιγαντιαίων. Όλες αυτές οι δυνάμεις θα φτιάξουν μια συνισταμένη που θα ονομάζεται και θα εκπροσωπεί την Σπάρτη, η δυναμική της οποίας έχει άμεση συνάρτηση με την ισχύ της κάθε μιας μικρότερης δύναμης.  Όσο περισσότεροι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια τόσο μεγαλύτερες οι προσδοκίες και ο στόχος της ομάδας.