Νέστος Χρυσούπολης: Μια ανάσα από Football League. Λαζαρίδης: Η Χρυσούπολη είναι μεγάλη και μπορεί να στηρίξει την ομάδα

Η ομάδα, ως επιλαχούσα, δέχτηκε πρόταση να συμμετέχει στο πρωτάθλημα για να καλύψει ένα από τα δύο κενά που υπάρχουν – Αισιοδοξία ότι η απάντηση στην ΕΠΟ θα είναι θετική

Από την στιγμή που οι ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League, δεν είναι μια αλλά δύο (Ηρακλής και Κρόνο Αργυράδων Κέρκυρας), όπως προέκυψε μετά το τέλος της περιόδου δηλώσεων συμμετοχής, ανοίγει διάπλατα πλέον το παράθυρο της ανόδου στην 3η τη τάξη επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας για το Νέστο!

Η ομάδα της Χρυσούπολης βρίσκεται στην 2η θέση της ειδικής βαθμολογίας των επιλαχόντων της περσινής χρονιάς, πίσω από τη Νίκη Βόλου και μπροστά από την Καλαματά και το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Σάββας Λαζαρίδης, κλήθηκε τηλεφωνικά από μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, για να του γίνει η ανεπίσημη κρούση για συμμετοχή της ομάδας του στη Football League. Το επίσημο «χαρτί» αναμενόταν χθες το μεσημέρι στη Χρυσούπολη και θα πυροδοτήσει σειρά εξελίξεων και ζυμώσεων στην πόλη που θα οδηγήσουν στην διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που θα πάρει την τελική απόφαση.

Η απόφαση αυτή πάντως μόνο εύκολη δεν θα είναι δεδομένου ότι ο Νέστος θα πρέπει να γίνει ΠΑΕ (με ότι αυτό συνεπάγεται) αλλά και να βρει τα χρήματα για να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Λαζαρίδη που μίλησε στον Alpha Radio 88.6, οι διαθέσεις της διοίκησης αλλά κυρίως των οικονομικών παραγόντων της περιοχής είναι θετικές. Κι αυτό γιατί η ομάδα πέρσι διεκδικούσε μέχρι το τέλος την απ’ ευθείας άνοδο της στη Football League και είχαν γίνει οι σχετικές ζυμώσεις. Μένει να φανεί αν αυτά που είχαν ειπωθεί τότε θα εξακολουθούν να ισχύουν και τώρα.

Σάββας Λαζαρίδης (Πρόεδρος): «Η Χρυσούπολη είναι μεγάλη και μπορεί να στηρίξει την ομάδα»

Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το αν περίμεναν στο Νέστο αυτή την εξέλιξη ο Σάββας Λαζαρίδης τόνισε ότι «έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στο πρωτάθλημα, μπορώ να πω ότι περιμέναμε εν… μέρη αυτή την κλήση. Κι αυτό γιατί περιμέναμε να μην δηλώσει ο Ηρακλής συμμετοχή στη Football League και ακολούθως η Νίκη Βόλου που είχε ορισμένα προβλήματα. Στη συνέχεια η Νίκη κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, αλλά υπήρχε και ο Κρόνος Αργυράδων από την Κέρκυρα που είχε ακουστεί ότι δεν θα δηλώσει συμμετοχή. Ξέραμε λοιπόν ότι είχαμε πολλές πιθανότητες να κληθούμε από την ΕΠΟ να δηλώσουμε εμείς συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, αφού ήμασταν 2οι στην ειδική βαθμολογία των επιλαχόντων που είχε δημιουργηθεί στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς. Στην 1ηθέση ήταν η Νίκη Βόλου, και στην 3η θέση η Καλαμάτα».

Όσον αφορά για τα επόμενα βήμα που γίνουν στην ομάδα είπε: «τώρα περιμένουμε το επίσημο χαρτί από την ΕΠΟ, το οποίο όπως μας ειδοποίησαν από την Αθήνα θα το έχουμε στα χέρια μας μέχρι το μεσημέρι (Πέμπτη 8/8) και απ’ εκεί και πέρα θα συνέλθει το ΔΣ του συλλόγου, θα ορίσουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουμε τι θα πράξουμε. Αν θα απαντήσουμε θετικά ή αρνητικά δηλαδή στην πρόταση. Το λέω αυτό γιατί ο κύριος που με πήρε στο τηλέφωνο από την Ομοσπονδία για να με πληροφορήσει για την εξέλιξη, με ρώτησε αν θα συμμετέχουμε τελικά στο πρωτάθλημα. Του απάντησα όμως ότι κάτι τέτοιο δεν μπορώ να το κάνω. Μια τέτοια ερώτηση δεν απαντιέται τόσο απλά και τόσο σύντομα».

Τέλος αναφορικά με τον αν περιμένει να εμφανιστούν οικονομικοί παράγοντες για να στηρίξουν το Νέστο, εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι: «μπορώ να πω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από παράγοντες της Χρυσούπολης για να στηριχθεί οικονομικά η ομάδα στη Football League. Υπήρξαν και πέρσι οι ζυμώσεις στο Νέστο, γιατί έγινε η προσπάθεια να ανεβούμε απ’ ευθείας κατηγορία. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα έρθουν στην ομάδα. Σαφώς και αυτή τη στιγμή είμαστε απροετοίμαστοι για ενημερωθήκαμε την τελευταία στιγμή. Όπως είπα όμως υπάρχει ενδιαφέρον. Η Χρυσούπολη είναι μεγάλη και πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να στηρίξει αυτό το εγχείρημα».

ΠΗΓΗ: https://www.kavalapost.gr