Ακάθεκτη η Σάκκαρη, απέκλεισε και την Κβίτοβα στο Σινσινάτι

ία ημέρα μετά το εντυπωσιακό 6-3, 6-0 επί της Καμίλα Τζόρτζι, η Μαρία Σάκκαρη πέταξε νοκ άουτ και την Πέτρα Κβίτοβα στο Western & Southern Open του Σινσινάτι. Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Τσέχας με 2-1 σετ (6-4, 2-6, 6-3) και προκρίθηκε στους “16” του τουρνουά, εκεί όπου θα περιμένει τη νικήτρια του αποψινού αγώνα Σαμπαλένκα – Τσένγκ.

Αυτή ήταν η 6η νίκη -και 4η φετινή- για την Σάκκαρη επί αντιπάλου που βρίσκεται στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Χρειάστηκε 2 ώρες και 8 λεπτά για να την πετύχει, παρότι δέχτηκε τέσσερα μπρέικ, με το τελευταίο εξ αυτών να σημειώνεται στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Η Ελληνίδα κέρδισε πάντως πέντε από τα επόμενα έξι γκέιμ και στο τέλος νίκησε την Κβίτοβα, κόντρα στην οποία έχει πλέον 2-1 φέτος.

Η Τσέχα έπαιζε μόλις το δεύτερο της τουρνουά το τελευταίο τρίμηνο λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού στο αριστερό χέρι. Είχε συνολικά 53 αβίαστα λάθη, 9 double faults και με τέτοια νούμερα δεν θα μπορούσε να αντέξει μέχρι τέλους κόντρα στην φορμαρισμένη Ελληνίδα, η οποία βρίσκεται στο Νο. 33 της παγκόσμιας κατάταξης και θα αναρριχηθεί αρκετά εφόσον περάσει στους “8” του Σινσινάτι.

ΠΗΓΗ: sport24.gr