ΕΠΟ: Έγκριση του νέου ΚΑΠ. Η κάλυψη του κενού της Α.Ε. Σπάρτης και το έγγραφο της ΕΠΣ Λακωνίας

0
440
SAMSUNG CSC

Οι αλλαγές στους κανονισμούς εγκρίθηκαν την Τρίτη (13/8) από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να ενημερώνεται γι’ αυτές.

Ακόμα δεν έχουν αναρτηθεί οι αλλαγές στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ, ωστόσο έχουν διαρρεύσει μια σειρά από αλλαγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα έχουν αφαιρεθεί όλες οι περιπτώσεις στις οποίες προβλεπόταν αφαίρεση τριών βαθμών λόγω επεισοδιακής συμπεριφοράς των φιλάθλων των ομάδων.

Η ποινή αφαίρεσης βαθμών απαλείφθηκε και στην υποτροπή των δυσφημιστικών δηλώσεων. Ωστόσο στον ΚΑΠ προβλέπεται η αφαίρεση ενός βαθμού, αντί τριών σε περιπτώσεις που αγώνας δεν αρχίζει ή δεν ολοκληρώνεται λόγω επεισοδίων.

Παράλληλα, η ΕΠΟ, όπως είχε ανακοινώσει, κατάργησε όλο το άρθρο του ΚΑΠ που αφορούσε την πολυιδιοκτησία, ενώ στο άρθρο του πειθαρχικού κώδικα που αφορά στις απειλές αξιωματούχων παρέμειναν οι ίδιες με πέρυσι ποινές δηλαδή απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 3 έως 5 χρόνια και αν υπαίτια είναι η ομάδα διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές, αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμός κατά περίπτωση.

Τέλος, αλλαγές υπάρχουν και ως προς την κάλυψη των κενών στη Γ’ Εθνική, ομάδων που δεν δηλώνουν συμμετοχή από τις οικείες ΕΠΣ. Μέχρι πέρυσι, αυτό ίσχυε μόνο για τους πρωταθλητές των ΕΠΣ που δεν ήθελαν να συμμετέχουν, αλλά πλέον ο νέος ΚΑΠ προβλέπει την προσπάθεια κάλυψης όλων των κενών που προκύπτουν.

ΠΗΓΗ: onsports

Έγγραφο από την ΕΠΣ Λακωνίας

Η ΕΠΣ Λακωνίας έχει ήδη μεριμνήσει, στέλνοντας έγγραφο στην ΕΠΟ στο οποίο ζητά να ενημερωθεί για το χρονικό περιθώριο που έχουν οι ομάδες, στη συγκεκριμένη ο Απόλλων Ξηροκαμπίου ή ο Αμυκλιακός αν δεν δηλώσει η ομάδα του Ξηροκαμπίου, να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και να καλύψουν το κενό της Α.Ε. Σπάρτης.

Αναμένεται η απάντηση της ΕΠΟ σε ένα πολύ σημαντικό θέμα που έχει προκύψει με το κενό της Α.Ε. Σπάρτης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η ΕΠΣ Λακωνίας για άλλη μια φορά έχει ενεργήσει έγκαιρα και με τον αρμόδιο τρόπο για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα και να προασπίσει τα συμφέροντα των ομάδων της Λακωνίας.