Η απάντηση της ΕΠΟ στο αίτημα Καρρά για κάλυψη του κενού της Α.Ε. Σπάρτης

Το έγγραφο του Προέδρου της ΕΠΣ Λακωνίας, Τάκη Καρρά

Η ΕΠΣ Λακωνίας έχει μεριμνήσει από τις 13 Αυγούστου, στέλνοντας έγγραφο στην ΕΠΟ για να ενημερωθεί για το χρονικό περιθώριο που έχουν οι ομάδες, στη συγκεκριμένη ο Απόλλων Ξηροκαμπίου ή ο Αμυκλιακός αν δεν δηλώσει η ομάδα του Ξηροκαμπίου, να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και να καλύψουν το κενό της Α.Ε. Σπάρτης.

Η ΕΠΣ Λακωνίας για άλλη μια φορά έχει ενεργήσει έγκαιρα και με τον αρμόδιο τρόπο για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα και να προασπίσει τα συμφέροντα των ομάδων της Λακωνίας.

Ακολουθεί η απάντηση της ΕΠΟ που ήρθε την Τρίτη 20 Αυγούστου σε ένα πολύ σημαντικό θέμα που έχει προκύψει με το κενό της Α.Ε. Σπάρτης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Σύμφωνα με το άρθρο 4, παρ. 7 του ΚΑΠ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 προκύπτει ότι η ομάδα της Ενώσεων σας Α.Ε. Σπάρτη που δεν δήλωσε συμμετοχή στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία, που δικαιούνταν να αγωνιστεί με βάση την κατάταξή της στον βαθμολογικό πίνακα  του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-19 που συμμετείχε, μπορεί να αντικατασταθεί από την δευτεραθλήτρια ή τριταθλήτρια – κατά σειρά – ομάδα της κατηγορίας Α’ τοπικού πρωταθλήματος της Ένωσεως της ίδιας αγωνιστικής περιόδου.

Ως προς τα απαιτούμενα έγγραφα και τις λοιπές διατυπώσεις θα ενημερωθείτε από το αγωνιστικό τμήμα της ΕΠΟ.