Α’ κατηγορία Λακωνίας: To πρωτάθλημα της περιόδου 2019-20. Τρόπος διεξαγωγής και ομάδες.

Το isports.gr σας αναλύει τον τρόπο διεξαγωγής της Α’ κατηγορίας Λακωνίας της περιόδου 2019-20 σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι σήμερα.

Ο πιθανότερος καταρτισμός της Α’ τοπικής κατηγορίας εκτός απροόπτου είναι από τις ακόλουθες δέκα ομάδες – αν όλα πάνε καλά και κάποια ομάδα δεν μπορέσει τελικά να κατέβει:

Άμιλλα Αγίου Ιωάννη, Αμυκλιακός, Άρης Σκάλας, Απόλλων Ξηροκαμπίου, Ατρόμητος Συκέας, Μολαϊκός, Βοίας Νεάπολης, Ήφαιστος Βρονταμά, Κάστρο Γερακίου και Ευρώτας Έλους.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα έχει 18 αγωνιστικές, κατά την οποία θα υπάρχουν δύο γύροι.

Οι βαθμοί που θα συγκεντρώνει η ομάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα μεταφέρονται στο δεύτερο γύρο.

Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα δημιουργούνται δύο όμιλοι των 5 ομάδων, ο όμιλος ανόδου που θα περιλαμβάνει τις ομάδες που τερμάτισαν από την 1η έως και την 5η θέση στη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας και ο όμιλος υποβιβασμού στον οποίο θα βρίσκονται οι ομάδες που ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια από την 6η έως και την 10η θέση.

Στους δύο ομίλους η κάθε ομάδα θα αντιμετωπίζει εντός και εκτός την κάθε ομάδα και στο τέλος ο πρώτος από τον όμιλο ανόδου θα ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική και ο τελευταίος από τον όμιλο υποβιβασμού θα υποβιβάζεται στην Α1′ κατηγορία.

Το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 ξεκινά το πρώτο Σ/Κ του Οκτωβρίου, Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Σημειώνουμε ότι ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος που επιλέχθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του isports.gr, από την ΕΠΣ Λακωνίας είναι ο ιδανικός και ο καλύτερος δυνατός, αναβαθμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την Α’ τοπική κατηγορία με όλους τους αγώνες πλέον να έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία μέχρι το τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Συνολικά η κάθε ομάδα δίνει, συνολικά 26 αγώνες, 18 αγώνες στη κανονική διάρκεια και 8 στον όμιλο ανόδου ή υποβιβασμού.