Δηλώσεις της Σάκκαρη για Τσιτσιπά, Μπάρτι και τον προπονητή της Τομ Χιλ!

Μιλώντας στο SDNA μετά την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του US Open, η Μαρία Σάκκαρη φάνηκε σίγουρη ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ξαναβρεί τον εαυτό του. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Βίκυ Γεωργάτου.

Kι εγώ το πέρασα αυτό φέτος», παραδέχτηκε η Μαρία, που δεν ήταν στα καλύτερά της στην αρχή της σεζόν. «Ήμουν στο τσακ να σταματήσω το τένις! Όταν το βλέπεις απέξω, λες ότι κάνουμε αυτό που αγαπάμε, ότι βγάζουμε λεφτά, αλλά δεν είμαστε ρομπότ. Και παίζουμε κάθε εβδομάδα και είναι δύσκολο να είσαι σε τοπ φόρμα. Προφανώς και θα χάσεις μερικές φορές στον πρώτο γύρο και αυτόματα η ψυχολογία σου θα πέσει. Αυτό που περνάει ο Στέφανος είναι κάτι φυσιολογικό, δεν είναι ανησυχητικό. Δεν είναι ότι θα τον πάρει η κάτω βόλτα από εδώ και πέρα, γιατί είναι φοβερός παίκτης, μην το ξεχνάμε. Και μην ξεχνάμε τι έχει καταφέρει. Κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να εξωτερικεύσει αυτό που νιώθει. Είναι λογικό να το περνούν όλοι οι παίκτες, αλλά εγώ προσωπικά θα το κρατήσω για τον εαυτό μου».

Και συνέχισε: «Δεν έχει γίνει και κάτι. Σίγουρα για αυτόν είναι κάτι φοβερό, γιατί είναι νικητής. Και οι ανατροπές που κάνει, τα ματς που παίζει, δείχνουν ότι είναι φτιαγμένος για αυτή τη μάχη. Δεν υπάρχει τενίστας που να μην το έχει περάσει. Είμαι σίγουρη ότι θα ανακάμψει. Είμαι 100% σίγουρη. Όσοι λένε κάτι άλλο, δεν ξέρουν από τένις».

Τη ρωτσαμε αν… χρειάζεται να μένει πίσω στο σκορ για να παίξει το καλύτερό της τένις. «Δεν ξέρω, νομίζω πως όχι. Αν παίξεις πχ με την Κβίτοβα, αν μείνεις πίσω στο σκορ… γεια σας! Πλέον, όμως, μου έχει γίνει πιο εύκολο. Παρόλο που ήμουν πίσω στο σκορ, νευρίασα μεν, αλλά σκέφτηκα ότι έχω ακόμα δύο σετ και ότι ήμουν πιο fit από ό,τι εκείνη. Εμπιστεύομαι τις δυνατότητές μου, το τι μπορώ να κάνω στο γήπεδο και ξέρω ότι πολλές από τις παίκτριες δεν μπορούν να το κάνουν. Σε αυτό ποντάρω όταν είμαι πίσω στο σκορ».

Η 24χρονη τενίστρια παίζει αύριο με την Άσλεϊ Μπάρτι, την οποία αντιμετώπισε και πριν λίγες μέρες στο Σινσινάτι. «Είναι σπουδαία αντίπαλος. το Νο.2 κόσμου. Και το στυλ που παίζει είναι αρκετό δύσκολο για κάθε παίκτρια. Η αλήθεια είναι ότι έβγαλα το πόδι από το γκάζι στο Σινσινάτι μετά το πρώτο σετ. Αν πάνε καλά τα πράγματα αύριο, θα το έχω στο μυαλό μου, να μην κάνω το ίδιο λάθος. Πέρυσι στο Indian Wells είπα ότι είναι η καλύτερη παίκτρια στον κόσμο. Και αυτό όταν ήταν Νο.14, Νο.15 στον κόσμο. Αλλά έβλεπες πόσο ταλαντούχα είναι και πόσο δυνατή πνευματικά είναι. Έβλεπες ότι θα πετύχαινε πολλά και το είδαμε αυτό φέτος. Αλλά κι εγώ πιστεύω στον εαυτό μου και θα κάνω ό,τι μπορώ».

Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να παίξει για πρώτη φορά σε τέταρτο γύρο major; «Δεν ξέρω, δεν θέλω να το σκέφτομαι έτσι γιατί έχω από τα πιο δύσκολα ματς! Βέβαια, ξέρω ότι παίζω καλά, ότι είμαι σε καλή κατάσταση, άρα γιατί να μη γίνει αυτή τη φορά; Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα έρθει, αυτό είναι σίγουρο!».

Η Μαρία μίλησε ξανά με τα καλύτερα λόγια για τον τον προπονητή της, τον Τομ Χιλ.«Είναι ο πιο θετικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει και που είχα ποτέ στην ομάδα μου. Κι εγώ ήμουν αρνητική, οπότε με βοήθησε πάρα πολύ. Το ότι είμαστε στην ίδια ηλικία επίσης βοηθάει πολύ. Όταν θέλω τον χώρο μου, θα μου τον δώσει. Και διασκεδάζουμε μαζί, κάνουμε βόλτες,πηγαίνουμε σινεμά. Είναι εύκολη η συνεργασία. Με πιέζει, μη νομίζετε! Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τη συνεργασία».

Σε ποιο σημείο του αγώνα με τη Σουάι Πενγκ θα ζητούσε σήμερα το coaching του, αν επιτρεπόταν σε Grand Slams; «Νομίζω στο 4-3 ή στο 5-4 για να δω τι θα μπορούσα να κάνω καλύτερα για να σπάσω το σερβίς της. Γιατί αυτό με δυσκόλεψε πιο πολύ στο πρώτο σετ. Σέρβιρε πολύ καλά και γενικά ήταν σταθερή».

Όσο για τον στόχο της μέχρι το τέλος της σεζόν; «Θέλω να παίξω στο Ζουχάι. Το βασικό, όμως, είναι να απολαμβάνω το τένις, διότι στην αρχή της σεζόν δεν το απολάμβανα. Δεν ήμουν σε καλή διάθεση. Θέλω να τελειώσω τη σεζόν περήφανη. Στην αρχή της σεζόν δεν ήθελα να μπαίνω στο court, αλλά τώρα ανυπομονώ!».

ΠΗΓΗ: sdna.gr