Παναρκαδικός, ΑΕΚ Τρίπολης: Σκληρές δηλώσεις Βασίλη Κωστόπουλου, Γιάννη Νίκου

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Πρόεδρος του Παναρκαδικού, Βασίλης Κωστόπουλος, στην εκπομπή του Radio Arcadia 93.8, “Μπάλα κι άλλα”, για τον καταρτισμό των ομίλων της Γ΄Εθνικής ενώ τόνισε πως το πιθανότερο είναι η ομάδα του να μην κατέβει στο πρωτάθλημα!

Αναλυτικά όσα είπε στο Radio Arcadia 93.8:

“Αυτό που επικρατεί αυτή τη στιγμή είναι απογοήτευση. Δυστυχώς η διοργανώτρια αρχή δεν έλαβε τα μηνύματα που στείλαμε τόσο εμείς, όσο και η ΑΕΚ Τρίπολης για μια ορθολογική διάρθρωση των ομίλων. Απ’ ότι φαίνεται οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πραγματικά, υπάρχει τρομερή απογοήτευση και στην ομάδα και στις τάξεις της Διοίκησης γιατί τουλάχιστον περιμέναμε ότι θα υπάρχει μια λογική στον καταρτισμό των ομίλων. Συναντάμε όμως το εξής παράδοξο, να είναι σ’ έναν όμιλο οι ομάδες της Πελοποννήσου εκτός της Αρκαδίας και της Κορινθίας. Είναι πέρα από κάθε λογική αυτό που συμβαίνει. Αναγκάζουν τον Παναρκαδικό, την ΑΕΚ και την Κόρινθο να δώσουν παιχνίδια στην Αττική, τη Βοιωτία τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο και στην Εύβοια. Νομίζω πως πρέπει να παραπέμψουμε τους ανθρώπους στο γεωγραφικό χάρτη”.

Είναι μια απόφαση καταστροφική για τον προγραμματισμό μας. Μια σοβαρή ομάδα, πρέπει να πάει αεροπορικά στα δύο μακρινά νησιά, δεν μπορεί να πάει με το πλοίο. Σε συνδυασμό με τα ταξίδια σε Βοιωτία και Εύβοια μιλάμε για ένα μπάτζετ, μόνο για το ταξίδι πάνω από 20.000 ευρώ. Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε. Η ΕΠΟ μεθοδεύει αυτές τις καταστάσεις για να εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα παραγόντων. Εμείς στον Παναρκαδικό γινόμαστε μάρτυρες όλων αυτών με τον πιο σκληρό τρόπο. Για το λόγο αυτό, συγκαλούμε σήμερα έκτακτο Δ.Σ. Θα συναντηθούμε σήμερα στο γήπεδο. Θα παρθούν αποφάσεις, θα εκδοθούν σκληρές ανακοινώσεις. Εχω μιλήσει ήδη με τη Διοίκηση της ΑΕΚ Τρίπολης. Θα ακολουθηθεί μια κοινή γραμμή, γιατί θεωρώ ότι σ’ αυτή την κατάσταση μόνο ενωμένα τα σωματεία της Αρκαδίας μπορούν να πιέσουν καταστάσεις. Φυσικά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέβουμε και στο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή, με τις υπάρχουσες συνθήκες το πιο πιθανό είναι να μην κατέβουμε στο πρωτάθλημα. Να πάμε σ’ ένα πρωτάθλημα υποδομών, μήπως και αυτοί οι γνωστοί – άγνωστοι αντιληφθούν τον αγώνα που κάνουμε τα ερασιτεχνικά σωματεία και οι Διοικήσεις αυτών και να μην κάνουν σχέδια με τις τσέπες των άλλων”.

Νίκου: “Αν παραμείνει έτσι ο όμιλος, εκτός Γ΄Εθνικής η Αρκαδία”

Το ιστορικό στέλεχος της ΑΕΚ Τρίπολης, Γιάννης Νίκου, φιλοξενήθηκε στον αέρα της εκπομπής του Radio Arcadia 93.8, “Μπάλα κι άλλα”, καθιστώντας σαφές και από πλευράς ΑΕΚ Τρίπολης πως οι ομάδες της Τρίπολης δεν θα κατέβουν στη Γ’ Εθνική αν δεν υπάρξουν αλλαγές στους ομίλους.

“Νομίζαμε ότι επρόκειτο για φήμες αλλά δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα. Θα ακολουθήσουμε την ίδια γραμμή με την ομάδα του Παναρκαδικού. Μίλησα ο ίδιος με τον Πρόεδρο του Παναρκαδικού και υπάρχει η απόφαση πως σ’ αυτό τον όμιλο δεν θα κατέβει να παίξει καμία από τις δύο ομάδες. Φυσικά θα ακολουθηθεί κοινή γραμμή και από τις δύο ομάδες. Είναι μια απόφαση που εκτός από απογοήτευση, μου προκαλεί και την περιέργεια για το πως σκέφτονται στην ΕΠΟ. Πως βάζουν την ομάδα σ’ αυτό τον όμιλο. Είναι σαν να λένε στις ομάδες μην κάνετε τίποτα, καταθέστε τις σφραγίδες και τα δελτία και μην αγωνιστείτε στο πρωτάθλημα. Να μπούμε σ’ έναν όμιλο με γεωγραφικά κριτήρια όχι να κάνουμε ταξίδια. Το πρωί από την ΕΠΟ έλεγαν πως δεν έχουν καταλήξει ακόμα και πριν λίγο μάθαμε σε ποιον όμιλο είμαστε. Αν δεν αλλάξει ο όμιλος η Αρκαδία θα μείνει χωρίς εκπρόσωπο στη Γ’ Εθνική”.