Γ’ Εθνική: Η ανάλυση του 7ου ομίλου!

Από τις 14 ομάδες του ομίλου υποβιβάζονται οι 6, κάτι που μεγαλώνει τον βαθμό δυσκολίας.

Το ioniansports.gr αναλύει τον όμιλο.

Η περιβόητη κατάρτιση των ομίλων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή. Όπως είχαμε γράψει στο προηγούμενο άρθρο μας, αυτό τελικά επικράτησε. Δηλαδή όμιλος με Ζάκυνθο,  Αχαϊα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία και Αργολίδα.

Επί του πρακτέου, σημαίνει ότι θα είναι ένας δύσκολος όμιλος με ιστορικές ομάδες, ενισχυμένες από τις μεταγραφές που οι περισσότερες εξ΄ αυτών θέλουν να ανέβουν κατηγορία και να φύγουν από αυτό το υποβαθμισμένο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Ο βαθμός δυσκολίας προφανώς μεγαλώνει καθώς αποφασίστηκε από τις 14 ομάδες που θα αγωνιστούν να υποβιβαστούν οι 6! Δηλαδή με λίγα λόγια όλες οι ομάδες πρέπει να κάνουν  πρωταθλητισμό για να επιβιώσουν!

Για τις ζακυνθινές ομάδες η κατάσταση αρχίζει και γίνεται δύσκολη, καθώς οι 12 υπόλοιπες έχουν ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό σπαταλώντας χρήματα και παίρνοντας παίκτες εγνωσμένης αξίας.  Από το Νομό Μεσσηνίας έφυγε η ομάδα της Καλαμάτας που έτσι και αλλιώς θα ήταν το ακλόνητο φαβορί για άνοδο (Ανέβηκε στην Football Legaue). Υπάρχει όμως το Διαβολίτσι που έχει κάνει σπουδαίες μεταγραφές έχοντας ενισχυθεί επί τω πλείστον με παίκτες από τον Μεσσηνιακό Νομό.

Από τον Νομό Λακωνίας υπάρχει ο Αστέρας Βλαχιώτη. Μια ομάδα που γνωρίζει την κατηγορία έχοντας στις τάξεις της σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Η Α.Ε. Πελλάνας Καστορείου που μετονομάστηκε σε Π.Σ. “Η Σπάρτη” έχει κάνει παρά πολλές μεταγραφές με παίκτες από το πάνω ράφι και έχει βάλει στόχο το πρωτάθλημα, εκεί αγωνίζεται ο ζακυνθινός Κώστας Κάρδαρης. Τέλος,  υπάρχει ο Πανγυθεατικός που έχει ξεκάθαρο στόχο την παραμονή του στην κατηγορία.

Από τον Νομό Αργολίδας υπάρχουν 3 ομάδες. Ο ιστορικός Παναργειακός, που μπορεί να ξεκίνησε κυριολεκτικά στο παρά πέντε και με πολλά προβλήματα, έχει όμως το ειδικό βάρος της φανέλας και τον κόσμο να γίνει ξανά μια υπολογίσιμη δύναμη. Η Ένωση Ερμιονίδας φέτος αναμένεται να έχει την σφραγίδα του δικού μας γνώριμου Δημήτρη Νόλη! Έχει κάνει μεταγραφές, έφυγαν βέβαια αρκετοί καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά θα είναι μια ομάδα συμπαγή και δυσκολοκατάβλητη. Τέλος υπάρχει και το Ναύπλιο 2006 η ομάδα του Παναγιώτη Ταχτζίδη που σε αυτή αγωνίζεται ο ζακυνθινός παίκτης Σταύρος Κίτος. Στόχος του Συλλόγου είναι το πρωτάθλημα σύμφωνα με όσα ακούγονται από την ιστορική πόλη.

Στον Νομό Αχαΐας υπάρχουν δυο ιστορικές ομάδες.  Η Θύελλα Πατρών και ο Διαγόρας Βραχνεϊκων. Δύο ομάδες που δύσκολα χάνουν βαθμούς στις έδρες τους και έχουν ποιοτικούς παίκτες που προέρχονται κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Στο Νόμο Ηλείας υπάρχουν 3 ομάδες. Ο ιστορικός Πανηλειακός που φέτος ανακατεύει την τράπουλα και κατεβαίνει κυρίως με νεαρούς αλλά ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Ο ΠΑΟ Βάρδας, που γνωρίζει απ΄ έξω και ανακατωτά την κατηγορία έχει παίκτες εμπειρότατους και μια δύσκολη έδρα. Τέλος υπάρχει και ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, που ανέβηκε σαν 3ος στο πρωτάθλημα αλλά έχει κάνει μεταγραφικές κινήσεις για να σταθεί επάξια στην κατηγορία.

ΠΗΓΗ: ioniansports.gr