Ζάκυνθος: Χορηγός το Κατάρ! Τι ειπώθηκε στη γενική συνέλευση και φιλική ήττα.

Στέλιος Γούναρης: Πρέπει να σηκώσει κεφάλι ο Σύλλογος

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η Γενική συνέλευση του ΑΠΣ Ζάκυνθος στην αίθουσα του κινηματογράφου ¨Φώσκολος”. Eπί της ουσίας δεν βγήκε κάτι και από αυτή την 3η κατά σειρά Γενική Συνέλευση. Λιγοστός ο κόσμος που έδωσε το παρόν. Ο  Πρόεδρος της ομάδας Στέλιος Γούναρης ήταν αυτός που πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει αυτή την στιγμή ο σύλλογος και πως μπορεί να βγει από τον δύσκολο οικονομικό δρόμο.

Ο κος Γούναρης τόνισε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει σε αυτή την φάση που δεν είναι άλλο από την μηδενική βοήθεια του κάθε ενεργού μέλους της ομάδας. Ο ισχυρός άνδρας του ΑΠΣ Ζάκυνθος  μίλησε για την ύπαρξη ενός ισχυρού διοικητικού συμβουλίου που θα μπορεί να τρέξει την ομάδα στο νέο πρωτάθλημα. “Ο ΑΠΣ Ζάκυνθος είναι η μεγάλη ομάδα του νησιού τόνισε,  και δεν μπορεί να βρίσκεται πίσω από άλλες ομάδες, Πρέπει να σηκώσει κεφάλι ο Σύλλογος. Το καλοκαίρι είναι δύσκολη σαιζόν και το “κουπί” το τραβάνε λίγοι στην ομάδα. Ήταν γενικά μια δύσκολη κατάσταση, παρασύρθηκα που μίλησα για τους Μ… ακες που τελείωσαν. Ήταν μια δήλωση πάνω σε ακραίες ψυχολογικές καταστάσεις” τόνισε με έμφαση και συνέχισε λέγοντας:  “θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την κα Χριστίνα Τετράδη που βοήθησε τα μέγιστα με την σίτιση και την στέγαση των ποδοσφαιριστών μας. Ήταν και θα είναι πάντα δίπλα μας.

Για τα φιλικά δεν θέλω να πω τίποτα, η ομάδα θα είναι έτοιμη στις 22 Σεπτεμβρίου. Για τον Στάθη  Καραμαλίκη ότι και να πω είναι λίγο είναι ο άνθρωπος που κρατά την ομάδα χωρίς γυμναστή και δεν έχουμε μιλήσει καθόλου στο οικονομικό τομέα. Την επόμενη εβδομάδα θα λύσουμε και το θέμα του γυμναστή στις προπονήσεις”

Για το θέμα του Γηπέδου ο κος Γούναρης δήλωσε ότι βρίσκεται σε κακή κατάσταση  “Πρέπει να ξεκαθαριστεί κάτι. Με την προηγούμενη δημοτική αρχή η ομάδα έχασε τα κεκτημένα της και αντί να κάνει βήματα εμπρός έκανε προς τα πίσω. Το γήπεδο είναι σε ΑΘΛΙΑ  κατάσταση αυτή την στιγμή, Μίλησα με τον γεωπόνο και που είπε ότι σε 20 ημέρες με τα ισχύοντα θα έχει φύγει το χορτάρι θα φύγουν τούφες!  Το πρόβλημα θα το έχουμε εμείς γιατί όλοι οι άλλοι είναι φιλοξενούμενοι στο συγκεκριμένο χώρο. Προχθές Παρασκευή έκαναν διπλές προπονήσεις στο χορτάρι τόσο το Τσιλιβή όσο και η Γυναικεία ομάδα! ¨και κατέληξε λέγοντας: “Απίστευτο και όμως αληθινό! 5 προπονήσεις σε μια ημέρα πράγματα αδιανόητα για την ομάδα και για το γήπεδο”.

Επίσης αναφέρθηκε στις μετακινήσεις των ομάδων με τα πλοία της γραμμής. “Ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι οι μετακινήσεις των ομάδων με το καράβι της γραμμής. Πηγαίνουν όλοι στον κο Θεοδόση και ζητάνε χάρες. Θέλουν όλοι να γίνουν όμοιοι μας. Η Ζάκυνθος είναι από το 1960 και η μόνη ομάδα που έφερνε κόσμο στο νησί. Πρέπει λοιπόν να περιφρουρήσουμε αυτό το θέμα για την ομάδα μας”.

Ο Πρόεδρος της ομάδας μίλησε και για τα μέλη:  “Θα ήθελα να αναφερθώ στα μέλη μας που αυτή την στιγμή μπορεί να μας βοηθήσουν με τις κάρτες διαρκείας, ας σχηματίσουμε ένα πυρήνα που θα μπορεί να κινήσει τις κάρτες θα είναι μεγάλη βοήθεια για την ομάδα μας”

ο Κος Γούναρης αναφέρθηκε στο γιατί η ομάδα δεν έκανε πρόταση στο να κρατήσει στο νησί δύο ποδοσφαιριστές τον Πέττα και τον Κάρδαρη. ” θέλω να αναφερθώ σε δύο αξιόλογους ποδοσφαιριστές που δεν είναι στην ομάδα. Αναφέρομαι στον Ραφαήλ Πέττα και στον Κώστα Κάρδαρη. Δυστυχώς δεν είχε χρήματα η ομάδα να τους κρατήσει και έτσι οι παίκτες πήγαν σε άλλες ομάδες. Ούτε καν πρόταση δεν τους κάναμε αφού και οι δύο είχαν προτάσεις πολύ υψηλές οικονομικά για τα δικά μας τα δεδομένα. Ο Κάρδαρης έκλεισε νωρίς, ο Πέττας όμως μας περίμενε έως το τέλος Αυγούστου.  Είναι δύο κομμάτια της ομάδας μακάρι κάποια στιγμή να έχουμε την οικονομική δυνατότητα να τους εντάξουμε και πάλι στο δυναμικό μας και αυτή την στιγμή λείπουν από την ομάδα μας” 

Με καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Χρηστό Ξένο (Καπετάνιο). “Ο Καπετάνιος ήταν για πολλά χρόνια ο μεγαλύτερος χορηγός ότι και να πω είναι λίγο. Όπως μαθαίνω από το κο Πυλαρινό θα μας βοηθήσει για φέτος με 12 δωμάτια. Μια μεγάλη βοήθεια από έναν φίλο του ζακυνθινού ποδοσφαίρου και φυσικά της ομάδας μας.

Τέλος,  ο πρόεδρος του ΑΠΣ Ζάκυνθος αναφέρθηκε στην απόφαση της Pimana να βοηθήσει με μορφή χορηγίας την ομάδα.” Είμαι σε θέση να ανακοινώσω ότι υπάρχει η απόφαση της Pimana για να μας βοήθησε,  για να μπει χορηγός στην φανέλα . Μίλησα τηλεφωνικά με τον κο Τζαμάλ και μου γνωστοποίησε την απόφαση της εταιρίας να βοηθήσει την ομάδα της Ζακύνθου. Αυτό είναι το μεγάλο γεγονός της σημερινής ημέρας. Οι άνθρωποι θέλουν να μας βοηθήσουν και αυτό είναι μια τεράστια βοήθεια για τον σύλλογο μας αυτή την στιγμή. Θέλω να ευχαριστήσω το κο Τζαμάλ Ζοράτλυ τον εκπρόσωπο της Pimana και φυσικά τον Μάκη Πυλαρινό.”

Στην συνεχεία τον λόγο πήρε ο Κος Κορωνιός ο οποίος αναφέρθηκε στο οικονομικό σκέλος της ομάδας ζητώντας ο ίδιος να υπάρξει εγρήγορση και συνένωση έτσι ώστε να επιτευθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. Στο τέλος θα γίνει όπως είπε αποτίμηση των εσόδων και εξόδων αφού υπάρχει βιβλίο με αναλυτικές καταστάσεις.

Χρίστίνα Τετράδη: Πάντα θα είμαι δίπλα σας…

Στην αίθουσα παραβρέθηκε έστω και για λίγα λεπτά η κα Χριστίνα Τετράδη η οποία πήρε τον λόγο και είπε τα εξής:  Χαίρομαι που είμαι κοντά σας ειλικρινά, Συγχαρητήρια για την σημαντική δουλειά που κάνετε στην ομάδα. Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να βοηθώ σε δύσκολες στιγμές. Πάντα θα είμαι δίπλα σας σε ότι και να χρειαστείτε. Σας ευχαριστώ

Χορηγός στη φανέλα το Κατάρ!

Με μορφή χορηγίας σε πρώτη φάση στην φανέλα της κυανοκίτρινης ομάδας η βοήθεια από τον εκπρόσωπο της Pimana Tζαμάλ Ζοράτλυ.

Τι κοινό μπορεί να έχουν η Μπαρτσελόνα και η Ζάκυνθος; η απάντηση είναι ότι και οι δύο είναι ποδοσφαιρικές ομάδες φυσικά αλλού επίπεδου. Όμως θα τους συνδέει όπως όλα δείχνουν και ο ίδιος χορηγός. Και αυτός δεν είναι άλλος από το Κατάρ! Αυτή είναι η μεγάλη είδηση που έβγαλε η έκτακτη γενική συνέλευση του ΑΠΣ Ζάκυνθος την Κυριακή το μεσημέρι στον κινηματογράφο “Φώσκολος” δια στόματος του προέδρου της ομάδας Στέλιου Γούναρη.

Η αλήθεια είναι ότι ναι… πράγματι όσο και να ακούγεται απίστευτο ο εκπρόσωπος της “Pimana” Τζαμάλ Ζοράτλυ είναι ο ‘άνθρωπος που θα βοηθήσει την ομάδα της Ζακύνθου για βάλει γερές βάσεις βάζοντας στην φανέλα το Κατάρ ως το κράτος που θα διοργανώσει το παγκόσμιο κύπελλο του 2022. Για τους γνωρίζοντες ο Τζαμάλ Ζοράτλυ είναι ένα πρόσωπο που βρίσκεται πολύ κοντά στην βασιλική οικογένεια του Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί υπήρξε διευθύνων σύμβουλος του δ.σ Pimara για 3 περίπου χρόνια. Ο κος Τζαμάλ Ζοράτλυ στο νησί της Ζακύνθου έχει αναπτύξει φιλία με τον πρόεδρο των παλαιμάχων του ΑΠΣ Ζάκυνθος και παλιό άσο της ομάδας Μάκη Πυλαρινό.

Έτσι λοιπόν μετά από αρκετές πιέσεις πάρθηκε η απόφαση να βοηθηθεί η μεγάλη ομάδα του νησιού με μια μορφή χορηγίας στην φανέλα της ομάδας με τίτλο: “WORLD CUP KATAR 2022”. Το οικονομικό σκέλος δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα, αλλά για αυτού του μεγέθους τις εταιρίες μπορεί να είναι ψίχουλα κάποια χρήματα, όμως για την ομάδα της Ζακύνθου θα είναι το φιλί της ζωής ίσως και για τα επόμενα χρόνια.

Ο κος Ζοράτλυ θα βρίσκεται στο νησί της Ζακύνθου την ερχόμενη Πέμπτη, όχι φυσικά για αυτό το γεγονός αλλά για την επένδυση που θα γίνει στα ορεινά της Ζακύνθου. Σίγουρα όμως θα ερωτηθεί και για αυτό το θέμα της χορηγίας προς την ομάδα της Ζακύνθου. Η κίνηση αυτή της χορηγίας προς τον ΑΠΣ Ζάκυνθος ίσως αποδειχθεί μια πρώτης τάξεως επικοινωνιακού  τύπου προώθηση του ονόματος του Κατάρ στα ευρύτερα στρώματα της ζακυνθινής κοινωνίας. Πάντως οι επαφές στην Αθήνα σε υψηλά κλιμάκια συνεχίζονται, την ίδια ώρα που στα ορεινά της Ζακύνθου υπάρχει κινητικότητα δηλαδή αφίξεις από πλοίο των Καταριανών.

ΠΗΓΗ: ioniansports.gr

Φιλική ήττα στη Γαστούνη

Προβλημάτισε η ομάδα της Ζακύνθου στο φιλικό παιχνίδι που έγινε στην γειτονική Ηλεία από τον Αίαντα Γαστούνης! Οι νησιώτες δύο εβδομάδες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής  γνώρισαν την ήττα με 3-1 από ομάδα που αγωνίζεται μια κατηγορία πιο κάτω!

Όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι διαπίστωσαν ότι για να μπορέσει η ομάδα της Ζακύνθου να σώσει την φετινή χρονιά θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά τουλάχιστον με 4 μεταγραφές από το πάνω ράφι.

Αυτό που θα πρέπει άμεσα να γίνει είναι η ενίσχυση του ρόστερ. Ήδη έχει έρθει στο νησί ένας κεντρικός αμυντικός από την Πορτογαλία και τις επόμενες ημέρες η διοίκηση θα ψάξει να βρει ένα 8άρι που να δημιουργεί το παιχνίδι της ομάδας, επίσης θα πρέπει να κοιτάξει σοβαρά πως θα ενισχύσει επιθετικά τις πτέρυγες της και στις δύο πλευρές και να μπορέσει να βρει και ένα αμυντικό χαφ να ενισχύσει την μεσαία γραμμή. Τέλος θα χρειαστεί και ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Η Ζάκυνθος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε ένα καλό σουτ με τον Ζυγκερίδη. Ο Αίας απάντησε με μια καλή στιγμή του Βράπι έπειτα από προσπάθεια και ασίστ του Χριστοφοράτου απο δεξιά. Για να φτάσουμε στο 40΄, οπότε και ο Πεταλωτής με καρφωτή κεφαλιά από κόρνερ του Κούντνικ, έδωσε το προβάδισμα στο Τζάντε.

Ο Αίας όσο περνούσε η ώρα έβρισκε ρυθμό και κατάφερε στο 57΄με καλή κυκλοφορία και τον Μπατζακόπουλο στην αδύναμη πλευρά, να αποφεύγει στο ένας εναντίον ενός τον αντίπαλό του και με πλασέ να φέρνει το ματς στα ίσα. Παρόμοια φάση, μόνο που αυτή τη φορά η κάθετη πάσα του Γκίνη έφερε τον Μπατζακόπουλο  στην πλάτη της άμυνας και αυτός με δυο επαφές την έφερε στο δεξί και στη συνέχεια στα δίχτυα. Για να φτάσουμε στο 84΄, οπότε και ο εξαιρετικός νεαρός Βράπι, έκανε την κούρσα από δεξιά, ο Χριστοφοράτος τον ακολούθησε μπαίοντας εσωτερικά, πήρε την κατάλληλη στιγμή την πάσα και με σουτ μέσα απο την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Αίας: Κουρλός, Χριστοφοράτος, Γεωργόπουλος, Γκίνης, Αρβανίτης, Τσακοπιάκος, Μπουρούκης, Δούλος, Σταθάτος, Μπατζακόπουλος, Βράπι (Λούρμπας, Παπαχριστόπουλος, Κουλούρης, Λαγανόπουλος, Παπαδόπουλος).

Ζάκυνθος: Κουζάς, Σ. Μαρίνος, Τσίνα, Πεταλωτής, Ντάσης, Γιοχάνες, Σούρμπης, Κούντνικ, Ζιγκερίδης, Μουλιάντι, Τελέ. (Κουτογλίδης, Κορφιάτης, Μπαλαμπάνος, Κοτσώνης, Μαρίνος, Κολεύρης)

Πηγή: ilia.news.gr