Ορειβατικός Σπάρτης: Ανακοίνωση για την σημαντική εθελοντική προσφορά του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, με την αγγελία του αδόκητου θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, πέραν της αναγνώρισης της σπουδαίας παρακαταθήκης που αφήνει στη μουσική, φέρνει στη μνήμη και τη σημαντική εθελοντική προσφορά του ενεργού πολίτη Λαυρέντη, διαχρονικά, με την πρόθυμη αφιλοκερδή συμμετοχή του σε συναυλίες για την ενίσχυση κάθε είδους κοινωφελών πρωτοβουλιών.

 

Δεν ξεχνάμε τη συγκινητική ανταπόκρισή του σε κάλεσμα του συλλόγου μας, λίγες μόνο μέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 σε Ταΰγετο και Πάρνωνα, όταν, μαζί με το Διονύση Τσακνή, δέχθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη να δώσουν συναυλία στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο, τα έσοδα της οποίας θα δίνονταν για την ενίσχυση της δασοπυρόσβεσης. Πράγματι, με τα έσοδα από τη συναυλία και με τη βοήθεια φίλων του συλλόγου που επωμίστηκαν δύσκολες γραφειοκρατικές διαδικασίες αγοράστηκαν από το εξωτερικό 50 επινώτιοι ασκοί πυρόσβεσης, οι οποίοι παραδόθηκαν στην ΤΕΔΚ Ν. Λακωνίας (άσχετα αν η μετέπειτα διαχείρισή τους στέρησε, ουσιαστικά, την επιχειρησιακή τους δυναμική…)

 

Μαζί με τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα, το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης αποφάσισε  να καταθέσει, αντί στεφάνου, το συμβολικό ποσό των 100€ στην πρωτοβουλία Ένωση “Μαζί για το παιδί “, για την ενίσχυση της οποίας θα συμμετείχε και πάλι αφιλοκερδώς σε συναυλία που είχε προγραμματιστεί γι’ αυτή την εβδομάδα στο Ηρώδειο.