Πανηλειακός: Χαρά για την προσπάθεια, δυσαρέσκεια για την γκρίνια.

Στον φετινό Πανηλειακό ως γνωστόν, μετά την απόσυρση σχεδόν όλων των στελεχών των προηγούμενων διοικήσεων, υποχρεωτικά συνέβησαν τεράστιες αλλαγές για να συνεχίσει να υπάρχει.

Ο νεανικός φετινός Πανηλειακός είναι πλέον απολύτως γνωστό πως συνεχίζει γενικότερα να υπάρχει και ειδικότερα να μετέχει στο φετινό πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής, έστω με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, με σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές που είναι ντόπιοι, να μην έχουν καθόλου παραστάσεις από Εθνική κατηγορία, και να παλεύουν με το (όποιο) ταλέντο, το τρέξιμο και το πάθος στο παιχνίδι τους.

Αυτοί που λειτουργούν ως διοίκηση, η τεχνική ηγεσία, οι νυν παίκτες και οι εναπομείναντες φίλαθλοι (που μπορούν και πρέπει να γίνουν πολλοί περισσότεροι), ως τώρα σαν “μια γροθιά” και οπλισμένοι με υπομονή, ήδη προσπαθούν πολύ (και αναμένεται το ίδιο να προσπαθήσουν και στη συνέχεια) για να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες πάσης φύσης δυσκολίες. Και να έχουν ένα σύνολο, το οποίο αρχικά προσπαθεί να κρατήσει ψηλά τη σημαία του Πανηλειακού, κι έπειτα παλεύει (και θα παλεύει) πολύ και πάντα μέσα στο γήπεδο για το καλύτερο!

Ζητείται όμως μεγαλύτερη στήριξη και λιγότερη …γκρίνια (για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ θέματα)!

Το βέβαιο είναι πως υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στην όποια διαχείριση, υπάρχουν …ανοιχτές πόρτες για όλους ανεξαιρέτως, είτε να βοηθήσουν με όποιο τρόπο κρίνουν, αλλά ακόμα και να συμμετάσχουν ενεργά στην όλη προσπάθεια και μέσα από τη διοίκηση ή από την υποστηρικτική διοικούσα επιτροπή.

* Σχετικά με αυτό, υπήρξε και την Τρίτη (8/10) η εξής ανακοίνωση εκ του σωματείου Α.Ο Πανηλειακός:

“Η Διοίκηση και η Διοικούσα Επιτροπή του Α.Ο. Πανηλειακός, προς απάντηση ορισμένων φημολογιών-αερολογιών που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα στην πόλη του Πύργου σχετικά με την κατάληξη και την αξιοποίηση των εσόδων της ομάδας, επιθυμεί να ξεκαθαρίσει το εξής:

Όλοι όσοι ξεκίνησαν και ενεπλάκησαν σε αυτό το εξαρχής δύσκολο εγχείρημα, έχουν ένα σημαντικό κοινό. Είναι φίλοι και οπαδοί του Πανηλειακού και μοναδικός σκοπός τους είναι η επιβίωση και η διαφύλαξη της ιστορίας της αγαπημένης τους ομάδας. Όποιοι αμφιβάλλουν και αμφισβητούν τις διαθέσεις των ατόμων αυτών, καθώς και την κατάληξη και αξιοποίηση των πενιχρών εσόδων της ομάδας από εισιτήρια διαρκείας, διαφημιστικές πινακίδες, εισιτήρια αγώνων κ.λπ., έχουν το ελεύθερο να αναλάβουν από αύριο κιόλας τις τύχες της ομάδας και να ασκήσουν διοίκηση. Η «πόρτα» του Πανηλειακού είναι ανοιχτή προς τον καθένα που έχει την θέληση και την δυνατότητα να βοηθήσει. Άλλωστε, το βασικό μέλημα όλων όσων απαρτίζουν την Διοίκηση και την Διοικούσα Επιτροπή της ομάδας είναι η επιβίωση και η αναγέννηση της μεγάλης ομάδας του τόπου μας. Οι δικές μας «μάχες» για τον Πανηλειακό είναι συνεχείς και δίνονταν πάντα μακριά από τα «φώτα»”…

– Αφού πράγματι, ο Πανηλειακός για να συνεχίσει να υπάρχει, κι αφού βρέθηκαν μόνο …αυτοί που βρέθηκαν για να ασχοληθούν, υποχρεωτικά …γύρισε σελίδα. Και σ’ αυτό το νέο κεφάλαιο, η συνεχής προσπάθεια για τη διαφύλαξη των ιδανικών και την ύπαρξη ή και την περαιτέρω πρόοδο του συλλόγου, είναι αυτό που χαρακτηρίζει τους ασχολούμενους. Αυτοί έκριναν, και προχώρησαν να κάνουν αυτό που κάνουν ΧΩΡΙΣ να έχουν καμιά οικονομική δυνατότητα, και χωρίς να διαχειρίζονται τίποτα …πλούσιες παροχές! Ούτε καν είναι άλλωστε εξασφαλισμένο αν παρά το πολύ χαμηλό μπάτζετ, μπορεί να βγει η σεζόν! Μάχη μεγάλη θα γίνει (και) γι’ αυτό! Απλά, αυτοί προχώρησαν, αισθανόμενοι μια υποχρέωσή τους, προς την ιστορία και το μεγαλείο του συλλόγου που αγαπούν, και ανάλογα να πράξουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό γι’ αυτούς, προς αυτή την κατεύθυνση! Μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του συλλόγου για να συνεχίσει να υπάρχει και να αγωνίζεται στα γήπεδα μιας Εθνικής κατηγορίας μια ομάδα και ντόπια παιδιά, με την “ερυθρόλευκη δάδα” στο στήθος.

Στην προσπάθεια αυτή, δεν χωράει, ούτε γκρίνια, ούτε …αερολογίες!

Που να μην προέχονται, ούτε από κάποιους γιατί δεν παίζουν …πολύ ως τώρα κάποια στενά συγγενικά τους πρόσωπα (εκκολαπτόμενοι «μπέμπηδες» που τώρα αρχίζουν να… περπατούν ποδοσφαιρικά), ούτε από κάποιους που θέλουν να νομίζουν ότι “γύρευε τι …γίνεται” στη διαχείριση τίποτα …τσουβαλιών χρυσών λιρών! Οι μεν πρώτοι να έχουν την ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ υπομονή (αφού όλοι θα παίξουν και περισσότεροι οι πιο μικροί όταν προσεχώς “ωριμάσουν”, και για όλους υπάρχει ενδιαφέρον, γι’ αυτό ήδη μετέχουν στην ομάδα), οι δε δεύτεροι ας εξαφανιστούν μαζί με τα κωμικοτραγικά τους!

* Υπάρχουν άλλωστε διαθέσιμα και δημοσιοποιήσιμα και τα ΑΚΡΙΒΗ ΠΟΣΑ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ του σωματείου ΜΕΧΡΙ και τις 8-10-2019!

ΕΣΟΔΑ: (από ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ κι από ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ κι από ΔΩΡΕΕΣ)

– ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ: 14.790€

ΕΞΟΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: (ΜΙΣΘΟΙ και ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ): 10.990€ συν ΔΙΑΦΟΡΑ άλλα ΕΞΟΔΑ: (ΕΝΟΙΚΙΑ – ΦΑΓΗΤΑ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ – ΦΙΛΙΚΑ – ΤΑΞΙΔΙΑ πρωταθλήματος – ΕΞΟΔΑ εντός έδρας αγώνα ΜΕ ΑΡΓΟΣ): 1.960€

– ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ: 12.950€

ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΑΜΕΙΟΥ: 1.840€

Τα αγωνιστικά

Στα αμιγώς αγωνιστικά, ικανοποιημένοι σε γενικές γραμμές δηλώνουν στις τάξεις του Πανηλειακού μετά και το παιχνίδι με τον Παναργειακό, πρώτο στον Πύργο για φέτος, που συνοδεύτηκε με το ισόπαλο 0-0.  Κρατούν τη μεγάλη προσπάθεια και τη μαχητικότητα που έδειξαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και την πολύ καλή αμυντική λειτουργία, ενώ υπάρχουν και κάποιοι τομείς που θέλουν βελτίωση. Στην αναμέτρηση της Κυριακής ο Πανηλειακός είχε και τις απουσίες των Δαλαβούρα (προέκυψε έκτακτο θέμα ασθένειας), Μπουρνέλη (ανέτοιμος ακόμα από τον περυσινό βαρύ τραυματισμό), ενώ ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Κώστας Λούσκος επεσήμανε: «Οι ποδοσφαιριστές μου προσπάθησαν όσο μπορούσαν, έδειξαν μαχητικότητα από την αρχή μέχρι το τέλος και είμαι ικανοποιημένος. Από κει και πέρα, σίγουρα υπάρχουν τομείς που θέλουμε βελτίωση και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε. Είμαστε μια ομάδα που ως γνωστόν αποτελείται από νεαρούς και κατά συντριπτική πλειοψηφία άπειρους από την ακτηγορία ποδοσφαιριστές, και όπως είναι λογικό χρειάζεται συνεχής δουλειά και υπομονή».

Κυριακή στο Τσιλιβί

Όσον αφορά τη συνέχεια, αυτή περιλαμβάνει εκτός έδρας παιχνίδι με το Τσιλιβί την Κυριακή για την 4η αγωνιστική. Παιχνίδι με το δικό του βαθμό δυσκολίας, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν για ένα θετικό, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη δεύτερη επίσκεψη στο νησί της Ζακύνθου. Απέναντι σε ομάδα, επίσης νεοφώτιστη, και που επίσης έχει τον ίδιο στόχο παραμονής.

ΠΗΓΗ: iliaoikonomia