Α.Ο. Τσιλιβή: Μαγική εικόνα η ισοπαλία, τρία δοκάρια.

Δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη ο ΑΟ Τσιλιβή στο στάδιο απέναντι στον Πανηλειακό. οι νησιώτες έκαναν ότι μπορούσαν, έχασαν ευκαιρίες είχαν 3 δοκάρια αλλά η μπάλα μπήκε μόνο μια φορά στα δίχτυα από την καταπληκτική κεφαλιά του Μάριου Μαρούδα.

Δείχνει ομάδα που μπορεί να σταθεί στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Δείχνει από παιχνίδι με  παιχνίδι ότι η ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ. Απέναντι στην ομάδα στην ζακυνθινή ομάδα βρέθηκε ένας Πανηλειακός αγνώριστος προς το καλύτερο φυσικά με παίκτες που έτρεχαν ασταμάτητα σε όλο το παιχνίδι. Μια ομάδα που έχει μέλλον.

Το ματς είχε καλό ρυθμό από την αρχή με τους φιλοξενούμενους να έχουν μια καλή στιγμή  σε  επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Πρέντι, η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Χαρακτινού. Ήταν μια  καλή στιγμή για τους Πυργιώτες. Η απάντηση για τους κόκκινους ήρθε στο 3΄ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λιβέρη, που  δύσκολα θα διώξει στη γωνία του ο Καρακίτσος. Η Ζακυνθινή ομάδα προσπάθησε να φτιάξει το παιχνίδι της παρ΄όλη την πίεση και το πρέσιγκ που ασκούσε ο Πανηλειακός.

Στο 15΄ μια  ωραία προσπάθεια του Λιβέρη από δεξιά, η μπάλα θα φτάσει στον Υψηλό που θα σουτάρει πάνω στα σώματα! Δύο λεπτά αργότερα οι νησιώτες έφτασαν μια ανάσα από το γκολ άλλη η “θεά τύχη”  τους γύρισε την πλάτη καθώς ο Υψηλός πήρε την μπάλα εκτός περιοχής να σούταρε δυνατά με την μπάλα να τραντάζει  το οριζόντιο δοκάρι του Καρακίτσου! Το ματς συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενους να παίζουν προσεχτικά και να κοιτούν τα μετόπισθεν! Στο 29΄ και πάλι οι νησιώτες “άγγιξαν” το γκολ με τον   Λιβέρη να εκτελεί κόρνερ από δεξιά και το Μούστα να παίρνει την κεφαλιά από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση αλλά θα στείλει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρακίτσου!

Στο 32΄ μια νέα καλή στιγμή για το Τσιλιβή με το Βερνάρδο να βρίσκει τον Υψηλό και αυτός με γυριστό σουτ να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Καρακίτσο που αντέδρασε σωστά μπλοκάροντας τη μπάλα. Με τους γηπεδούχους να επισκέπτονται συχνά πυκνά την περιοχή του Καρακίτσου συνεχίστηκε το ματς. Στο 39΄ και πάλι ο Λιβέρης θα τροφοδοτήσει  τον Υψηλό,  αυτός να σουτάρει δυνατά με το δεξί, για να μπλοκάρει πολύ δύσκολα στη δεξιά του γωνία ο Καρακίτσος με διπλή προσπάθεια!

Τα τελευταία λεπτά το πρώτου μέρους ήταν δραματικά καθώς οι γηπεδούχοι έχανα την μια ευκαιρία πίσω από την άλλη για να ανοίξουν το σκορ. Στο 43΄ ο Βερνάρδος θα βγάλει τρομερή μπαλιά στον επερχόμενο Αμαραντίδη αυτός δε θα βρει για ένα “κλικ” τη μπάλα ώστε να την στείλει στα δίχτυα του Καρακίτσου και στο 44΄ο Υψηλός από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καρακίτσο που μπλόκαρε την μπάλα!

Σχόλιο πρώτου μέρους: Άδικο το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, που έχουν 3-4 κλασικές ευκαιρίες για γκολ με αποκορύφωμα το δοκάρι του Υψηλού στο 17′ που θα μπορούσε να δώσει προβάδισμα στη Ζακυνθινή ομάδα. Οι παίχτες του Πέτρου Τσούκλη πίεσαν πολύ στο τελευταίο δεκάλεπτο και θα μπορούσαν να πάνε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη και με το καλημέρα ο Πανηλειακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ παγώνοντας το θερμό δημοτικό στάδιο. Σε μια φάση που δε “μύριζε” με τίποτα γκολ, ο Μπαβέλης εκτέλεσε φάουλ λίγο κάτω από τη σέντρα με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να αιφνιδιάζει το Χαρακτινό που δε θα έχει καλή αντίδραση, ο Λούσκος από αριστερά θα βγάλει στον ολομόναχο Τσίγκρηλα Π. που σε κενή εστία θα γράψει το 0-1. “Ψυχρολουσία” για τους γηπεδούχους. Έξαλλοι οι  πανηγυρισμοί παιχτών και φιλάθλων του Πανηλειακού.

Στο 57΄ προστέθηκε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία  στον “μακρύ κατάλογο”  του ΑΟ Τσιλιβή με το Βερνάρδο να βγάζει εκπληκτική μπαλιά στο Λιβέρη αλλά ο έμπειρος χαφ από εξαιρετική θέση θα πλασάρει ψηλά άουτ! Ένα λεπτό αργότερα ο Πανηλειακός προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματα του με τον Τσίγκρηλα Π. να περνάει το Μπατσή από αριστερά και να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Χαρακτινού που είχε προλάβει να κλείσει τη γωνία του.

Ο Προπονητής του Τσιλιβή Πέτρος Τσούκλης τα έπαιξε όλα για όλα! Έριξε στο ματς τους Γκέκα και Μαρούδα. Οι νησιώτες συνέχισαν  να πιέζουν για να φτάσουν στην ισοφάριση. στο 74΄ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες καθώς ο Πρέντι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα σε τράβηγμα φανέλας! Στο 77΄ ήρθε λύτρωση για το Τσιλιβή όταν ο Ελέζι έκανε στην σέντρα από έξω αριστερά και ο Μάριος Μαρούδας με ασύλληπτη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρακίστου κάνοντας το 1-1.

Από εκεί και μετά το γήπεδο πήρε κλίση καθώς οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά για να φτάσουν στην ανατροπή και φυσικά στη νίκη! Στο 86΄ ο Μάριος Μαρούδας στάθηκε άτυχος καθώς θα μπορούσε να γίνει ο ήρωας του αγώνα. Ο ζακυνθινός επιθετικός σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Πανηλειακού  μετά από εκτέλεση φάουλ του Λιβέρη στην επαναφορά ο Ελέζι σούταρε αλλά ο Καρακίτσος απέκρουσε  την μπάλα! Οι καρδιές των φιλών του ΑΟ Τσιλιβή πήγαν να σπάσουν καθώς και πάλι τα δοκάρια είχαν την τιμητική τους! Στο 93΄ ο Ελέζι ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Καρακίτσου και έτσι το 1-1 ήταν το σκορ του αγώνα

Τελικό συμπέρασμα. Αδικεί στο σκορ την ομάδα του Τσιλιβή που είχε τις ευκαιρίες και τρία δοκάρια να πάρει τη νίκη. Αντί αυτού ο Πανηλειακός από το πουθενά πέτυχε γκολ μετά από λάθος του Χαρακτινού. Από το 75΄ και μετά που οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες με την αποβολή του Πρέντι “έγειρε” το γήπεδο καθώς το Τσιλιβή πίεσε για να πάρει τη νίκη τελικά δεν τα κατάφερε πάρα την ασφυκτική πίεση και τα δοκάρια.

Διαιτητές: Χρονάς, Ζούλης, Ανδριανός (Αχαΐας)

AO Tσιλιβή: ( Πέτρος Τσούκλης): Χαρακτινός, Μπάτσης, Κόκας, Μούστα, Γεωργίου, Λιβέρης, Μανωλακάκης, Βερνάρδος, Υψηλός, Παναγιωτίδης, Αμαραντίδης

Πάγκος: Τριαντάφυλλος, Ελέζι, Μπαγιαμλάρη, Μαρούδας, Παναγιωτόπουλος, Τσάνης, Γκέκας

Πανηλειακός: (Kώστας Λούσκος): Καρακίτσος, Νικολόπουλος, Κύταρης, Τσίγκρηλας Δ., Μπαβέλης, Σταματελάτος, Λούσκος, Μπάλας, Τσίγκρηλας Π., Πρέντι, Παπαπέτρου

Πάγκος: Χριστόπουλος, Κούζης, Κωστόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Λιαρόπουλος, Τσαμπούρης, Αρβανίτης

ΠΗΓΗ: ioniansports.gr