Ζάκυνθος Αστέρας Βλαχιώτη 2-1: Το ρεπορτάζ του αγώνα

Ο Αστέρας Βλαχιώτη ήταν η καλύτερη ομάδα της αναμέτρησης για το πρώτο 45λεπτό με την αποβολή του Παπούλη να δίνει το αριθμητικό πλεονέκτημα στη Ζάκυνθο η οποία ανεβάζοντας και την απόδοσή της πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 ανατρέποντας το εις βάρος της 0-1.

Για την Ζάκυνθο ήρθε μια πολύ σηματνική νίκη με ανατροπή η οποία απέδειξε ότι οι νησιώτες είναι μια μεγάλη ομάδα μα βαριά φανέλα και ιστορία και θα είναι φέτος ένας δυνατός αντίπαλος για κάθε ομάδα του 7ου ομίλου. Με τη νίκη τους αυτή οι κυανοκιτρινοι σκαρφάλωσαν στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 10 βαθμούς, αφήνοντας τους Λάκωνες στην 10η θέση με 6 βαθμούς.

Την επόμενη αγωνιστική ο Αστέρας Βλαχιώτη υποδέχεται τον Πανγυθεατικό.

Ζάκυνθος 2 – 1 τελικό Αστέρας Βλαχιώτη (0 – 1 ημίχ)

Γκολ: Δωματάς το 0 – 1 στο 30′, Ζυγκερίδης το 1 – 1 στο 49′,

Σούρμπης το 2 – 1 στο 90′.

Κόκκινες: Παπουλής  στο 44′ με δύο κίτρινες σε διάστημα δύο λεπτών

Ζάκυνθος: Κουτογλίδης, Πολιανίδης, Ζινά, Πεταλωτής, Φερέιρα, Σουρμπής, Πούφλης, Ντάσης, Ζυγκερίδης, Πατίλας, Κούντικ.

Ογιόσου, Κολλευρής, Στύλα, Κούζας, Μπεκατώρος, Τσουκαλάς, Καραμαλίκης.

Αστέρας Βλαχιώτη: Πονηρός, Κουρτέσης, Διαμαντάκης, Τσούπρος, Μπριλλάκης, Αρώνης, Αναστασόπουλος, Δωματάς, Πούτση, Παπούλης, Νέρες.

Τρακάκης, Χρήστου, Ζαϊμι, Λεϊμονίτης, Σνιεγκ, Τριανταφύλλου, Γραμματικός.

Διαιτητής: ΤΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ). Βοηθοί: ΜΠΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ). Παρατηρητής: ΜΑΝΘΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (ΑΧΑΪΑΣ)

Για να δούμε τις φάσεις και τα γκολ από το ματς

Σέντρα στο παιχνίδι!!

2′ Δυνατά έχει μπει ο Αστέρας Βλαχιώτη στα πρώτα λεπτά και ήδη έχει κερδίσει 2 κόρνερ στην αναμέτρηση!

5′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα Βλαχιώτη καθώς έπειτα από λάθος στην άμυνα του ΑΠΣ και συγκεκριμένα του Πεταλωτή, ο Νέρες βρέθηκε απέναντι από τον Κουτογλίδη, πλάσαρε ωστόσο ο πορτιέρο της Ζακύνθου απέκρουσε δύσκολα.

7′ Δυσκολεύεται ο ΑΠΣ να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του

11΄Συνεχίζει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ο Αστέρας Βλαχιώτη. Δυσκολεύεται η Ζάκυνθος να φτάσει στα καρέ του Πονηρού καθώς οι φιλοξενούμενοι πιέζουν αρκετά ψηλά.

12′ Ο Πούτση βρέθηκε απέναντι από τον Κουτογλίδη, έπειτα από κάθετη πάσα του Αναστόπουλου ωστόσο ο τερματοφύλακας του ΑΠΣ βγήκε έγκαιρα και αποσόβησε τον κίνδυνο

15′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα. Ο Δωματάς μπήκε από δεξιά έκοψε την μπάλα στην μικρή περιοχή αλλά ο επερχόμενος Νέρες την έστειλε πάνω από τα δοκάρια του Κουτογλίδη.

*Κίτρινη στον Σούρμπη για μαρκάρισμα!

16′ Σεντρα σουτ του Παπουλή μπλοκάρει ο Κουτογλίδης

*Αρκετά επικίνδυνοι είναι η επιθετική γραμμή των φιλοξενούμενων που όποτε βρίσκει χώρο δημιουργεί κινδύνους στα καρέ, έχοντας ήδη δυο κλασσικές φάσεις.

18′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΣ! Ο Ζυγκερίδης με όμορφη μπαλιά-λόμπα βρήκε τον Πούφλη στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, ο εξτρεμ του ΑΠΣ σουτάρισε στην κίνηση με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το δεξί δοκάρι του Πονηρού που είχε μείνει ”άγαλμα”

*Αρκετές διαμαρτυρίες από την κερκίδα για τα σφυρίγματα του κ. Τσοπλάκου

24′ Ελέγχουν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι που έχουν την κατοχή χωρίς ωστόσο τα τελευταία λεπτά να είναι απειλητικοί. Δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα η Ζάκυνθος με αποτέλεσμα να ”κυνηγάει” τους παίχτες του Βλαχιώτη που δείχνουν να ελέγχουν προς το παρόν το παιχνίδι.

*Κίτρινη στον Αναστασόπουλο για ανακοπή αντεπίθεσης πάνω στον Κούντνικ

*Κίτρινη στον Πατίλα

*Σκληρό μαρκάρισμα με τα δυο από πίσω πάνω στον Ζυγκερίδη από τον Τσούπρο και κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Αστέρα

*Φωτιά έχει πάρει το παιχνίδι με το γήπεδο να βράζει με τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Τσοπλάκο. Κίτρινη και στον Διονύσιο Κορωνίο στον πάγκο του ΑΠΣ

34′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα ο Διαμαντάκης από τα αριστερά θα κάνει την συρτή σέντρα οι αμυντικοί του ΑΠΣ δεν θα απομακρύνουν την μπάλα, ο Δωματάς πλάσαρε από κοντά και ο Κουτογλίδης απέκρουσε. Στην συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί.

37′ ΓΚΚΟΟΟΛΛΛΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 0-1!!! Ο δραστήριος Δωματάς εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες έξω από την περιοχή, οι αμυντικοί του ΑΠΣ δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και με όμορφο πλάσε νίκησε τον Κουτογλίδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με την μπάλα να καταλήγει στην δεξιά γωνιά του.

*Σε κακό χρονικά σημείο δέχεται το γκολ ο ΑΠΣ Ζάκυνθος, ο οποίος δείχνει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων που είναι κινητικοί, δραστήριοι και τρέχουν σε όλο το γήπεδο. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να φτάσουν τα καρέ του Πονηρού που απλά είναι θεατής μέχρι τώρα.

43′ Προσπαθεί να βγει μπροστά η Ζάκυνθος, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έχουν κλείσει καλά τους χώρους και δεν υπάρχουν διάδρομοι στην εστία του Πονηρού.

*Κίτρινη στον Πούφλη για τον ΑΠΣ

*Κίτρινη και στον Παπούλη για τον Αστέρα

*Δεύτερη κίτρινη κόκκινη στον Παπούλη που ανέκοψε αντεπίθεση του ΑΠΣ. Με δέκα ο Αστέρας Βλαχιώτη!

ΛΗΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 0-1

Σχόλιο: Σε κακό χρονικά σημείο δέχθηκε το γκολ ο ΑΠΣ Ζάκυνθος που ήθελε να πάει με το 0-0 στα αποδυτήρια. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης, ξέρουν τι θέλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είναι δραστήριοι και έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον 3-4 καλές στιγμές στα καρέ του Κουτογλίδη. Από την άλλη ο ΑΠΣ δυσκολεύεται ιδιαίτερα να προσεγγίσει τα καρέ του Πονηρού καθώς επιχειρεί κυρίως με μακρινές μπαλιές και ανορθόδοξα, έχοντας μοναδική στιγμή με τον Πούφλη.

*Επέστρεψαν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του δεύτερου μέρους.

*Αλλαγή για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος. ο Οβούσου στην θέση του Ντάση

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ!!!

48′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΣ. Ο Κούντνικ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ζυγκερίδης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ωστόσο ήταν αδύναμη και ο Πονηρός μπλόκαρε σταθερά!

50′ ΓΚΚΚΚΟΟΟΟΛΛΛΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1-1!!!! Ο Κούντνικ από αριστερά ταλαιπώρησε τον Κουρτέση, έκανε όμορφη γλυκιά σέντρα στο πέναλτι και εκεί ο Ζυγκερίδης με κεφαλιά νίκησε τον Πονηρό γράφοντας το 1-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

*”Φτερά” έχουν πάρει οι παίχτες του ΑΠΣ Ζάκυνθος στην επανάληψη, εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή του Παπουλή είναι κυρίαρχοι στο χώρο του κέντρου και έχουν κλείσει τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους.

*Κλεισμένοι στο μισό τους γήπεδο είναι οι φιλοξενούμενοι και προσπαθούν με αντεπιθέσεις να βγουν μπροστά. Πιέζει η Ζάκυνθος και προσπαθεί να βρει διαδρόμους στα καρέ του Πονηρού. Δεν υπάρχει κάτι το αξιοσημείωτο μετά το γκολ του Ζυγκερίδη.

61′ Σέντρα του Πούφλη στο δεύτερο δοκάρι ο Οβούσου θα σπάσει την μπάλα στο πέναλτι και ο Πατίλας θα κάνει το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Διαμαρτυρήθηκαν για χέρι οι γηπεδούχοι στην συγκεκριμένη φάση.

62′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΣ! Ο Κούντνικ θα εκτελέσει κόρνερ, ο Οβούσου εντελώς αφύλακτος έκανε κακή κεφαλιά από πλεονεκτική θέση και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πονηρού

*Αλλαγή για τον Αστέρα Βλαχιώτη. Ο Γραματικός στην θέση του Πούτση!

67′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος. Ο Κούντνικ εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ο Κούνια νίκησε τους αμυντικούς, έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Πονηρού.

*Πιέζει η Ζάκυνθος για να φτάσει στο γκολ. Δεν μπορούν οι φιλοξενούμενοι να βγουν μπροστά και έχουν κλειστεί στο μισό γήπεδο.

*Αλλαγή για την Ζάκυνθο. Ο Μπεκατώρος στη θέση του Πούφλη

71′ Τρομερή εκτέλεση φάουλ του Κούντνικ από τα αριστέρα, ο Πονηρός θα διώξει με υπερένταση σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο!

*Ο Κούντνικ με τα στημένα του έχει δημιουργήσει πολλούς κινδύνους στα καρέ του Πονηρού που στην επανάληψη έχει αρκετή δουλειά.

75′ ”Φωτιά” έχει πάρει το παιχνίδι. Η Ζάκυνθος προσπαθεί να φτάσει στο γκολ και να κάνει την ολική ανατροπή. Πολλά παράπονα από την κερκίδα προς τον διαιτητή και τους βοηθούς του. Πολλές και οι διακοπές στο παιχνίδι.

*Κίτρινη στον Αρώνη για φάουλ πάνω στον Σούρμπη

*Κίτρινη στον Κούνια για μαρκάρισμα

*Δεν μπορεί να βρει διαδρόμους ο ΑΠΣ, έχουν κλειστεί πίσω οι φιλοξενούμενοι και προσπαθούν να κρατήσουν το 1-1

*Κίτρινη στον Μπεκατώρο!

*Έχουμε μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο, συνεχίζει να ασκεί πίεση στα καρέ του Βλαχιώτη Ζάκυνθος!

86′ Τεράστια ευκαιρία για την Ζάκυνθο. Ο Κούντνικ από τα δεξιά θα κάνει κοφτή ντρίπλα θα αποφύγει τον Διαμαντάκη, αλλά το σουτ που έκανε ήταν αδύνατο και έφυγε άουτ με τον Πονηρό να ελέγχει.

*Πιέζει η Ζάκυνθος για το πολυπόθητο γκολ!!!

90′ ΓΚΚΟΟΟΛΛΛΛΛΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ 2-1!!!!!!! Κόρνερ του Κούντνικ ο Σούρμπης πεταχτεί στην πορεία της μπάλας και θα γράψει το 2-1 για την Ζάκυνθο από κοντά!

91′ ο Νέρες θα προσπαθήσει να ψηλοκρεμάσει τον Κουτογίδη, μπλοκάρει σταθερά ο πορτιέρο του ΑΠΣ

*Αλλαγή για την Ζάκυνθο ο Τελλέν στη θέση του Τζίνα!

Λ’ΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2-1

ΠΗΓΗ: ioniansports.gr