Οι πρωτιές του Αστέρα Βλαχιώτη και του ΠΑΟ Βάρδας.

0
642

Η ανθρώπινη επικοινωνία αναπτύχθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια εφόσον οι άνθρωποι ένιωθαν από νωρίς αυτήν την ανάγκη. Σήμερα η επικοινωνία παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας αφού ολόκληρη η καθημερινότητά μας εξαρτάται από αυτήν.

Σαν αθλητικό site της Λακωνίας προτρέπουμε συνεχώς τους συλλόγους και τις ομάδες να φτιάχνουν τις δικές του ενημερωτικές σελίδες, να στέλνουν τα δελτία τύπου σε όλα τα ΜΜΕ – site, ραδιόφωνα, κανάλια και να βελτιώνονται όσο μπορούν στο επικοινωνιακό κομμάτι. Αυτό είναι κάτι το οποίο επιτάσσει η εποχή μας.

Ακούμε συχνά την κουβέντα από διοικούντες ομάδων, να σου το δώσω την είδηση να το γράψεις πρώτος και η απάντησή μας είναι η ίδια σε όλες τις περιπτώσεις. Όλα τα ΜΜΕ πρέπει να ενημερώνονται την ίδια χρονική στιγμή προκειμένου να μπορεί το κάθε ένα να εκτελέσει το έργο της ενημέρωσης του κόσμου. Δεν μας ενδιαφέρει να το γράψουμε πρώτοι ως isports.gr αλλά να ενημερωθεί ο κόσμος έγκυρα, άμεσα και ολοκληρωμένα για τα αθλητικά δρώμενα.

Για να γίνει ορθά η ενημέρωση του κόσμου, θα πρέπει αυτή να γίνει με ένα μαζικό τρόπο. Τα σύγχρονα μέσα που διαθέτουμε απλοποιούν την διαδικασία μαζικής αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων, δελτίων τύπου.

Αρκετές ομάδες έχουν αντιληφθεί την ανάγκη του κόσμου για ενημέρωση αλλά και την ανάγκη προβολής των προσπαθειών τους, προσέλκυσης κόσμου μέσω των δελτίων τύπου.

Υπάρχουν δυο περιπτώσεις ομάδων, ο Αστέρας Βλαχιώτη και ο ΠΑΟ Βάρδας, που το προχώρησαν ένα βήμα περισσότερο και ξεπέρασαν τα σύνορα των Νομών Λακωνίας και Ηλείας αντίστοιχα.

Οι άνθρωποι που στελεχώνουν το επικοινωνιακό τμήμα των συγκεκριμένων ομάδων δημιούργησαν μια λίστα διευθύνσεων ηλεκτρονικών ταχυδρομείων με ΜΜΕ από τον Νομό Ζακύνθου και όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου.

Στέλνοντας δελτία τύπου σε όλα αυτά τα ΜΜΕ, ενημερώνουν μαζικά όλους τους φιλάθλους των Νομών Λακωνίας, Αχαϊας, Ηλείας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Ζακύνθου.

Το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου σε όλους τους Νομούς είναι μεγάλο για κάθε ομάδα του 7ου ομίλου αφού η ομάδα που υποστηρίζει ο κάθε φίλαθλος αντιμετωπίζει κάθε Κυριακή μια ομάδα από μια άλλη περιοχή. Συνεπώς πριν πάει στο γήπεδο αλλά και μετά τον αγώνα, όλοι θέλουν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις της κάθε ομάδας του ομίλου και κυρίως του επόμενου αντιπάλου τους.

Η ομάδα του Βλαχιώτη συγκεκριμένα στέλνει τα δελτία τύπου της σε περισσότερα από 45 ΜΜΕ συνολικά.  Κάποια εκ των οποίων έχουν ως βάση την Λακωνία, τα υπόλοιπα τους Νομούς Αχαϊας, Ηλείας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Ζακύνθου και κάποια αντιστοιχούν σε μεγάλα αθλητικά ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας. Η λίστα αυτή η οποία περιέχει διευθύνσεις των ΜΜΕ εμπλουτίζεται διαρκώς.

Δεν είναι μόνο ο Αστέρας Βλαχιώτη που ξεκίνησε να ενημερώνει με αυτό το μαζικό τρόπο. Το ίδιο κάνει και ο ΠΑΟ Βάρδας, μια ομάδα που βρίσκεται πολλά χρόνια στη κατηγορία και γνωρίζει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του φίλαθλου κόσμου. Σαν αθλητικό site της Λακωνίας το διαπιστώσαμε όταν μια ημέρα στο λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας λάβαμε ηλεκτρονικό μήνυμα από την συγκεκριμένη ομάδα.

Πολύ σημαντική είναι και η ανταπόκριση των ΜΜΕ σε αυτή τη κίνηση αφού διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό το έργο του δημοσιογράφου στην ενημέρωση του κοινού.  Mια ανταπόκριση που αποδεικνύεται όχι μόνο από την άμεση ανάρτηση των δελτίων τύπου αλλά και των μηνυμάτων που βλέπουν με μεγάλη ευχαρίστηση αυτή την κίνηση μαζικής ενημέρωσης.

Με χαρά βλέπουμε αρκετές ομάδες της Λακωνίας να έχουν οργανωθεί στο επικοινωνιακό κομμάτι με τις σελίδες τους στο facebook και τα δελτία τύπου τους και να ενημερώνουν τον φίλαθλο κόσμο.

Είμαστε στη διάθεσή σε όποιον θέλει την γνώμη μας ή την βοήθειά μας στο επικοινωνιακό κομμάτι.  Έχουμε βοηθήσει πολλές ομάδες κατά το παρελθόν και θα συνεχίζουμε να βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

Τσαρούχας Ανδρέας