Πανηλειακός: Η προσοχή στρέφεται στον Αστέρα Βλαχιώτη

Ο Πανηλειακός για άλλο ένα ματς έκανε την προσπάθεια του, αλλά αυτή τη φορά ατύχησε σε λεπτομέρειες κι έπεσε και πάνω σε μια πολύ δύσκολη φάση, που τελικά έκρινε και το ματς, χάνοντας με 1-0 στη Βάρδα για την προηγούμενη αγωνιστική.

Κινούμενος κυρίως αμυντικά, αλλά υπομονετικά, απέναντι σε αντίπαλο που “καιγόταν” για νίκη, τελικά δέχτηκε στο 81′ το γκολ της ήττας, σε ένα σημείο που είχε πιστέψει πως μπορούσε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Από τη διαιτησία έχει πάντως παράπονα για το γκολ, καθώς υποστηρίζει πως η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή (όπως έδειξε ο αρμόδιος βοηθός Καρβούνης-Μεσσηνίας). Στο σουτ του Παναγάκη, που πρώτα βρήκε το εσωτερικό μέρος του οριζόντιου δοκαριού κι έσκασε κάτω, και σε φάση που ουσιαστικά έγινε όταν μετά από μια σέντρα που αρχικά φάνηκε να την μπλοκάρει εύκολα ο γκολκήπερ Καρακίτσος, τελικά αυτός προσέκρουσε-εμποδίστηκε με αμυντικό του, και μπόρεσε μόνο να την διώξει ασθενώς για λίγα μέτρα πιο έξω (όπου έφτασε στον σκόρερ, στο ύψος της περιοχής)!

Για την προσεχή 12η αγωνιστική (που είναι κι η προτελευταία του α’ γύρου πλέον) υπάρχει στο πρόγραμμα σαφώς δύσκολο ματς, με τον Πανηλειακό να υποδέχεται στον Πύργο την Κυριακή (ώρα 3.00) τον Αστέρα Βλαχιώτη. Με την ομάδα της Λακωνίας να έχει ως γνωστόν ξεκάθαρο στόχο πρωτιάς στον όμιλο (κι έπειτα διεκδίκησης ανόδου μέσα από αγώνες μπαράζ).

Ο τεχνικός του Πανηλειακού, Κώστας Λούσκος, στις πιο πρόσφατες δηλώσεις του, τόσο για το αμέσως προηγούμενο ματς (με παράπονα ότι δεν έπρεπε να κατακυρωθεί το γκολ, εφόσον ο επόπτης, όπως είπε ο ίδιος, δεν ήταν 100% σίγουρος ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή), όσο και για τη συνέχεια, ανέφερε:

«Ήταν ένα τοπικό ντέρμπι, που στηρίχτηκε στη δύναμη. Θεωρώ ότι στο πρώτο μέρος ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, ενώ εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε τους χώρους να κλέψουμε μπάλα και να βγούμε γρήγορα μπροστά, αλλά οι πάσες μας ήταν κατά 70-80% λανθασμένες και βρεθήκαμε να κάνουμε συνέχεια άμυνα. Βέβαια, δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα. Στο ημίχρονο είπαμε πως, αν δεν μπορέσουμε να κρατήσουμε τη μπάλα ψηλά κι αν δεν αναγκάσουμε τον αντίπαλο να κάνει λάθος για να βγούμε μπροστά, θα είμαστε καταδικασμένοι σε όλο το παιχνίδι να κάνουμε άμυνα και κάποια στιγμή, επειδή είναι πολύ καλή ομάδα η Βάρδα με καλούς κι έμπειρους παίκτες, θα ερχόταν και το γκολ.

Βέβαια, υπάρχει μια πικρία γιατί το γκολ αυτό, σύμφωνα με μαρτυρίες των ανθρώπων που ήταν δίπλα από τη γραμμή, δεν πέρασε τη γραμμή. Κι όταν εγώ πήγα να μιλήσω στους διαιτητές στο τέλος του αγώνα και είπα στον βοηθό ότι δεν είναι γκολ και θέλω τη γνώμη σου, μου είπε: «κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος». Και του είπα: «Και καταδικάζεις όμως μια ομάδα που προσπαθεί με …νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην κατηγορία και ότι έπαιρνε από αυτό το ματς θα ήταν κέρδος, χωρίς τη σιγουριά; Τι θα πω εγώ σε αυτά τα νεαρά παιδιά, που τελειώσαμε το ματς με μέσο όρο ηλικίας 18.9 έτη, και τα παιδιά κλαίνε μέσα;».

Ναι, ο αντίπαλος ήταν καλύτερος. Αλλά κι εμείς κρατήσαμε, δώσαμε ψυχή για να πάρουμε τουλάχιστον τον βαθμό και θεωρώ ότι δεν μας άφησε να τον πάρουμε. Ας έμπαινε κάποιο άλλο γκολ, εντάξει, αλλά όχι αυτό που ο βοηθός έδωσε την έγκρισή του χωρίς να είναι 100% σίγουρος!

Το αφήνουμε πάντως πίσω, δεν ασχολούμαστε άλλο με τη διαιτησία. Γιατί τώρα είμαστε στην επόμενη μέρα, υπάρχει μπροστά η συνέχεια, κι εμείς πρέπει να δούμε τι δεν κάναμε καλά στα αγωνιστικά και τι πρέπει να βελτιώσουμε…

Το επόμενο ματς με τον Αστέρα Βλαχιώτη, όσο δύσκολο κι αν είναι λόγω της ισχύος των αντιπάλων και του στόχου πρωταθλητισμού που έχουν, πρέπει να το παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Να κάνουμε κάθε προσπάθεια διεκδικώντας βαθμολογικό όφελος. Που αν έρθει, θα είναι πολύ σημαντικό για μας».

ΠΗΓΗ: iliaoikonomia