Ναύπλιο: Παρελθόν ο Μαντζούνης. Ο νέος προπονητής.

Το isports.gr σας ενημερώνει για άλλη μια φορά πρώτο και έγκυρα για τις εξελίξεις στον 7ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του isports.gr χώρισαν οι δρόμοι του Αλέξη Μαντζούνη με το Ναύπλιο 2017. Αυτό έγινε λίγες ημέρες μετά την τριάρα που δέχτηκε η ομάδα του Ναυπλίου στη Πάτρα από την Θύελλα. Το Ναύπλιο μετά την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής βρίσκεται στην 2η θέση του 7ου ομίλου με 28 βαθμούς, ένα λιγότερο από τον πρωτοπόρο Αστέρα Βλαχιώτη.

Νέος προπονητής αναλαμβάνει ο Μπλένταρ Κόλα.

Ένα πολύ γνωστό όνομα, τόσο για την πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα όσο και την προπονητική, έχει εργαστεί ως προπονητής και βοηθός προπονητή για πολλά χρόνια στην ΑΕΚ, και μεταξύ άλλων ομάδων στον Παναργειακό, Δόξα Δράμας, Απόλλων Σμύρνης, της Κυπριακής Ομόνοιας.

Προπονητική καριέρα

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τις ακαδημίες της Ένωσης, στις οποίες θήτευσε για 7 ολόκληρα χρόνια, ως τεχνικός διευθυντής και ως προπονητής. Όλοι έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο και προπονητή Κόλα και τον τρόπο που δούλευε με τους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Έχοντας τρομερή μεταδοτικότητα και δίνοντας παράλληλα μεγάλη σημασία στη διαπαιδαγώγηση των παικτών και ως ανθρώπων, κατάφερε να κερδίσει τους πάντες. Ταυτόχρονα, ήταν εξαιρετικός σε θέματα τακτικής. Η εργατικότητα, η ειλικρίνειά του και η ταπεινοφροσύνη ήταν κάποια ακόμα στοιχεία που τον έκαναν πολύ καλό στη δουλειά του. Για ένα διάστημα, ο Κόλα ανέλαβε και την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, στο διάστημα που αποχώρησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (Dušan Bajević) και πριν αναλάβει ο Μανόλο Χιμένεθ (Manuel ‘Manolo’ Jiménez Jiménez), τον Σεπτέμβριο του 2010.  Μαζί με τον Άρναρ Γκρέταρσον (Arnar Grétarsson), οδήγησαν την Ένωση στα παιχνίδια με Ζενίτ και Ξάνθη. Στο ματς της Ρωσίας, μάλιστα, η Ένωση ήταν πολύ καλά στημένη, αλλά το γκολ στο πρώτο ημίχρονο και η αποβολή του Κριστιάν Νασούτι (Cristian Javier Nasuti) στο 41′ έκαναν τα πράγματα πολύ δύσκολα και έφεραν την ήττα με 2-4.

Από την ΑΕΚ αποχώρησε οριστικά το 2011, αφού ήθελε να αναλάβει σε μια ομάδα πρώτος προπονητής. Τη σεζόν 2011/12 ανέλαβε βοηθός του Μάκη Κατασαβάκη στη Δόξα Δράμας, που είχε ανέβει στη Σούπερ Λιγκ. Μετά τον υποβιβασμό των «μαυραετών» και την οριστικοποίηση της παραμονής του Σταμάτη Βελλή στην διοικητική ηγεσία του Απόλλωνα Σμύρνης, ο Κόλα ήταν το πρώτο φαβορί για να αναλάβει, μιας και το δέσιμό του με την ομάδα ήταν δεδομένο. Ωστόσο, στις αρχές Αυγούστου και έπειτα από μόλις λίγες βδομάδες παραμονής, ανακοίνωσε την παραίτησή του. Ο Τόνι Σαβέφσκι (Toni Savevski), ο οποίος είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της κυπριακής Ομόνοιας, εισηγήθηκε τη συνεργασία με τον Κόλα και στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2012, η ομάδα της Μεγαλονήσου ανακοίνωνε την πρόσληψή του.