ΠΑΟ Βάρδας: Εντυπωσιακή νίκη επί του Ναυπλίου 2017. Το μήνυμα “ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ, ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ”

Μήνυμα-κάλεσμα του ΠΑΟ Βάρδας για το δρόμο “Πάτρα – Πύργος”

Μια ξεχωριστή αλλά και πολύ σημαντική πρωτοβουλία πήρε η ποδοσφαιρική ομάδα του Παμβουπρασιακού Βάρδας για το τεράστιο “φλέγον” θέμα του ανεκπλήρωτου αλλά υπεραναγκαίου δρόμου Πάτρα – Πύργος.

Συγκεκριμένα, πριν τον αγώνα Γ’ Εθνικής (με το Ναύπλιο, την Κυριακή στη Βάρδα), βγήκαν με φανέλες που έγραφαν το “βροντερό” μήνυμα-κάλεσμα “ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ, ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ”! Συνεισφέροντας κι αυτοί ως ενεργοί Ηλείοι πολίτες, καθώς και κάποιοι Αχαιοί που μετέχουν στην ομάδα, ώστε αυτό το ζοφερό πρόβλημα που αφορά όλους μας να ακουστεί όπου μπορεί και πρέπει να φτάσει!

Και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ φτάνοντας πλέον στο 2020 να σταματήσει το ατέλειωτο ανούσιο «κουβεντολόι», χωρίς αποτέλεσμα, με μόνο κόντρες «όλοι εναντίον όλων», αλλά χωρίς πράξεις! Και έτσι να περνούν οι μήνες και τα χρόνια, αλλά το έργο να μην γίνεται με …τίποτα!!!

Εντυπωσιακή νίκη επί του Ναυπλίου 2017

Για την 16η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της νέας Γ’ Εθνικής (Τέταρτης Κατηγορίας πλέον) στον 7ο όμιλο, ο ΠΑΟ Βάρδας επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα (που πλέον είχε επιτακτική βαθμολογική ανάγκη) κερδίζοντας το Ναύπλιο 2017 με το ευρύ σκορ 4-1 που μάλιστα θα μπορούσε με βάση την εικόνα του αγώνα να είναι και μεγαλύτερο!

Έτσι, σε συνδυασμό και με άλλα αποτελέσματα, μπόρεσε να περάσει πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού, μετά από πολύ καιρό, και ατενίζει με νέα προοπτική την καθοριστική συνέχεια.

Φάσεις και Γκολ

Στο 9′ ενέργεια και σουτ από τον Καλλιμάνη που πέρασε άουτ, ενώ στο 11′ από σέντρα του Αγουρίδη, κεφαλιά του Νικολόπουλου μπλόκαρε ο Σκαφίδας. Στο 16′ σουτ του Βαζ πέρασε άουτ, ενώ στο 17′ από ωραία μπαλιά του Σαμπανέι, από διαγώνια θέση ο Βαζ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΒ. Στο 19′ γρήγορη ισοφάριση σε 1-1 για το Ναύπλιο, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ δεν μπόρεσε να “καθαρίσει” τη φάση ο Λαδάς κι ο Ζαχαράκης επωφελήθηκε από την αναταραχή προωθώντας τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 23′ από εκτέλεση φάουλ, κεφαλιά του Καζάκου πέρασε άουτ. Στο 34′ μετά από γέμισμα κοντά στην εστία και κακή έξοδο του Σκαφίδα, ο Νικολακόπουλος έκανε σουτ που έδιωξαν σχεδόν πάνω στη γραμμή αμυνόμενοι των φιλοξενούμενων, ενώ στο 36′ σουτ του Γούρμου, πετάχτηκε κι έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Σκαφίδας. Με τον ΠΑΟΒ να ψάχνει ξανά το προβάδισμα, στο 42′ από μπαλιά του Αγουρίδη στον Γούρμο, αυτός από καλή θέση έκανε σουτ που έδιωξε ο Σκαφίδας, και στο 44′ με το ματς να είναι πολύ ανοιχτό, ο ΠΑΟΒ έκλεψε από το Ναύπλιο κι έκανε αντεπίθεση, όπου ο Μακρής έκανε αρχικά σουτ που απέκρουσε ο Σκαφίδας, κι ακολούθησε νέο σουτ του Μακρή στα δίχτυα για το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων. Αυτό ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ήταν πιο χαμηλός ο ρυθμός με τους γηπεδούχους να θέλουν πλέον και να διαχειριστούν το πολύτιμο προβάδισμα. Στο 60′ από φάουλ του Σαμπανέι, κεφαλιά του Νικολακόπουλου πέρασε άουτ, και στο 65′ από σέντρα του Χριστόπουλου, ο Γούρμος κατέβασε τη μπάλα κι έκανε παράλληλο γύρισμα-πλασέ και από κοντά ο Βαζ με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 με τους γηπεδούχους να “αγκαλιάζουν” τη νίκη. Στη συνέχεια οι όποιες προσπάθειες της ομάδας από την Αργολίδα να αντιδράσει, δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ στο 86′ ο ΠΑΟΒ είχε κι άλλη καλή ευκαιρία όταν από γύρισμα του Αγουρίδη, ο Βαζ με πλασέ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Και στο 90′ οι γηπεδούχοι της Βουπρασίας “σφράγισαν” την πολύ καλή εμφάνιση και τη μεγάλη νίκη με το 4-1 όταν ο Σαμπανέι ανατράπηκε από τον Παναγόπουλο και το καταφανές πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα με πολύ ωραίο χτύπημα ο ίδιος ο Σαμπανέι. Ενώ στο 90+2′ ο ΠΑΟΒ είχε κι άλλη ευκαιρία όταν από σέντρα του Αγουρίδη, κεφαλιά του Νικολακόπουλου πέρασε άουτ. Τελικό το 4-1 σε σημαντική βαθμολογική ανάσα για την ηλειακή ομάδα.

ΠΑΟΒ: Λαδάς, Λιόσης, Χριστόπουλος, Νικολακόπουλος, Νικολόπουλος, Μακρής (76′ λ.τρ. Κάρδαρης), Αγουρίδης, Ρουγκάλας, Βαζ (90′ Τσούλης), Σαμπανέι (90+1′ Βασιλόπουλος), Γούρμος (83′ Σιδέρης)

Ναύπλιο: Σκαφίδας, Διαμαντής (66′ Λαθύρης), Π.Κάπλατζης, Μπούκουρης, Χ.Κάπλατζης, Κίτος, Καζάκος, Ζαχαράκης, Καλλιμάνης, Τριανταφύλλου (61′ Μουσταφάι), Κοτσοβός (66′ Λέρμας)

* Ο ΠΑΟΒ αναμένεται τις επόμενες μέρες να ολοκληρώσει και κάποιες μεταγραφικές κινήσεις. Τις τελευταίες μέρες ήταν στη Βάρδα και προπονήθηκε αφήνοντας καλές εντυπώσεις και Σέρβος επιθετικός (αγνώστων ακόμα λοιπών στοιχείων), ενώ έχει γίνει πρόταση και στον γκολκήπερ Κώστα Σταθόπουλο, ο οποίος αποχωρεί από τον Αστέρα Αμαλιάδας. Επίσης εξετάζεται τουλάχιτον άλλη μια περίπτωση Έλληνα παίκτη.

ΠΗΓΗ: iliaoikonomia.gr