Αστέρας Βλαχιώτη Σπάρτη: Οι δηλώσεις των δυο προπονητών.

Στην συχνότητα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ Τρίπολης μίλησαν αμέσως μετά την λήξη του Λακωνικού ντέρμπι μεταξύ του Αστέρα Βλαχιώτη και της Σπάρτης, οι προπονητές των δύο ομάδων:

Ο προπονητής των γηπεδούχων, Γιώργος Κούτσης δήλωσε:

Θεωρώ ότι το πρώτο ημίχρονο ήταν ολοκληρωτικά δικό μας. Πετύχαμε δυο πολύ όμορφα γκολ. Θα μπορούσαμε σε 2-3 περιπτώσεις να πετύχουμε και τρίτο τέρμα. Είναι μια νίκη που πιστώνεται ξεκάθαρα στους ποδοσφαιριστές. Το μοναδικό παράπονό μου είναι στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου δεν μπήκαμε τόσο δυναμικά όπως στο πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσε ο αντίπαλος να πετύχει ένα τέρμα και να μπει στο παιχνίδι και να μας δημιουργήσει κάποια προβλήματα. Καταλαβαίνω όμως ότι η πίεση του πρωταθλητισμού, η πίεση του αποτελέσματος. Μας δόθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο κάποιες προϋποθέσεις για να κλειδώσουμε το παιχνίδι, δεν το πετύχαμε. Ωστόσο, είναι ένα αποτέλεσμα που στη παρούσα φάση με το συνδυασμό των αποτελεσμάτων των άλλων ομάδων, μας δίνει ένα μικρό αβαντάζ και πρέπει αυτό να το διαφυλάξουμε και να το εκμεταλλευτούμε για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με το Ναύπλιο o Κούτσης πρόσθεσε:

Καθοριστικό είναι το κάθε παιχνίδι, δεν ξεχωρίζουμε παιχνίδια. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα από την Τρίτη για το επόμενο ντέρμπι και ευελπιστώ να αγωνιστούμε πειθαρχημένα έτσι ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε κάτι.

Ο προπονητής της Σπάρτης, Κώστας Οικονόμου δήλωσε:

Το ματς ήταν ντέρμπι, το ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς δεν ανταποκριθήκαμε σήμερα όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Είχαμε εντοπίσει κάποια θέματα που έπρεπε να προσέξουμε. Δυστυχώς, ένα από αυτά ήταν και τα στημένα. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε σε αυτά. Δεχτήκαμε δυο γκολ από στημένες φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε το παιχνίδι, είχαμε τις περισσότερες ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ένα γκολ στο πρώτο 5λεπτο, χάθηκε.  Μετά δεχτήκαμε την κόκκινη κάρτα, μείναμε με 10 παίκτες, προσπαθήσαμε να πιέσουμε να μπούμε στο παιχνίδι και 5 λεπτά να θέλει, αν μειώσεις το σκορ, υπάρχει πίεση στον αντίπαλο.

Για το αν ξεφεύγει η υπόθεση τίτλου, ο Οικονόμου σημείωσε:

Ο Αστέρας έχει ένα προβάδισμα, για να είναι πρώτος το αξίζει. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, θα προσπαθήσουμε, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για ότι καλύτερο. Να είμαστε κοντά στο πρώτο, παιχνίδια υπάρχουν πολλά, πιστεύω ότι θα γίνουν και άλλες γκέλες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.