Α.Ο. Τσιλιβή Ένωση Ερμιονίδας 2-1: Το ρεπορτάζ και τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης (βίντεο)

Νίκη με ανατροπή έκανε το απόγευμα της Κυριακής η ομάδα του ΑΟ Τσιλιβή στο Μαχαιράδο επί της Ένωσης Ερμιονίδας με 2-1. Οι νησιώτες βρέθηκαν στο καναβάτσο με το γκολ του Παναγόπουλου στο 6΄ αλλά μπόρεσαν να βρουν τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις να πάρουν χρυσό τρίποντο που τους εδραιώνει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Το πρώτο μέρος ανήκει στην ομάδα του Δημήτρη Νόλη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 10΄ όταν  ο Γκουάτσο θα ξεπεράσει τον Δεμερτζή, θα σουτάρει από τα αριστερά ο Μύρτα θα πει όχι με τεράστια επέμβαση και στην συνέχεια του σουτ του Καρούτη θα κοντράρει σε σώματα και θα απομακρυνθεί. Η Απάντηση του Τσιλιβή ήρθε στο 19΄ με τον Βερνάρδο να κερδίσει τις μονομαχίες στη μεγάλη περιοχή, έπιασε έναν κεραυνό, ωστόσο η μπάλα θα καταλήξει στο δοκάρι. Τεράστια ευκαιρία για το Τσιλιβί προκειμένου να φέρει το παιχνίδι στα ίσα! Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση και έτσι το ημίχρονο βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 1-0.

Συμπέρασμα 1ου μέρους:

Δύσκολα τα πράγματα στο 1ο ημίχρονο για την ομάδα του Τσιλιβή, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πολύ δυνατά στο 1ο τέταρτο και να βρίσκονται στη θέση του οδηγού από το 6ο λεπτό, με το εκπληκτικό γκολ του Παναγόπουλου. Ο πρώην παίχτης του ΑΟ Κατασταρίου κρέμασε με πολύ ωραία λόμπα τον Μύρτα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Από ‘κει και πέρα το παιχνίδι ”άναψε” και το Τσιλιβή είχε την τεράστια ευκαιρία με τον Βερνάρδο να ισοφαρίσει που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ είχε και 2-3 καλές στιγμές για να απειλήσει την εστία του Κύρου. Από την άλλη πολύ επικίνδυνη η φιλοξενούμενη ομάδα που ψάχνει το δεύτερο γκολ για να κλειδώσει την νίκη

Στην επανάληψη οι κόκκινοι ανέβασαν στροφές και μετέφεραν την μπάλα στην περιοχή του αντίπαλου που γύρισε από νωρίς πίσω για να διαφυλάξει αυτό το άθραυστο 1-0! Με το καλημέρα όμως οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0 όταν ο Μερτουρής θα σουτάρει με το αριστερό η μπάλα θα φύγει δίπλα από τα δοκάρια του Μύρτα! Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Πέτρου Τσούκλη πίεσαν για να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως για άλλη μια φορά η Ερμιονίδα έφτασε πολύ κοντά στο να κλειδώσει τη νίκη όταν στο 62΄ Ο Υψηλός θα χάσει την μπάλα έξω από τα καρέ της Ερμιονίδας, θα γίνει η μεγάλη μπαλιά για τον Γκουάτσο, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Μύρτα, προσπάθησε να τον κρεμάσει, ωστόσο η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του!

Στο 69΄ ήρθε η ισοφάριση για τους κόκκινους όταν ο  Υψηλός έκανε την σέντρα στο πουθενά στην ουσία, η άμυνα της Ερμιονίδας σάστισε! Ο  Κύρου δεν βγήκε από την εστία του, η μπάλα έφτασε στον Μάριο Μαρούδα, ο οποίος από πολύ κοντά έκανε το 1-1. Και λίγα λεπτά αργότερα ήρθε τούμπα το ματς και το 2-1 για τους νησιώτες ο Υψηλός μέσα από την μικρή περιοχή, έπειτα από σέντρα του Λιβέρη στόπαρε την μπάλα και από κοντά με την μια έγραψε το 2-1 για το Τσιλιβή μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Δεύτερη αδράνεια της άμυνας της Ερμιονίδας, την οποία εκμεταλλεύτηκε το Τσιλιβή!

Στο 78΄ χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για το Τσιλιβή να κάνει το 3-1, ο Βερνάρδος πήρε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, σούταρε ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κύρου! Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Δημήτρη Νόλη, προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αλλά δεν τα κατάφεραν και έτσι το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους νησιώτες νικητές με 2-1. Μια μεγάλη άλικη που τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν βάσιμα για την παραμονή τους στη κατηγορία!

Τελικό συμπέρασμα αγώνα:

Κατάθεση ψυχής για την ομάδα του Πλάνου στο 2ο ημίχρονο και ανατροπή σε ένα παιχνίδι που ίσως αποδειχθεί κλειδί για την παραμονή της ομάδας στη κατηγορία. Οι παίχτες του Πέτρου Τσούκλη μπήκαν με πολύ πάθος στην επανάληψη και χάρης στα γκολ των Μαρούδα και Υψηλού πήραν ένα τρίποντο που είναι ίσως και το πιο καθοριστικό της φετινής χρονιάς. Από την άλλη η Ένωση Ερμιονίδας δεν έδειξε το πρόσωπο του 1ου ημιχρόνου στην επανάληψη, οπισθοχώρησε σχετικά νωρίς και πλήρωσε ακριβά κάποιες αμυντικές αδράνειες στα δυο γκολ.

ΑΟ ΤΣΙΛΙΒΗ (Τσούκλης Π.): Μύρτα, Δεμερτζής, Ελέζι, Λιβέρης Στ., Μούστα, Ζαννιάς, Παναγιωτίδης (68′ Γκέκας), Γεωργίου, Μαρούδας Μ., Υψηλός (90′ Μουσάϊ), Βερνάρδος (90′ Παναγιωτόπουλος)

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (Νόλης Δ.): Κύρου, Παναγόπουλος, Παπαεμμανουηλίδης, Βιρβίλης, Μπαβέλης, Καρούτης, Κωτσιαρίδης (71′ Παπακωνσταντίνος), Μπαρμπέντο, Μερκούρη, Εσκουρέδο, Ραμίρεζ

 

ΠΗΓΗ: ioniasports.gr