A.O. Tσιλιβή: Αναλυτική ενημέρωση για το θέμα των δελτίων και την απολογία.

Η είδηση είναι σημαντική, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια ομάδα που αγωνίζεται στις εθνικές κατηγορίες και εκπροσωπεί ένα κόσμο και ένα νησί από πίσω. Είναι μια είδηση που στην κυριολεξία σοκάρει και εγείρει πολλά ερωτήματα που ενδεχομένως θα απαντηθούν με την πάροδο του χρόνου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα αυτά που συνέβησαν με την ομάδα του ΑΟ Τσιλιβή, συμβαίνουν εδώ και χρόνια στο  εν΄ Ζακύνθω τοπικό ποδόσφαιρο και φυσικά στην διοργανώτρια (ΕΠΣ Ζακύνθου) που δείχνει την γύμνια της σε επίπεδο οργάνωσης, ανασυγκρότησης και δομής που οι καιροί απαιτούν αλλαγή πλεύσης και στρατηγικής.

Δεν είναι δυνατόν ένας υπάλληλος να έχει αναλάβει να εκτελεί καθήκοντα πέραν την δικής του αρμοδιότητας και να του φορτώνουν καθημερινά να διεκπεραιώνει  όγκο δουλειάς χωρίς της απαραίτητες συνθήκες! Κάποια στιγμή θα γινόταν το μοιραίο και η “βόμβα” έσκασε στην πλευρά του ΑΟ Τσιλιβή!

Δυστυχώς κάποιοι έπεσαν από τα σύννεφα με αυτά που άκουσαν, κάποιοι άλλοι γνωρίζοντες τον χώρο καταλαβαίνουν το τι ακριβώς συνέβη. Πως υποθέσεις ρουτίνας να τινάζουν στο αέρα την προσπάθεια μιας ομάδας στην Γ΄ Εθνική κατηγορία; Πως είναι δυνατόν όλα αυτά να συμβαίνουν στον ΑΟ Τσιλιβή;

Στην ιστορία αυτή έχει ευθύνες η διοίκηση της ομάδας που κινήθηκε με εντελώς ερασιτεχνικό τρόπο και δεν προστάτεψε τα συμφέροντα του συλλόγου, αφήνοντας σε αρκετές περιπτώσεις την ομάδα εκτεθειμένη στα κεντρικά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Οι “βόμβες” είναι τρεις ! Και η κάθε μία έχει την δική της δυναμική.

Έτσι λοιπόν ο ΑΟ Τσιλιβή καλείται την Πέμπτη στην ΕΠΟ για απολογία για 3 διαφορετικές περιπτώσεις. 1) Για την περίπτωση του PAPA KOSTAQ. 1) για την περίπτωση του Μάριου Μαρούδα. 3) Για την περίπτωση του Ελέζι. Όλα ξεκίνησαν από την πρώτη περίπτωση εκεί όπου ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος επί της ουσίας δεν υπάρχει στο δυναμικό της ομάδας αλλά κατείχε θέση ξένου,  πήρε άρον άρον μεταγραφή για να αδειάσει η θέση  σε ομάδα που είναι άνεργη εδώ και 3 χρόνια από το πρωτάθλημα στην ΑΕ Καλαμακίου!

Το απόγευμα της Τετάρτης οι άνθρωποι της ΑΕ Καλαμακίου δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν στο e- mail τους ότι καλούνται σε απολογία από την Επιτροπή ιδιότητας ποδοσφαιριστών για μια μεταγραφή,  για ένα όνομα που δεν το είχαν ακούσει ποτέ, πόσο μάλλον που έχουν να ασχοληθούν  με το ποδόσφαιρο πάνω από 3 χρόνια! Το δελτίο  μεταβολών του παίκτη PAPA KOSTAQ είχε πάνω την σφραγίδα των δύο ομάδων καθώς και υπογραφές (?) των προέδρων και γραμματέων των δύο σωματείων!

Επίσης το δελτίο συνοδεύονταν από έγγραφο έκδοσης άδειας παραμονής του παίκτη που προφανώς δεν ήταν νόμιμο! Οι άνθρωποι της ΑΕ Καλαμακίου αμέσως προέβησαν σε κινήσεις. Ενημέρωσαν το αρμόδιο γραφείο της ΕΠΟ πήραν δικαιολογητικό από την ΕΠΣ Ζακύνθου ότι το Σωματείο είναι ανενεργό, κατέθεσαν μήνυση στο Α.Τ Ζακύνθου κατά παντός υπεύθυνου και έστειλαν σε μορφή υπομνήματος την απάντηση τους στην ΕΙΠ.

Από την άλλη πλευρά οι άνθρωποι  του ΑΟ Τσιλιβλη δηλώνουν ότι η ομάδα δεν εχει καμιά σχέση με όλα αυτά και ρίχνουν την ευθύνη στο υπάλληλο της Ένωσης που ενήργησε με αυτό τον τρόπο! Η υπόθεση όμως του PAPA KOSTAQ άνοιξε τον “ασκό του Αιόλου” στην ΕΠΟ καθώς εκεί διαπιστώθηκε ότι παίκτης της ομάδας αγωνιζόταν επί αρκετό καιρό χωρίς να έχει εκδοθεί το δελτίο του από την ΕΠΟ και αυτό φάνηκε όταν η υπάλληλος πήγε να περάσει στο ποινολόγιο μια κίτρινη κάρτα και διαπίστωσε ότι το δελτίο του δεν βγαίνει στην ομάδα του ΑΟ Τσιλιβή αλλά σε άλλη τοπική ομάδα!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα με το δελτίο του Ελέζι ο οποίος σύμφωνα με κύκλους της ΕΠΟ βγήκε πρόσφατα και ο παίκτης αγωνιζόταν σύμφωνα με τα φύλλα αγώνα παράνομα στους κόκκινους! Έτσι λοιπόν ο ΑΟ Τσιλιβή βρίσκεται σε δύσκολη θέση και την ερχόμενη Πέμπτη 6/2 στην Πειθαρχική Επιτροπή θα πρέπει να απολογηθεί για τρεις διαφορετικές υποθέσεις.

Οι άνθρωποι της ομάδας πιστεύουν ότι ο σύλλογος δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και στο τέλος θα δικαιωθεί αφού το λάθος δεν είναι δικό τους αλλά του υπαλλήλου της Ένωσης που χειρίστηκε  προφανώς με λάθος τρόπο αυτές τις τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.

Σε αυτό το κρίσιμο σημείο καμπής του πρωταθλήματος με την ομάδα να διεκδικεί με πολλές πιθανότητες την παραμονή της στην κατηγορία, ήρθαν αυτά τα γεγονότα και “ταρακούνησαν” τον σύλλογο. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά,  το θέμα το έχουν “μυριστεί” και οι άλλες ομάδες που έχουν πλέον έννομο συμφέρον και πιέζουν με τον δικό τους τρόπο, ενδεχομένως να επωφεληθούν μιας ενδεχόμενης  τιμωρίας αφαίρεσης βαθμών για την ομάδα του Πλάνου.

Την υπεράσπιση των κόκκινων έχει αναλάβει ο έγκριτος νομικός Χάρης Γρηγορίου που είναι γνώστης των ποδοσφαιρικών θεμάτων στην ΕΠΟ. Ο ΑΟ Τσιλιβή προς το παρόν κρατά στάση αναμονής, η διοίκηση της ομάδας δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση και κοιτάζει να δει πως θα ξεμπλέξει από αυτές τις υποθέσεις που έχουν βάλει σε κίνδυνο τον Σύλλογο.

Εν τω μεταξύ η “καυτή πατάτα” έχει πέσει στα χέρια του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Ζακύνθου που έχει αναλάβει εδώ και μια εβδομάδα της τύχες της Ένωσης. Τόσο ο πρόεδρος Γιάννης Φιλιπποπολίτης όσο και τα υπόλοιπα μέλη δεν χουν ενημερωθεί επίσημα για τις ραγδαίες εξελίξεις, ούτε από τον υπάλληλο της Ένωσης ούτε από τον ΑΟ Τσιλιβή. Δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί  μέσα στον Σαβκο. Πάντως αυτή την στιγμή δίνεται η μεγάλη ευκαιρία στους ανθρώπους της νέας ΕΠΣ να αναβαθμίσουν την Ένωση για την πιο καλή και εύρυθμη λειτουργία αξιοποιώντας τις γνώσεις του υπάλληλου αλλά με διαφανή και νομότυπο τρόπο σε όλες τις πτυχές.

Σιγή ιχθύος κρατά και ο πρώην πρόεδρος Λεωνίδας Μαλιούφας, πληροφορίες αναφέρουν ότι σκέφτεται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπεύθυνου για να ξεκαθαρίσει την θέση του αφού όλα αυτά συνέβησαν επί της δικής του θητείας στην προεδρία της Ένωσης.

ΠΗΓΗ: ioniansports.gr