Μαύρες σελίδες για το Ζακυνθινό ποδόσφαιρο

Κατάμαυρες  οι ημέρες του ζακυνθινού ποδοσφαίρου στο νησί. Μετά από την ταυτοποίηση βρέθηκαν δεκάδες πλαστά δελτία στην ΕΠΣ Ζακύνθου. Μερικές ομάδες έχουν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό πλαστών δελτίων που φτάνει το αριθμό 10! Η ομάδα του πρώην γραμματέα της Ένωσης ο Παναρτεμισιακός βρέθηκε με 5 παράνομα δελτία πρωτοκλασάτων παικτών  με την διοίκηση της ομάδας να σκέφτεται την αποχώρηση από το πρωτάθλημα! Μεγάλο πρόβλημα έχουν η Θύελλα Αμπελοκήπων, ο ΑΟ Κατασταρίου και ο Αστέρας Πλάνου. Το προεδρείο της Ένωσης διαμηνύει ότι δεν θα αρχίσει το πρωτάθλημα αν δεν επέλθει η πλήρης νομιμότητα στους κόλπους της. Στην Αθήνα αύριο ο Γραμματέας Γιάννης Βερύκιος για την υπόθεση του Τσιλιβή. Κανένα πρόβλημα με τα δελτία της δεν αντιμετωπίζει η ομάδα της Ζακύνθου. Δεν τηρείται η συμφωνία  κυρίων για να μην γίνουν ενστάσεις μεταξύ των ομάδων.

Οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου με το μεγάλο θέμα των παράνομων δελτίων να κυριαρχεί στα ποδοσφαιρικά καφενεία και στα Εν Αθήναις γραφεία,  δηλαδή αυτά στην ΕΠΟ. Οι άνθρωποι της ΕΠΣ Ζακύνθου έχουν πέσει στα “βαθιά νερά” και προσπαθούν χωρίς “σωσίβιο” να μάθουν να κολυμπούν.

Αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να τηρηθεί η νομιμότητα τόσο από τους ίδιους όσο και από τις ομάδες του τοπικού.. Με τον Πρόεδρο Γιάννη Φιλιπποπολίτη να είναι στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, τα ηνία της Ένωσης έχει πάρει ο Αντιπρόεδρος  Στράτος Σουπιός ο οποίος είναι αποφασισμένος να καθαρίσει το τοπίο, τόσο αυτός όσο και το υπόλοιπο συμβούλιο θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να αρχίσει η Ένωση από το μηδέν.

Από το πρωί της Τρίτης γίνεται ταυτοποίηση της λίστας της ΕΠΟ με τους εκπροσώπους των ομάδων να περνούν την πόρτα στο Γαϊτάνι. Η διαδικασία μέχρι χθες το βράδυ είχε ολοκληρωθεί στο 90% και είχαν μείνει μόνο ο ΑΟ Βασιλικού και η ΑΕ Αγίου Λέοντα όπως και οι ανενεργές ομάδες όπως ο ΑΟ Αργασίου και του Απόλλωνα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και πληροφορίες ο αριθμός των δελτίων που δεν είναι νόμιμος είναι αρκετά μεγάλος και φτάνει σε μερικές 10αδες.

Αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στις ομάδες που μερικές εξ αυτών (22) αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας καθώς σύμφωνα  έγκυρες πληροφορίες ομάδες όπως η Θύελλα Αμπελοκήπων, ΑΟ Κατασταρίου, Αστέρας Πλάνου έχουν στην κατοχή τους παράνομα δελτία που αγγίζουν διψήφιο νούμερο και ως εκ τούτου αδυνατούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται. Μια άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Παναρτεμισιακού όπου στην ομάδα του πρώην γραμματέα Χαρ. Ραυτόπουλου βρέθηκαν 5 παράνομα δελτία πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών με την ομάδα να αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς έχουν απομείνει πλέον 10 ποδοσφαιριστές. Η διοίκηση στου Συλλόγου  σκέφτεται ακόμα και να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Θύελλας Αμπελοκήπων είναι αποφασισμένη να θέσει βέτο στο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα αφού όπως δηλώνει η ομάδα της Θύελλας έχει πληρώσει τα πάντα,  έχει πάρει αποδείξεις και έχει στα χέρια της αυτή την στιγμή 10 δελτία που είναι παράνομα! Οι άνθρωποι της ΕΠΣ Ζακύνθου βρισκόμενοι σε δύσκολη θέση καθώς η βόμβα έσκασε στα δικά τους χέρια χωρίς όμως να έχουν την παραμικρή ευθύνη, είναι αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουν το θέμα. Κύκλοι της Ένωσης κάνουν λόγο ότι τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ζακύνθου και οι αγώνες του κυπέλλου δεν μπορούν να γίνουν μέσα στο ερχόμενο Σαβ/κο αφού δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Επίσης,  η συμφωνία κυρίων για να μην γίνουν ενστάσεις δεν τηρήθηκε ούτε μια στιγμή,  καθώς τόσο ο Ελατιακός όσο και ο Εθνικός Σκουλικάδου μπήκαν σε αυτή την διαδικασία και έκαναν εντάσεις η μια ομάδα στην άλλη για το μεταξύ τους παιχνίδι! Μπροστά λοιπόν σε αυτή την μαυρίλα, την καχυποψία και τα μικροσυμφέροντα, η ΕΠΣ Ζακύνθου,  αποφασίζει να χαράξει τον δικό της δρόμο και να μην ακολουθήσει τις διάφορες “συμβουλές”  παραγόντων.

Το πρόβλημα όσο περνούν οι ημέρες δείχνει ότι δεν μπορεί να ξεπεραστεί τόσο απλά, είναι πολυσύνθετο και πολύπλοκο. Το κάθε παράνομο δελτίο έχει την δική του διαφορετική ιστορία. Για να λυθεί ο “γόρδιος δεσμός” θα πρέπει σε πρώτη φάση να υπάρξει επικοινωνία του προέδρου της ΕΠΣΣ Ζακύνθου Γιάννη Φιλιπποπολίτη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο έτσι ώστε με εντολή του 2ου να ανοίξει το σύστημα της ΕΠΟ και να περαστούν τα πλαστά δελτία. Αυτή είναι η μία περίπτωση.

Η άλλη περίπτωση έχει να κάνει με την  ΕΙΜ/ΕΠΟ όπου στην αρμόδια επιτροπή θα μπορούσαν να περαστούν τα δελτία,  πληρώνοντας ένα ακριβό παράβολο των 200 ευρώ ανά δελτίο, κάτι που σημαίνει ότι κανένα σωματείο δεν θα μπει σε αυτή την διαδικασία, από την στιγμή που δεν φταίει σε τίποτα και μάλιστα έχει πληρώσει τα 15 ευρώ!

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην ΕΠΣ Ζακύνθου είναι το μεγαλύτερο και το μοναδικό σκάνδαλο από την ημέρα που ιδρύθηκε το 1987. Ο “σεισμός” το νησί έγινε αισθητός, τόσο στην Περιφέρεια της Νοτιοδυτικής Ελλάδας όσο και στην Αθήνα. Όλοι κάνουν λόγο για μια μεγάλη απάτη και ξεπεσμό του ζακυνθινού ποδοσφαίρου.

ΠΗΓΗ: ioniansports.gr