Α.Ο. Τσιλιβή: Η απολογία, oι καταθέσεις, η απόφαση.

Στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ απολογείται το μεσημέρι (13.00) της Πέμπτης 6/2/2020 η ομάδα του ΑΟ Τσιλιβή για τέσσερις παραβάσεις παράτυπων δελτίων

Η τύχη του ΑΟ Τσιλιβή παίζεται στην ΕΠΟ την Πέμπτη και ώρα 13.00, εκεί που η ομάδα θα απολογηθεί για 4 υποθέσεις παράτυπων δελτίων. Οι άνθρωποι της ομάδας βρίσκονται στην Αθήνα όπου το πρωί της Πέμπτη θα βρεθούν στο Πάρκο Γουδή. Ο ΑΟ Τσιλιβή βρίσκεται στην δύνη του κυκλώνα που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο με τα παράτυπα δελτία στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου.

Η ομάδα του Πλάνου,  απολογείται για τέσσερις διαφορικές περιπτώσεις. Συγκεκριμένα για την υπόθεση του ποδοσφαιριστή Papa kostaq που βρέθηκε στην ανενεργή ομάδα της ΑΕ Καλαμακίου και που η άδεια παραμονής ήταν και αυτή παράτυπη. Για την υπόθεση του ποδοσφαιριστή Ελέζι,  που για ένα χρονικό διάστημα και σύμφωνα με την ΕΠΟ ήταν στα φύλλα αγώνα και αγωνιζόταν στην ομάδα παράνομα. Για την υπόθεση του Μάριου Μαρούδα του Διονυσίου και της Ευαγγελίας που προφανώς από λάθος του υπαλλήλου βρέθηκε να αγωνίζεται για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε άλλη ομάδα του τοπικού. Και για την υπόθεση του τερματοφύλακα Φαμπιόν Μύρτα που για 8 ημέρες από τις 22/102019 έως τις 30/10/2019 ενώ ήταν σε φύλλο αγώνα της ομάδας του δεν είχε νόμιμο δελτίο!

Για όλες τις περιπτώσεις ο υπάλληλος της Ένωσης έχει καταθέσει εγγράφως,  ότι αυτός ευθύνεται για τις παρατυπίες αλλά και για τις πλαστογραφίες στα Δημόσια έγγραφα. Η υπερασπιστική γραμμή του ΑΟ Τσιλιβή θα κινηθεί πάνω σε αυτό,  ότι δηλαδή μέσα σε όλα τα παράτυπα δελτία που φτάνουν τον αριθμό 90 στην ΕΠΣ Ζακύνθου υπάρχουν και αυτά του ΑΟ Τσιλιβή που σε τίποτα δεν διαφέρουν από αυτά των άλλων ομάδων.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας Χάρης Γρηγορίου έχει συλλέξει όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνθρωποι του ΑΟ Τσιλιβή ενήργησαν καλή τη πίστη πιστεύοντας ότι ο υπάλληλος θα κάνει σωστά στην δουλειά του. Στο πλευρό του ΑΟ Τσιλιβή βρίσκεται και ο νέος γραμματέας της Ένωσης Γιάννης Βερύκιος ο οποίος θα στηρίξει την ομάδα του Πλάνου και να διαβεβαιώσει την επιτροπή ότι υπάρχει τεράστιο σκάνδαλο παράτυπων δελτίων στην ΕΠΣ Ζακύνθου και ο ΑΟ Τσιλιβή  είναι ένα από τα δεκάδες “θύματα” της κατάστασης που υπάρχει. Στην επιτροπή θα καταθέσει και ο υπάλληλος της Ένωσης Διον. Κλάδης ο οποίος έχει παραδεχτεί εγγράφως ότι αυτός ευθύνεται για τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ η ομάδα του ΑΟ Τσιλιβή αν αποδειχτεί ότι έχει ευθύνη μπορεί να τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο και με -5 για κάθε περίπτωση. Η Επιτροπή είναι 5μελης και είναι η παλιά Επιτροπή της ΕΙΜ. Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες ημέρες (έως την ερχόμενη Τρίτη)  και η ομάδα του Τσιλιβή θα κινηθεί και θα προσφύγει σε ανώτερα διαιτητικά όργανα ανάλογα με την απόφαση που θα βγει.

ΠΗΓΗ: ioniansports.gr