Α.Ο. Τσιλιβή: Στην επιτροπή δεοντολογίας μεταφέρεται η υπόθεση με τα δελτία

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η απολογία του ΑΟ Τσιλιβή στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ. Μετά από 2 ώρες διαδικασία οι άνθρωποι του Συλλόγου  υπεραμύνθηκαν της αθωότητας της ομάδας. Κοντά στην ομάδα του Πλάνου ήταν ο Πρόεδρος Αλέκος Σπίνος, και οι πρώην πρόεδροι Θοδωρής Πομόνης και Γιάννης Πυλαρινός. Ο υπάλληλος της ΕΠΣ Διον. Κλάδης πήρε όλη την ευθύνη για τις τέσσερις υποθέσεις που αφορούν την ομάδα. Παρών ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης ο οποίος πήρε τον λόγο και ήταν “λαύρος” υπέρ του Τσιλιβή. Την ΕΠΣ Ζακύνθου υπερασπίστηκαν ο Αντιπρόεδρος Στράτος Σουπιός και ο Γραμματέας Γιάννης Βερύκιος. Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη Επιτροπή δεν παίρνει καμιά απόφαση και στέλνει την υπόθεση λόγω της σοβαρότητας της άλλα και λόγω ότι είναι αναρμόδια να δικάσει, στην Επιτροπή Δεοντολογίας και σε τακτικούς Δικαστές που θα ξετυλίξουν το μπερδεμένο κουβάρι των παράτυπων δελτίων όχι μόνο του Τσιλιβή αλλά και των άλλων ομάδων του τοπικού.

Μύλος εξελίξεων η υπόθεση του ΑΟ Τσιλιβή που άνοιξε  του “κουτί της Πανδώρας” στο τοπικό ποδόσφαιρο και απρόβλεπτες  πλέον εξελίξεις με την καταστροφή να είναι προ των πυλών! Η υπόθεση των παράτυπων δελτίων είναι η “βόμβα” που έσκασε με τα “θύματα” να είναι δεκάδες!

Το απόγευμα της Πέμπτης απολογήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ η ομάδα του ΑΟ Τσιλιβή για την υπόθεση τεσσάρων διαφορικών υποθέσεων παράτυπων δελτίων. Στην υπερασπιστική γραμμή της ομάδας ήταν ο νομικός εκπρόσωπος Χάρης Γρηγορίου, ο Πρόεδρος Αλέκος Σπίνος, ο υπάλληλος της ΕΠΣ Ζακύνθου Διονύσιος Κλάδης, οι δύο πρώην πρόεδροι Του ΑΟ Τσιλιβή Αλέκος Σπίνος και Θοδωρής Πομόνης, ο Βουλευτής Ζακύνθου Διον. Ακτύπης και η ΕΠΣ Ζακύνθου που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο Στράτο Σουπιό και τον γραμματέα Γιάννη Βερύκιο.

Το βάρος έπεσε φυσικά στο υπάλληλο της Ένωσης που πήρε πάνω του όλη την ευθύνη των παράτυπων δελτίων καθώς και την τεράστια ευθύνη της πλαστογραφίας δημόσιου έγγραφου με την άδεια παραμονής ποδοσφαιριστή. Ο κος Κλάδης παραδέχτηκε όλες τις παρατυπίες που έκανε και δήλωσε ότι οι άνθρωποι του ΑΟ Τσιλιβή δεν είχαν την παραμικρή ανάμειξη πάνω σε αυτό.

Από την μεριά του ο πρόεδρος του ΑΟ Τσιλιβή Αλέκος Σπίνος δήλωσε,  ότι η ομάδα του ταλαιπωρείται από μια πρωτοφανής κατάσταση χωρίς να είναι υπαίτια η ίδια από την στιγμή που ο υπάλληλος έχει αναλάβει όλη την ευθύνη και από την στιγμή που στο νησί υπάρχουν δεκάδες παράτυπα δελτία αλλά και άλλες παρατυπίες. Κοντά στην ομάδα του Πλάνου βρέθηκε ο βουλευτής του νησιού Διον. Ακτύπης που πήρε τον λόγο τονίζοντας,  την καθαρότητα των ανθρώπων της ομάδας και ότι αυτή την στιγμή ταλαιπωρείται άδικα ένα σωματείο που είναι υπόδειγμα ηθικής τόσο στο τοπικό ποδόσφαιρο αλλά και στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Ο κος Ακτύπης ζήτησε από την Επιτροπή να λάβει σοβαρά υπόψιν  της όλα αυτά που καταθέτει ο υπάλληλος αλλά και οι άνθρωποι της ομάδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των ανθρώπων της ΕΠΣ Ζακύνθου,  Στρατοί Σουπιού και Γιάννη Βερύκιου που τελικά πήραν τον λόγο λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ioniansposrts η Επιτροπή άκουσε όλες τις πλευρές, αποφάσισε ότι είναι αναρμόδια να δικάσει την συγκεκριμένη υπόθεση γιατί από τη στιγμή που έχουν εκδοθεί εκ νέου δελτία και οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται δεν μπορεί να πάρει απόφαση. Έτσι λοιπόν η απόφαση της Επιτροπής είναι να στείλει την υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, κάτι που σημαίνει ότι η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη για όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία. Το σενάριο αυτό είναι ένα από τα τρία που είχαν στα χέρια τους οι άνθρωποι του Πλάνου. Το πρώτο ήταν μια αθωωτική απόφαση το δεύτερο μια ποινή αρκετά μεγάλη και το τρίο η υπόθεση να πάει στην Δεοντολογίας, κάτι που σημαίνει τα συναισθήματα είναι ανάμικτα.

Και αυτό συμβαίνει ότι η εν λόγω Επιτροπή (ΕΙΠ) πιστεύει ακράδαντα ότι δεν είναι μόνο η αμέλεια ή ο ενδεχομένως δόλος του υπαλλήλου που έτσι και αλλιώς έχει πάρει την ευθύνη αλλά και οι ευθύνες και  παραλήψεις ενός ολόκληρου συστήματος που διοικούσε την ΕΠΣ Ζακύνθου τα προηγούμενα χρόνια 8 και πλέον χρόνια και φέρει την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση.

Από την στιγμή λοιπόν που τα δελτία των παικτών επανεκδόθηκαν και  αγωνίζονται κανονικά η Επιτροπή πηγαίνει το θέμα σε ανώτερο επίπεδο σε αυτό της επιτροπής Δεοντολογίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τις επόμενες ημέρες η  επιτροπή (ΕΙΠ) στέλνει στην Δεοντολογίας όλες τις καταθέσεις των εμπλεκομένων της υπόθεσης καθαρογραμμένες με το διαβιβαστικό ότι είναι αναρμόδια να αποφασίσει από την στιγμή που τα δελτία έχουν επανεκδοθεί.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα βγει κάποια απόφαση την ερχόμενη Τρίτη αλλά θα περιμένουμε εξελίξεις για το πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και τι αποφάσεις θα πάρει. Κομβικό σημείο στην υπόθεση τουλάχιστον του Ελέζι ότι επανεκδόθηκε το δελτίο του πολύ αργότερα από την στιγμή που το γνώριζε η ίδια η ομάδα και δεν προέβη σε καταγγελία στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της ΕΠΣ ή της ΕΠΟ.

Το σκάνδαλο των παράτυπων δελτίων είναι “τσουνάμι” που πνίγει στην κυριολεξία το ζακυνθινό ποδόσφαιρο. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες υπόθεση του ΑΟ Τσιλιβή και η υπόθεση των δεκάδων παράτυπων δελτίων ανοίγει έναν φαύλο κύκλο που κανείς δεν ξέρει πότε θα κλείσει.

Οι άνθρωποι της ομάδας του Πλάνου διατράνωσαν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την αθωότητα τους το απόγεμα της Πέμπτης και ζητούν να δικαιωθούν, η ομάδα να μην πληρώσει το “μάρμαρο” με αφαίρεση βαθμών που ενδεχομένως να κοστίσει ακόμα και τον υποβιβασμό της.

Για την υποστήριξη τους στην ομάδα του ΑΟ Τσιλιβή σε αυτή την δύσκολη στιγμή η διοίκηση  Συλλόγου ευχαριστεί τον Βουλευτή Ζακύνθου Διον. Ακτύπη, την ΕΠΣ Ζακύνθου για την αμέριστη συμπαράσταση τους  αλλά και όλους τους φίλους στάθηκαν δίπλα στο σωματείο σε αυτή την δύσκολη κατάσταση.

ΠΗΓΗ: ioniansports.gr