Οικονόμου: Πιστεύω στο τέλος ότι θα καταφέρουμε να είμαστε πρώτοι.

0
748

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, στην εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και τον Βασίλη Μότση, “Όλη η Ελλάδα παίζει μπάλα” φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Σπάρτης Κώστας Οικονόμου.

To isports.gr κατέγραψε την δήλωση την οποία σας παραθέτει:

Kάνετε μια πάρα πολύ καλή σεζόν. Είσαστε πολύ ανεβασμένοι το τελευταίο διάστημα. Το διπλό στο Ναύπλιο ήταν πολύ σπουδαίο.

Είμαστε σε καλό φεγγάρι. Η ομάδα δουλεύει καθημερινά στο γήπεδο και αυτό φαίνεται κάθε Κυριακή που παίζουμε καλό ποδόσφαιρο με πάρα πολύ καλές ομάδες όπως το Ναύπλιο, η Ερμιόνη. Καταφέραμε να τις κερδίσουμε και τις δυο και να μειώσουμε την διαφορά.

Το κάνατε με επιβλητικό τρόπο με διπλό στο Ναύπλιο και η νίκη επί της Ερμιονίδας με σκορ 2-0,  εκμευταλευτήκατε το 0-0 του Αστέρα Βλαχιώτη. Έχετε ως στόχο την πρώτη θέση; Το είχατε από την αρχή της περιόδου αυτό τον στόχο;

Δεν ήμουν από την αρχή της χρονιάς. Ήρθα στην ομάδα αρχές Δεκεμβρίου. Βρήκα πάρα πολύ καλό υλικό, μια πάρα πολύ καλή Διοίκηση. Κάποια ατυχή αποτελέσματα μας έφεραν λίγο πίσω. Το πρόγραμμα ήταν πάρα πολύ δύσκολο από τις αρχές Δεκεμβρίου. Όλες τις καλές ομάδες τις έχουμε εκτός έδρας. Ο στόχος με το υλικό που έχουμε, από την πρώτη ημέρα είπα στα παιδιά ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα. Κοιτάμε ξεχωριστά το καθένα παιχνίδι και πιστεύω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να είμαστε πρώτοι. Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα.

Από τους παίκτες σας τι περιμένετε τις υπόλοιπες αγωνιστικές, για να γίνει αυτό;

Από τους παίκτες περιμένω να είναι σοβαροί όπως είναι στις προπονήσεις, να δίνουμε καθημερινά το 100%. Να είναι συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια γιατί κάθε ένα παιχνίδι είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο κάθε Κυριακή. Αν ακολουθήσουμε αυτά που λέμε κάθε εβδομάδα και που κάνουμε στις προπονήσεις πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα. Παίζουμε την Κυριακή ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι στη Ζάκυνθο, μια πάρα πολύ καλή ομάδα αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε τους 3 πόντους.

Υπάρχει κάποιο κρίσιμο ματς μέχρι το τέλος της περιόδου;

Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και όλα τα παιχνίδια έχουν την σημασία τους. Δεν μπορείς να πεις κάποιο παιχνίδι είναι εύκολο. Ακόμη και με την Ζαχάρω που παίξαμε που ήταν προτελευταία, μας δυσκόλεψε πάρα πολύ.  Οι ομάδες είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη και είναι πάρα πολύ δύσκολο να καταφέρεις να τις κερδίσεις. Ο Πανγυθεατικός στο τοπικό ντέρμπι κατάφερε να κόψει βαθμούς από τον πρωτοπόρο, Αστέρα Βλαχιώτη. Είναι όλα τα παιχνίδια δύσκολα.

Κάτω από την ζώνη υποβιβασμού, βλέπουμε τον Παναργειακό και τον Πανηλειακό.

Αυτές οι ομάδες είναι από τις πιο ιστορικές. Είναι λυπηρό που Παναργειακός και Πανηλειακός που βρίσκονται εκεί, θα έπρεπε να ψηλά στη βαθμολογία. Νομίζω ότι όλα έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους που υπάρχουν εκεί στο ποδόσφαιρο. Αν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα όσο πρέπει, αν υπάρχει υπομονή, αν ο Πρόεδρος και ο κόσμος μπορεί να στηρίξει αυτές τις ομάδες, γιατί είναι ιστορικές, και θα έπρεπε να είναι πολύ ψηλά στη βαθμολογία για το καλό του ποδοσφαίρου και της Πελοποννήσου γενικότερα.

Σας στηρίζει ο κόσμος;

Να πω την αλήθεια, έχω ένα μικρό παράπονο, θα μπορούσε να είναι πολύ περισσότερος ο κόσμος. Η ομάδα κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, η διοίκηση κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και θα ήθελα ο κόσμος να είναι περισσότερο κοντά μας. Να μην είναι μόνο ο κόσμος κοντά, όπως ήταν με τον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Και ο κύριος Σκαφιδάς κάνει πολύ μεγάλο αγώνα μαζί με την υπόλοιπη Διοίκηση για να υπάρχει μια ομάδα σαν την Σπάρτη στη Γ’ Εθνική και να πρωταγωνιστεί.