Ζάκυνθος Σπάρτη 1 – 1: (Χ)αμένοι και οι δυο (φωτογραφίες)

Διαβάστε το ρεπορτάζ του αγώνα Ζάκυνθος Σπάρτη από το ioniansports.gr

 

Από ένα γκολ πέτυχαν Ζάκυνθος και Σπάρτη στο ματς που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Στάδιο του νησιού. Οι κυανοκίτρινοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν και να φτάσουν πολύ κοντά στην 2η θέση και οι φιλοξενούμενοι έμειναν αρκετά πίσω 4 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Αστέρα Βλαχιώτη. Η Ζάκυνθος είχε λιγότερες αλλά πιο κλασικές ευκαιρίες από την ομάδα της Σπάρτης. Ο Βίλα ‘ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 21΄ με φοβερό γκολ. Στο 29΄ ο Ζυγκερίδης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κραβαρίτη. Ο Σαμπατάκος έφερε το ματς στα ίσια στο 50΄. Και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη που τελικά δεν ήρθε. Τόσο η Ζάκυνθος, όσο και η Σπάρτη δεν έμειναν ευχαριστημένες από την ισοπαλία καθώς ο στόχος που είχαν θέσει δεν επετεύχθη.

Το ζεστό χειροκρότημα των ζακυνθινών φιλάθλων προς την ομάδα τους ήταν η επιβράβευση για την προσπάθεια που έκαναν οι κυανοκίτρινοι,  έχοντας απέναντι τους την καλύτερη ομάδα που έχει περάσει από το νησί. Η αλήθεια είναι ότι οι Λάκωνες έπαιξαν κατά διαστήματα σπουδαίο ποδόσφαιρο, δείχνοντας την ποιότητα τους.

Επίσης η αλήθεια είναι ότι οι φιλοξενούμενοι κυρίως στο Β΄ μέρος πίεσαν έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν το παιχνίδι αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί. Αλήθεια όμως είναι ότι οι νησιώτες ήταν μέτριοι ποιοτικά,  είχαν όμως  ευκαιρίες πιο κλασσικές και θα μπορούσαν να πετύχουν γκολ και να κλέψουν στο τέλος τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Οι φιλοξενούμενοι φάνηκε ότι μπήκαν καλύτερα στο ματς και από την αρχή έως και το 20΄ δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην ομάδα της Ζακύνθου. Στο 8΄ οι Λάκωνες απείλησαν για πρώτη φορά με φοβερό σουτ του Σωτηρόπουλου με τον Κουτογλίδη να κάνει τρομερή επέμβαση και να κρατά το μηδέν! Η ομάδα της Λακωνίας συνέχισε να πιέζει και στο 15΄ και πάλι ο Κουτογλίδης απέκρουσε σουτ του  Συρεγγέλα με υπερένταση. Στο 21΄ όμως,  ο Βίλα με τρομερό σουτ  άνοιξε το σκορ αλλάζοντας  την ροή του αγώνα υπέρ της Ζακύνθου. Ήταν μια φάση που  ο Μέντες που βρήκε τον Μαρίνο, εκείνος έκανε την σέντρα προς τον Πούφλη, ο τελευταίας κατέβασε ωραία την μπάλα  και ο Βίλα με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0. Μετά το γκολ η Ζάκυνθος ανέβηκε και “στρίμωξε” τους Λάκωνες στην περιοχή τους. Στο 29΄ ο “κυανοκίτρινοι” άγγιξαν το γκολ αλλά ήταν άτυχοι όταν σε τρομερό σουτ του Ζυγκερίδη έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα θα καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι του Κραβαρίτη!!! Στην συνέχεια της φάσης και πάλι ο Ζυγκερίδης επιχείρησε  νέο σουτ με τον Κραβαρίτη να διώχνει σε κόρνερ! Σε αυτό το δεκάλεπτο,  η Ζάκυνθος ήταν σαφώς καλύτερη.

Στο 31΄ μετά από κόρνερ του Μπεκατώρου, η μπάλα θα περάσει από πολλά κεφάλια, ο Κούνια θα την “σπάσει” στο πέναλτι αλλά εκεί  όμως  ο Ζυγκερίδης δεν μπόρεσε να την στείλει στα δίχτυα και να κάνει το 2-0 για την ομάδα του! Από το 35΄ και μετά ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Η Ζάκυνθος πήγαινε το ματς στα δικά της μέτρα. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια όταν   Σαμπατάκος έκανε την παράλληλη συρτή σέντρα η μπάλα έφτασε στον Συρεγγέλα ο οποίος εξ επαφής δεν μπόρεσε να πλασάρει σε κενή εστία και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!!!

Λήξη του πρώτου μέρους ΑΠΣ Ζάκυνθος-Σπάρτη 1-0

Συμπέρασμα 1ου ημιχρόνου: Νωθρή παρουσιάστηκε η Ζάκυνθος στα πρώτα 20 λεπτά χωρίς να μπορεί να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει. Ωστόσο μίλησε η κλάση του Βασίλη Βίλα που με τρομερό σουτ άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΑΠΣ ανέβηκε είχε κάποιες πολύ καλές στιγμές για το δεύτερο τέρμα. Η Σπάρτη από την στιγμή που δέχθηκε γκολ δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική και οπισθοχώρησε παίζοντας κυρίως με μακρινές μπαλιές. Αναμένεται συναρπαστικό δεύτερο μέρος!!

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο με τους νησιώτες να δίνουν γήπεδο και να προσπαθούν συχνά πυκνά να βγαίνουν στην κόντρα! Στο 48΄ και πάλι οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πολύ κοντά στο 2ο γκολ όταν σε σέντρα του δραστήριου  Βίλα από τα δεξιά, ο Πούφλης μέσα στην μεγάλη περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά, ο Κραβαρίτης με υπερένταση και  πολύ δύσκολα θα πέσει στην γωνία και θα διώξει σε κόρνερ!

Στο 55΄ οι “Σπαρτιάτες” έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης όταν  ο Κάρδαρης έκανε το σουτ μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Κουτογλίδης δεν απέκρουσε σωστά την μπάλα και ο επερχόμενος  Σαμπατάκος από κοντά, κερδίζοντας τις κόντρες έκανε το 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων! Από εκείνη την στιγμή και μετά το ματς πήρε “φωτά”,  με την ομάδα του Οικονόμου να ψάχνει το 2ο γκολ της νίκης.  54′ μετά από σέντρα του Σωτηρόπουλου, ο Συρεγγέλας βρέθηκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά εξ επαφής. Ο ρυθμός έγινε πιο γρήγορος,  με τις δύο ομάδες να παίζουν πλέον δυνατά.

Στο 60΄ ένα ωραίο σουτ του Πούφλη, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά κόντραρε στον Μπανούση και κατέληξε κόρνερ! Ένα λεπτό αργότερα η Σπάρτη βγήκε στην αντεπίθεση, ο Γεμιστός θα πατήσει την περιοχή της Ζακύνθου, θα βρεθεί απέναντι από τον Κουτογλίδη, ωστόσο ο πορτιέρο του ΑΠΣ να βγει γρήγορα και θα διώξει σε κόρνερ!!!  Στο 62΄χάθηκε άλλη μια καλή ευκαιρία για την ομάδα της Σπάρτης όταν ο Σωτηρόπουλος θα βγάλει μια σέντρα, ο Κουτογλίδης δεν θα βρει την μπάλα στην έξοδο, αυτή θα φτάσει στον Γεμιστό, ο οποίος θα σουτάρει με τον γκολκίπερ του ΑΠΣ να μπλοκάρει τελικά την μπάλα. Η Ζάκυνθος φάνηκε ότι είχε θέμα στην μεσαία γραμμή, δεν μπορούσε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα αφού οι Λάκωνες συνεχώς πίεζαν  ψηλά.

Στο 71΄ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 2ο γκολ! Ο Γεμιστός θα βρεθεί εντός της μεγάλης περιοχής θα κάνει την προσποίηση στον Κολεύρη, θα σουτάρει, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουτογλίδη και να καταλήγει άουτ!!! Ένα λεπτό αργότερα σε κόρνερ του Κάρδαρη, ο Κουτογλίδης θα διώξει λανθασμένα προς το τέρμα του και ο Κολεύρης θα διώξει πάνω στη γραμμή σε κόρνερ!!! Συνέχισε να έχει προβληματική εικόνα η Ζάκυνθος, δεν μπορoύσε να κρατήσει την μπάλα, με την Σπάρτη να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη στην κόντρα-επίθεση.

Στο 77΄ και πάλι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ.  Ο Γεμιστός από τα δεξιά θα κάνει την σέντρα ο Συρεγγέλας δεν θα βρει την μπάλα όπως θα ήθελε, θα φτάσει στον Σαμπατάκο ο οποίος  θα κάνει το χλιαρό σουτ και οι αμυντικοί του ΑΠΣ θα απομακρύνουν τελικά την μπάλα. Στο 78΄ όμως η Ζάκυνθος είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για να πάρει τη νίκη με τον Βίλα να βγαίνει τετ α τετ από τον Κραβαρίτη αλλά νικήθηκε από τον Λάκωνα τερματοφύλακα ο οποίος κράτησε την ομάδα του όρθια διώχνοντας σε κόρνερ!

Με την μπάλα πάνω κάτω πλέον όποιος θα έβαζε το γκολ θα έπαιρνε και τη νίκη! στο 79΄η  Σπάρτη είχε μια καλή στιγμή.  Ο Γεμιστός θα κάνει την σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Συρεγγέλας δεν θα πιάσει καλά το σουτ, με τους αμυνόμενους να διώχνουν! Στο 83΄ ήρθε η απάντηση της Ζακύνθου.  Ο Πούφλης από τα δεξιά θα κάνει την σέντρα προς τον Οβούσου, ο τελευταίος θα σουτάρει, η μπάλα θα καταλήξει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κραβαρίτη!!

Στο 86′ μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την Σπάρτη όταν Μαρτίνεθ και Γεμιστός θα αλλάξουν όμορφα την μπάλα, ο τελευταίος θα πιάσει ένα αδύναμο γυριστό σουτ και η μπάλα θα περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουτογλίδη! Από εκεί και πέρα δεν έγιναν φάσεις ο ρυθμός έπεσε και έτσι το τελικό σφύριγμα από το κο Ανδριανό βρήκε τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό στο στάδιο του νησιού.

Λήξη της αναμέτρησης! ΑΠΣ Ζάκυνθος-Σπάρτη 1-1

Τελικό συμπέρασμα αγώνα:  Στην ισοπαλία έμειναν οι δυο ομάδες σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές με την ομάδα της Σπάρτης να δείχνει πάρα πολύ καλή εικόνα (ίσως η καλύτερη ομάδα που πέρασε φέτος από το Δημοτικό Στάδιο) και την Ζάκυνθο ναι μεν να έχει λιγότερες ευκαιρίες από τους φιλοξενούμενους, αλλά όλες ήταν κλασσικές και θα μπορούσε να ”κλέψει” ακόμα και το παιχνίδι. Τελικά το ισόπαλο αποτέλεσμα σφράγισε τις προσπάθειες των δυο ομάδων με την Σπάρτη (39 βαθμοί) να συνεχίζει να είναι μόνη δεύτερη αλλά να έχει μείνει σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τον πρωτοπόρο Αστέρα Βλαχιώτη (43 βαθμοί). Η Ζάκυνθος εξακολουθεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση, έχοντας ”συγκάτοικο” το Ναύπλιο στους 35 βαθμούς. Επόμενη αναμέτρηση για τους νησιώτες εκτός έδρας απέναντι στον Πανγυθεατικό, την επόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Διαιτητές: ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΚΑΦΩΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΧΑΪΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΧΑΪΑΣ

AΠΣ Ζάκυνθος: (Στ. Καραμαλίκης): Κουτογλίδης, Κολεύρης, Μπεκατώρος, Οβούσου, Κούνια, Μαρίνος (64′ Πεταλωτής), Πούφλης, Σούρμπης, Ζυγκερίδης, Βίλα, Βαζ Μέντες (85′ Στύλλα Τελλέν)

Πάγκος: Τσίνα, Στύλλα, Πεταλωτής, Κούζας, Ιβαντζίκης

Π.Σ. “Η Σπάρτη”: (Κ. Οικονόμου): Κραβαρίτης, Κακάμης, Μπανούσης, Κάρδαρης (83′ Καλούσης), Παναγιωτίδης, Γεμιστός, Σωτηρόπουλος, Συρεγγέλας, Μαρτίνεθ, Κλιγγόπουλος, Σαμπατάκος (80′ Σικαλόπουλος)

Πάγκος: Κοντογιάννης, Πλατανάς, Σίγαλος, Σικαλόπουλος, Τρακάκης, Αϊβαλιώτης, Καλούσης

Χειροκροτήθηκε από τους ζακυνθινούς φιλάθλους όταν έγινε αλλαγή ο Κώστας Κάρδαρης που αγωνίζεται στην ομάδα της Σπάρτης. Ο ίδιος ανταπέδωσε το χειροκρότημα προς την κερκίδα.

Για την προσφορά του στην ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος, τιμήθηκε από την διοίκηση της ομάδας ο επιχειρηματίας-ξενοδόχος Γιώργος Τσουρουνάκης. Την τιμητική πλακέτα παράδωσε ο πρόεδρος του ΑΠΣ Ζάκυνθος Στέλιος Γούναρης

ΠΗΓΗ: ioniansports.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε φωτογραφίες από το μεγάλο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής