Τζόκοβιτς: Όσο διαρκεί η πανδημία δεν υπάρχει τένις.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποτυπώνει σε μια πρόταση, την μοναδική οδό της αναστολής λειτουργίας όλων των αθλητικών εκδηλώσεων.

Ιδιαίτερα ανήσυχος είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος, πριν οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση από το Miami Open,εκμεταλλεύτηκε μια από τις τελευταίες πτήσεις ΗΠΑ-Ευρώπη για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Τις τελευταίες ημέρες, ο 32χρονος Σέρβος βρισκόταν στο Λος Άντζελες περιμένοντας να δει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κορoνοϊό. Μόλις ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τις ΗΠΑ, ο Νόλε βρισκόταν ήδη στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Ευρώπη.

Λίγο πριν, είχε μιλήσει στην Republica για τις εξελίξεις..

“Όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναβαθμίζει τον ιό σε πανδημία, αυτό σημαίνει αυτόματα το κλείσιμο των μεταφορών, την ακύρωση διοργανώσεων ακόμα και συναλλάγματος. Είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το Miami Open θα διεξαχθεί υπό αυτές τις συνθήκες. Η συμβουλή μου είναι να επιστρέψουμε όλοι στην Ευρώπη τις επόμενες 48 ώρες ή νωρίτερα”, δήλωσε την Πέμπτη ο Τζόκοβιτς.

“Τώρα βρίσκομαι στο Λος Άντζελες αλλά θα φύγω σήμερα ή αύριο το αργότερο. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Δεν ξέρω αν θα γίνει το Μαϊάμι ή οποιοδήποτε άλλο τουρνουά, μέχρι να λήξει ο συναγερμός για πανδημία”, πρόσθεσε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο ο οποίος έκανε πράξη τα λεγόμενά του, παίρνοντας μια από τις τελευταίες πτήσεις προς Ευρώπη, πριν ο Λευκός Οίκος αναστείλει τις πτήσεις.

ΠΗΓΗ: Tennis24