Κλείνουν καφετέριες, μπαρ, όλη η εστίαση εκτός από delivery. Νέα έκτακτα μέτρα, νέα κρούσματα σε διάφορα μέρη της χώρας. (βίντεο)

Ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε ότι από την αρχή της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας έχουν εμφανιστεί 190 κρούσματα συνολικά στη χώρα μας. Δηλαδή, έχουμε 73 νέα κρούσματα μέσα σε μία ημέρα.  Από τους ασθενείς που έχουν νοσήσει από τον κοροναϊό, οι πέντε είναι διασωληνωμένοι.

Τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥΑ:

Κλείνουν εμπορικά κέντρα

Μπαρ, καφέ και καφετέριες

Όλη η εστιάση εκτός από delivery και τα take away

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τους ανοιχτούς χώρους

Κλείνουν τα κέντρα αισθητικής

Παραμένουν ανοιχτά τα τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ

Ανοιχτά τα φαρμακεία, οι φούρνοι 

Λαμβάνονται ειδικά μέτρα για υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες 

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων για 15 μέρες με εξειδίκευση των μέτρων το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, αναστέλλεται για ίσο διάστημα η λειτουργία παιδότοπων, γυμναστηρίων, θεάτρων, χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και κέντρων διασκέδασης. Την Παρασκευή 13/3, ανακοινώθηκε το κλείσιμο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων έως τις 30 Μαρτίου.

Επίσης κλείνουν: Σαλέ χιονοδρομικών κέντρων, οίκοι ανοχής, κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών, πρακτορεία ΟΠΑΠ, και θεματικά πάρκα εκτός από τα ζωολογικά πάρκα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσιόδρας θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και τα φαρμακεία.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr, zougla.gr