Ματαιώνεται η λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την πολυπληθή προσέλευση του κόσμου στη Σπάρτη!

Η Ολυμπιακή Φλόγα των Αγώνων του Τόκιο πέρασε από την Σπάρτη ωστόσο αυτή ήταν η τελευταία λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους.

Η απρόσμενα μεγάλη προσέλευση του κοινού, παρά τις συστάσεις της κυβέρνησης και του Δήμου Σπάρτης να αποφευχθεί συνωστισμός λόγω του κορονοϊού, ανάγκασε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) να αποφασίσει την ματαίωση της υπόλοιπης διαδρομής της λαμπαδηδρομίας.

 

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ έχει ως εξής:

«H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού».