Η Λαϊνά Μπαντιάν, από αθλήτρια μπάσκετ έγινε ηρωίδα σε νοσοκομείο της Γαλλίας

Η 35χρονη πρώην αθλήτρια μπάσκετ, Λαϊνά Μπαντιάν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των γαλλικών νοσοκομείων στη μάχη με τον κορονοϊό και αποτέλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της “Equipe”.

Η Λαϊνά Μπαντιάν είναι 35 ετών, έπαιζε μπάσκετ μέχρι τα 24 όταν αποφάσισε να το εγκαταλείψει, αλλάζοντας τη ζωή της και, όπως αποδείχτηκε, μαζί και τη ζωή αρκετών ανθρώπων. Έπαιξε στη Βαλενσιέν, τη Σαλ και την Περπινιάν, με την οποία κατέκτησε και Πρωτάθλημα στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας.

Είναι αδερφή του Παπέ Μπαντιάν, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το 2016, έχοντας αγωνιστεί στη EuroLeague με τη Ροάν, αλλά και στο Eurobasket toy 2007 με την εθνική Γαλλίας.

Πλέον, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του νοσοκομείου στην Εσόν μαχόμενη την εξάπλωση του κορονοϊού και φροντίζοντας για την περίθαλψη των ασθενών, γεγονός που την έφερε και στην πρώτη σελίδα της γαλλικής “Equipe”: “Οι άνθρωποι πρέπει να ακούν τις οδηγίες μας. Έχουμε την κατάσταση μπροστά μας, βλέπουμε πράγματα, γνωρίζουμε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο περιορισμός δεν είναι πολιτική απόφαση. Είναι επαγγελματίες αυτοί που σας το ζητούν”.

ΠΗΓΗ: sport24.gr