Πάσχα… αλλιώς φέτος.

Εντελώς διαφορετικό θα είναι το φετινό Πάσχα από οποιοδήποτε άλλο έχουμε ζήσει, αφού η πανδημία μας κρατάει κλεισμένους στα σπίτια την ώρα που η κυβέρνηση μηχανεύεται τρόπους για να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρχουν οικογενειακές μαζώξεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για μετάδοση του ιού.

Ιδιαίτερα για τις γιορτές του Πάσχα, όπου η ανάγκη να παραμείνουν οι Έλληνες στα σπίτια τους είναι επιτακτική, καθώς είναι δυνατόν μέσα σε μια μέρα να γίνει το κακό, όπως έγινε άλλωστε και στην Ιταλία, η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία δείχνουν έτοιμοι να λάβουν νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Σε ότι έχει να κάνει με τις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να γίνουν, από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών: «Περιμένουμε να δούμε, σήμερα, τι θα αποφασίσει και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος».

Κεντρικός πυλώνας της… εκστρατείας της κυβέρνησης για τις ημέρες του Πάσχα, όμως δεν είναι μόνο οι εκκλησίες αλλά και το σούβλισμα του αρνιού. Μπορεί να μην υπάρχει πλαίσιο για την… απαγόρευσή του, ωστόσο αυτό που έχει ήδη ειπωθεί είναι ότι οι συγκεντρώσεις πολιτών όπως απαγορεύονται σε δημόσιους χώρους έτσι απαγορεύονται και στα σπίτια.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, εξετάζεται από την κυβέρνηση να ορίσει κάποιους κανόνες για το έθιμο του οβελία. Ειδικότερα, το ψήσιμο στην περίπτωση που ο πολίτης μένει σε μονοκατοικία ή σε διαμέρισμα που έχει ταράτσα δική του, ή μεγάλο μπαλκόνι με εγκατάσταση για ψησταριά, τότε το έθιμο θα πραγματοποιηθεί, αυστηρά χωρίς καλεσμένους. Δηλαδή μόνο τα μέλη της οικογένειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε ό,τι αφορά στο Πάσχα, επεσήμανε και πάλι ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικό.

Ο κ. Πέτσας ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι δεν θα μετακινηθούν οι πολίτες στην επαρχία κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρά μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης ο κ. Πέτσας είπε ότι φέτος δεν θα ψήσουμε αρνί, χωρίς όμως να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει εφικτή η τήρηση αυτής της απαγόρευσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε βίντεο

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr