Η δωρεά Μαρινάκη στη Μητρόπολη Πειραιά (βίντεο)

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς, παρέδωσε τη Μεγάλη Δευτέρα (13/4) την επιταγή με τη δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Μητρόπολη Πειραιά.

Τη Μητρόπολη Πειραιά επισκέφτηκε τη Μεγάλη Δευτέρα (13/4) ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς, για να παραδώσει στον Μητροπολίτη Σεραφείμ την επιταγή με τη δωρεά του ιδιοκτήτη της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η κίνηση έγινε μετά από απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω εν μέσω κορονοϊού το έργο του Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

“Σε μία περίοδο που η χώρα δοκιμάζεται από την πανδημία, ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά το κοινωνικό του πρόσωπο και στάθηκε στο πλευρό της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς. Ύστερα από απόφαση του ηγέτη του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Νίκος Γαβαλάς παρέδωσε τη Μεγάλη Δευτέρα στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, επιταγή προκειμένου να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω το έργο του Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης.

Η παράδοση της επιταγής έγινε στο γραφείο του Μητροπολίτη Πειραιώς, ο οποίος στη συζήτηση που είχε με τον Νίκο Γαβαλά, παρουσία του Υπεύθυνου Διεθνών Σχέσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Βερνίκου, εξήρε για ακόμα μία φορά την προσφορά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη στην Εκκλησία του Πειραιά, όπως και στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, κάνοντας ειδική αναφορά στην αγορά πέντε στρεμμάτων για την κατασκευή αθλητικού κέντρου των κατασκηνώσεων.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς, κ.κ. Σεραφείμ τόνισε: «Σήμερα ζούμε μία αναλαμπή χαράς και αισιοδοξίας, γιατί για ακόμα μία φορά γινόμαστε αποδέκτες της αγάπης του εκλεκτού συμπολίτη μας, του εκλεκτού φίλου και συμμαχητή στον αγώνα του Πειραιά και της ζωής μας, του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο αγαπητός και εκλεκτός του συνεργάτης, ο αγαπητός Νίκος, μας έφερε μία επιταγή των 10.000 ευρώ για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Πειραιώς, των Εκπαιδευτηρίων Πειραιώς, των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων και του έργου που προσπαθούμε ταπεινά, αλλά δυναμικά να προσφέρουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στη σύγχρονη εποχή της μεγάλης αμφισβήτησης και μεγάλης εκπτώσεως. Ευγνωμονούμε για ακόμα μία φορά τον αγαπητό μας πρόεδρο, ευχόμαστε να έχει υγεία ο ίδιος και η οικογένειά του και όλοι εσείς που συνεργάζεστε μαζί του και προσφέρετε στο λαό μας την αυτογνωσία του και την ιδιοπροσωπία που έχει τόση ανάγκη. Μέσα από τις δράσεις του Ολυμπιακού γενικότερα επιτελείται ένα έργο μιας βαθιάς και ανθρώπινης συναντίληψης.

Η προσφορά του κ. Μαρινάκη στη νεολαία του Πειραιά είναι αδιάκοπη, είναι συνεχής, είναι μοναδική. Εμείς το απολαμβάνουμε αυτό όχι μόνο με τα αθλητικά κέντρα, όχι μόνο με τις δράσεις του Ολυμπιακού και της Ακαδημίας των παιδιών, όχι μόνο με την ενίσχυση των εκπαιδευτηρίων μας τα οποία λειτουργούν με τη δική του βοήθεια, με τις κατασκηνώσεις μας, γενικότερα με κάθε τι που προάγει τον άνθρωπο και τη βαθιά του αυτογνωσία. Μέσα βέβαια και από τη δράση του Ολυμπιακού που είναι ένας αθλητικός σύλλογος πολλών ετών και ο οποίος προσφέρει διαρκώς ένα σύνθημα, ‘Ευ αγωνίζεσθαι’ παντού και πάντοτε».

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκος Γαβαλάς υπογράμμισε: «Χωρίς καμία αμφιβολία σε αυτούς τους δύσκολους και κρίσιμους καιρούς που παράλληλα με την υφήλιο βιώνει και η πατρίδα μας, η στήριξη του σπουδαίου έργου της πειραϊκής Εκκλησίας αποκτά μεγαλύτερη αξία. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος ο ηγέτης του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης βοηθάει έμπρακτα την Εκκλησία για να μπορεί να προσφέρει στους συμπολίτες μας. Είναι δέσμευση του κ. Μαρινάκη πως και στο μέλλον θα παραμείνει με έργα δίπλα της».