Εισήγηση υποβιβασμού για Ολυμπιακό και Ατρόμητο

Οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ατρόμητος, καθώς και οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιώργος Σπανός φέρονται να παραπέμπονται από το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ στο δικαστικό τμήμα της ίδιας επιτροπής.

Με βάση το άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας περί προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους, το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, φέρεται να παραπέμπει στο δικαστικό τμήμα της ίδιας επιτροπής την ΠΑΕ Ολυμπιακός, την ΠΑΕ Ατρόμητος, τους ιδιοκτήτες του, Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιώργο Σπανό, καθώς και άλλα πρόσωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι ενημερωμένες, έχουν λάβει τα απαραίτητα έγγραφα και παραπέμπονται 15 από τα 28 πρόσωπα που δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για “σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση”, καθώς και οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ατρόμητος για το μεταξύ τους παιχνίδι στις 4/2/2015 (2-1 υπέρ των Πειραιωτών). Οι εμπλεκόμενοι έχουν περιθώριο δέκα ημερών για υπομνήματα και για να αναφέρουν τους μάρτυρες που θα καλέσουν εφόσον παραπεμφθούν στο δικαστικό τμήμα της Δεοντολογίας για δίκη.

Το Άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας παραπέμπει για τις ποινές στο Άρθρο 29 και σε αυτό περιλαμβάνονται οι πιο βαριές ποινές σε όλο το πειθαρχικό δίκαιο. Οι ομάδες φέρεται να κινδυνεύουν με υποβιβασμό και πρόστιμο ως 3 εκατ. ευρώ και τα πρόσωπα με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής.

Αυτή φέρεται να είναι η εισήγηση του μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας, Παναγιώτας Σπανού, που χρειάστηκε έξι μήνες για να καταλήξει στα συμπεράσματά της και να προτείνει τις παραπάνω ποινές.

Πέρα από τους Μαρινάκη και Σπανό, έχουν παραπεμφθεί και οι Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου), Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου), Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Αριστείδης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ), Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην μέλος ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΚΕΔ), Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητής), Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (πρώην διαιτητής), Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (πρώην διαιτητής), Απόστολος Αμπάρκιολης (πρώην διαιτητής).

ΠΗΓΗ: sport24.gr