Μπριλάκης: Είμαστε Πρωταθλητές!

Ενας από τους παίκτες που φόρεσαν με επιτυχία τη φανέλα της “Μαύρης Θύελλας” την περασμένη δεκαετία και αγαπήθηκε από τον κόσμο ήταν ο Χάρης Μπριλάκης.

Ο σκληροτράχηλος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε στην ομάδα της Καλαμάτας από το 2005 έως το 2009 όταν η Μεσσηνιακή ομάδα ήταν στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής. Ο Μπριλάκης μέτρησε 102 εμφανίσεις με την ασπρόμαυρη φανέλα και πέτυχε 4 γκολ. Εκτοτε πέρασε από πολλές ομάδες όμως η “Μαύρη Θύελλα” εξακολουθεί να κατέχει ιδιαίτερη σχέση στην καρδιά του, μιας και όπως λέει από αυτή έφτιαξε το όνομά του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Τη φετινή σεζόν ο 38χρονος αμυντικός φοράει τη φανέλα του Αστέρα Βλαχιώτη, με την ομάδα του να φιγουράρει στην κορυφή του 7ου ομίλου της Γ’ εθνικής. Ο Μπριλάκης είναι βασικός και αναντικατάστατος στη Λακωνική ομάδα, μετρώντας 22 συμμετοχές (1980 λεπτά) και έχοντας πετύχει 2 γκολ.

Εδώ και ενάμιση μήνα βέβαια έχει διακοπεί το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, όπως και κάθε αθλητική δραστηριότητα στην Ελλάδα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα είναι άγνωστο αν θα συνεχιστεί, κάτι που θα αποφασιστεί τις προσεχείς ημέρες. Στον 7ο όμιλο είχαν διεξαχθεί 23 αγωνιστικές και απέμεναν άλλες τρεις για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Ο Αστέρας Βλαχιώτη βρίσκεται στην κορυφή με 52 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τη δεύτερη Σπάρτη. Κάτι που σημαίνει πως αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα, είναι μια… ανάσα από τη κατάκτηση της πρώτης θέσης. Και σε διαφορετική περίπτωση όμως, αν διακοπεί το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, η Λακωνική ομάδα θα κερδίσει εκτός απροόπτου το εισιτήριο για την πιο πάνω κατηγορία.

Ας δούμε πως βιώνει ο Χάρης Μπριλάκης όλο αυτό το διάστημα μακριά από τα γήπεδα, τι θέλει να γίνει για το πρωτάθλημα και τι λέει για την πρώην ομάδα του, την Καλαμάτα αλλά και για τον Α.Ο. Διαβολιτσίου.
Αναλυτικά:

Που μένεις τώρα και πως περνάς την καραντίνα;

“Βρίσκομαι στο Αργός και τις περισσότερες ώρες είμαι σπίτι με τα δύο μου παιδιά”.

Εχεις επαφή με τους συμπαίκτες σου και τον προπονητή ή άτομα από τη διοίκηση;
“Μιλάω κάθε μέρα με τους περισσότερους συμπαίκτες μου και με τον προπονητή, ενώ έχω συχνές επαφές και με την διοίκηση!”.

Σας έχει δώσει κάποιο πρόγραμμα προπόνηση ο προπονητής που ακολουθείς;
“Εχουμε κατεύθυνση για το τι πρέπει να ακολουθήσει ο καθένας την περίοδο αυτή. Παρ’ όλα αυτά επειδή όλα τα παιδιά είναι επαγγελματίες γνωρίζουν τι πρέπει να προσέξουν και τι πρέπει να κάνουν όσο είμαστε μακριά από το γήπεδο”.

Στο οικονομικό κομμάτι τι γίνεται με τη διοίκηση του Αστέρα Βλαχιώτη, σας έχει ενημερώσει για κάτι;
“Στο οικονομικό κομμάτι έχουμε ενημερωθεί μόλις επιστρέψουμε στις προπονήσεις θα διευθετηθεί ότι εκκρεμότητα υπάρχει”.

Τι πιστεύεις και τι θέλεις να γίνει με το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής; Να συνεχιστεί η όχι;
“Αυτό που γίνεται είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας και ειλικρινά δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει. Τη μια λένε θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, την άλλη θα διακοπούν, μετά πάλι τα ίδια και πραγματικά μας έχουν μπερδέψει όλους με το τι θα γίνει τελικά. Εγω προσωπικά θέλω να συνεχιστεί και να τελειώσει κανονικά το πρωτάθλημα, αν αυτό είναι εφικτό, που πιστεύω ότι είναι”.

Πως είδες την φετινή πορεία της Καλαμάτας που ξεκίνησε με στόχο την άνοδο και έφτασε να παλεύει για την παραμονή;
“Η Καλαμάτα καλώς ή κακώς όταν ξεκινάει ένα πρωτάθλημα είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί με την φανέλα και την ιστορία που έχει. Αλλα μην ξεχνάς ότι ήταν μια ολοκαίνουργια ομάδα φέτος και ήθελε υπομονή!Παρ’ όλα αυτά ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά, αλλά στη συνέχεια τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Τον Ιανουάριο νομίζω άλλαξε μεγάλο μέρος του ρόστερ, αλλά πάλι τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα! Είναι κρίμα να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με το μπάτζετ που διαθέτει, όμως ξέρουμε ότι το μπάτζετ δεν παίζει… ποδόσφαιρο!”.

Η γνώμη σου για το Διαβολίτσι που το αντιμετώπισες δύο φορές φέτος με τον Αστέρα Βλαχιώτη;
“Το Διαβολίτσι αν και νεοφώτιστη ομάδα είχε ένα πολύ δυνατό και σκληρό σύνολο, με έμπειρους και καλούς ποδοσφαιριστές και έδειξε ότι μπορούσε να κόψει βαθμούς από όλες τις ομάδες”.

Το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους και τον κόσμο γενικότερα;
“Για τους φιλάθλους του Αστέρα Βλαχιώτη θέλω να τους πω να κάνουν υπομονή όπως κάνει όλος ο κόσμος μέχρι να επιστρέψουμε και είτε παίξουμε είτε όχι, γνώμη μου είναι ότι είμαστε πρωταθλητές! Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και αυτός ο εφιάλτης να τελειώσει γρήγορα!”.

ΠΗΓΗ: eleftheriaonline