Γ’ Εθνική: Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών κρίνει το μέλλον των ομάδων. Τα σενάρια για την παραμονή.

Στην «μαραθώνια» τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ επισημοποιήθηκε πως σταματούν οριστικά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας των ποδοσφαιριστών από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ προκύπτει πως δύσκολα θα γίνει η επανέναρξη της Γ’ Εθνικής που όλα δείχνουν ότι θα κατεβάσει κι αυτή ρόλα.  Κάτι το οποίο θα δώσει στον Αστέρα Βλαχιώτη τον τίτλο του πρωταθλητή του 7ου ομίλου και την άνοδο.

Παρόλα αυτά απόφαση οριστικής διακοπής για την Γ’ Εθνική δεν πάρθηκε. Θεωρείται ωστόσο απίθανη η επιστροφή στη δράση κι αυτό που ξεκαθαρίστηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο προς την εκτελεστική επιτροπή το πρωταθλήματος ήταν το εξής «φέρτε μου τις προτάσεις σας μέχρι το τέλος Μαϊού». Και το κομμάτι αφορά προφανώς το ζήτημα των προβιβασμών και των υποβιβασμών που δεν ζητήθηκαν. Και ο λόγος είναι απλός: όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση των πιο πάνω κατηγοριών κάτι που επηρεάζει άμεσα και την Γ’ Εθνική.

Σχετικά με τον υποβιβασμό υπάρχουν 4 σενάρια(τα 3 πρώτα εάν γίνει η πολυπόθητη αναδιάρθρωση, σε 2 εκ των οποίων ο Πανγυθεατικός παραμένει στη κατηγορία)

  1. Παραμένουν όλες οι ομάδες. – παραμένει ο Πανγυθεατικός

2) Πέφτουν όσες και μαθηματικά δεν είχαν ελπίδες σωτηρίας. – παραμένει ο Πανγυθεατικός

3) Σώνονται οι πρώτες 10 κάθε ομίλου. – υποβιβάζεται ο Πανγυθεατικός

4) Πέφτουν όσοι είναι κάτω απο την ζώνη υποβιβασμού. – υποβιβάζεται ο Πανγυθεατικός