Γ’ Εθνική, Τοπικά Πρωταθλήματα: Επικυρώνεται η οριστική διακοπή. Οι ομάδες που ανεβαίνουν κατηγορία, αυτές που υποβιβάζονται

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε επίπεδο Γ’ Εθνικής η απόφαση είναι σχεδόν ειλημμένη
 με τα τωρινά δεδομένα.  Πρωτάθλημα τέλος! Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης αναμένεται εντός των επόμενων ωρών.
Η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για τη Γ’ Εθνική είναι αδιαπραγμάτευτη.
 Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται σε όλους τους ομίλους.
Πρωταθλητές αναδεικνύονται όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, οι οποίοι κερδίζουν και την άνοδο. Το αν θα υπάρξει μέριμνα και για τους 2ους είναι κάτι που θα αποσαφηνιστεί εν καιρώ.
Ως προς τον υποβιβασμό, η Επιτροπή θα εισηγηθεί να πέσει μία ομάδα λιγότερη από κάθε όμιλο, ώστε και όσες ήταν στο όριο παραμονής  να παραμείνουν στην κατηγορία.
 Οι τελευταίες 4 ή 5 ομάδες ανά όμιλο (ανάλογα με το πόσες είχαν εξαρχής) θα πάρουν την άγουσα για το τοπικό.
Σε ότι αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα κάθε ΕΠΣ κι εδώ φαίνεται πως υπάρχει σύμπνοια απόψεων. Σταματάνε τα πάντα και οι τελικές βαθμολογίες είναι αυτές που ισχύουν αυτή τη στιγμή. Οι ομάδες που βρίσκονται στη 1η θέση των Α’ τοπικών κατηγορίων κατακτούν την άνοδο στη Γ’ Εθνική – Άρης Σκάλας.
Η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων είναι να μην παιχθεί ποδόσφαιρο μέχρι το καλοκαίρι και με αυτήν συντάσσεται και η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΠΣ σε όλη την Ελλάδα.
 Υπάρχουν και αντίθετες φωνές, αλλά είναι μειοψηφία.
Ως προς τον υποβιβασμό από τα τοπικά πρωταθλήματα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο. Είναι κάτι που θα κληθεί να αποφασίσει το ΔΣ κάθε ΕΠΣ το επόμενο χρονικό διάστημα.
Τέλος, σε ότι αφορά τις διοργανώσεις του Κυπέλλου αφήνεται ένα ανοικτό «παραθυράκι» για την ολοκλήρωσή τους κεκλεισμένων των θυρών. Εξάλλου, τα Κύπελλα των Ενώσεων ήταν σε προχωρημένο στάδιο και απέμεναν ημιτελικοί και τελικός στην πλειοψηφία τους. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, να υπάρξει αγωνιστική δράση -εφόσον δεν προκύψουν παραιτήσεις ομάδων από τη διαδικασία- αφού και το ενδεχόμενο αυτό είναι ορατό.
Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη ώστε να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τη χαλάρωση των μέτρων.
Η εισήγησή της θα συζητηθεί στην Συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, που θα πραγματοποιηθεί την Τεταρτη 29 Απριλιου  λαμβάνοντας και τις οριστικές αποφάσεις.

 

Γ’ Εθνική – αναλυτικά ανά όμιλο

Πρωταθλήτριες ομάδες έχουν αναδειχθεί οι Πανσερραϊκός (1ο όμιλο), Αλμωπός Αριδαίας (2ο όμιλο), Πιερικός (3ο όμιλο) και Ρόδος (6ο όμιλο).

Στους άλλους ομίλους η άνοδος παιζόταν μέχρι σήμερα …

Στον 4ο η ΑΕΠ Κοζάνης (53) είναι στο +2 από την Αναγέννηση Άρτας (51).

Στον 5ο Καλλιθέα και Θύελλα Καμαρίου ισοβαθμούν στους 53 βαθμούς (υπερτερεί η Αθηναϊκή ομάδα).

Στον 7ο ο Αστέρας Βλαχιώτη (52) βρίσκεται στο +4 από την Σπάρτη (48).

Στον 8ο η Επισκοπή (42) είναι στο +7 από τον Γιούχτα, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

 

Άνοδος και υποβιβασμός

Εφόσον δεν θα ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δεν θα διεξαχθούν και τα μπαράζ ανόδου στη Football League. Έτσι, αναμένεται το εισιτήριο για τις επαγγελματικές κατηγορίες να πάρουν οι οκτώ πρωταθλητές των ομίλων – μεταξύ των οποίων είναι και ο Αστέρας Βλαχιώτη. Εξάλλου, η συζήτηση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών έχει ανοίξει, ενώ έχει γίνει και η νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, την άγουσα για τον υποβιβασμό θα πάρουν αρκετές ομάδες, αλλά μια λιγότερη από ότι αρχικά προβλεπόταν ανά όμιλο. Αυτό σημαίνει ότι θα υποβιβαστούν 4 ή 5 από κάθε όμιλο. Εξαίρεση αποτελεί ο κρητικός όμιλος, από τον οποίο δεν θα πέσει η μια ομάδα που προβλεπόταν.

Μάλιστα, ο κρητικός όμιλος αναμένεται να μεγαλώσει τη νέα σεζόν, καθώς αναμένεται να προβιβαστούν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων ΕΠΣ και έτσι του χρόνου θα έχει 16 ομάδες.

Ερωτηματικό τα Κύπελλα των ΕΠΣ

Θέμα υπάρχει και τις διοργανώσεις του Κυπέλλου σε κάθε Ένωση, καθώς οι κυπελλούχοι, επρόκειτο να συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδας τη νέα σεζόν. Ωστόσο, σε καμία ΕΠΣ δεν έχει αναδειχτεί κυπελλούχος, αλλά αντίθετα απομένουν λίγα παιχνίδια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, απομένουν ο ημιτελικός ή ο τελικός. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, να υπάρξει αγωνιστική δράση -εφόσον δεν προκύψουν παραιτήσεις ομάδων από τη διαδικασία- αφού και το ενδεχόμενο αυτό είναι ορατό, προκειμένου να προκύψουν οι κυπελλούχοι.

ΠΗΓΗ: onsports.gr