Γ’ Εθνική: Η ανακοίνωση της ΕΠΟ. Ο Αστέρας Βλαχιώτη και οι άλλοι 7 Πρωταθλητές. Ανάλυση των ομάδων

Οι επίσημες αποφάσεις της ΕΠΟ για τη Γ’ Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα.

Στην τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε να τερματιστεί οριστικά η σεζόν τόσο στη Γ’ Εθνική όσο και στα τοπικά πρωταθλήματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Π.Ο. θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 10πμ, στο ξενοδοχείο Divani Caravel της Αθήνας.

Εξουσιοδοτήθηκε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. για να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό ημερομηνίας και τόπου διεξαγωγής της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο., με θέμα την τροποίηση άρθρων του καταστατικού, η οποία αναβλήθηκε δύο φορές λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοιού.

Παρατείνεται έως την 31η Μαίου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για τις ΠΑΕ της Super League 1.

Σε περίπτωση μη αδειοδότησης ΠΑΕ ως ποινή εφεξής ισχύουν η αφαίρεση 3 βαθμών και ο περιορισμός μεταγραφών.

Επίσης παρατείνεται έως την 31η Μαίου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για την Super League 2 και την Football League. Οι ποινές σε περίπτωση μη αδειοδότησης στις κατηγορίες αυτές θα αποφασιστούν στην προσεχή συνεδρίαση της Ε.Ε.

Αναστέλλεται η ισχύς των άρθρων 47,48,51,52 του κανονισμού αδειοδότησης ενόψει της τρέχουσας διαδικασίας εγχώριας αδειοδότησης.

Αναστέλλεται επίσης το άρθρο 45 του κανονισμού αδειοδότησης για τις ΠΑΕ της Football League που προβιβάζονται στην Super League 2.

Ανανεώνεται έως τις 31.12.2020 η συνεργασία με το τεχνικό τιμ της Εθνικής Ομάδας Κ21, Γιάννη Γκούμα, Μιχάλη Ιορδανίδη και Νεκτάριο Πανταζή.

Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων.

 

Πρωταθλητές

1ος Όμιλος: Πανσερραϊκός 

Η ομάδα των Σερρών μετά απο αρκετά χρόνια επανέρχεται σε υψηλότερο επίπεδο. Έχει βαρύ βιογραφικό έχοντας παίξει 24 χρόνια σε επίπεδο Α΄Εθνικής με τελευταία φορά τη σεζόν 2010-2011 όπου και υποβιβάστηκε στη Β΄Εθνική.

Ο Πανσερραϊκός βρίσκεται στην 1η θέση του 1ου ομίλου με 58 βαθμούς και τεράστια διαφορά από τον 2ο Νέστο Χρυσόπουλης που έχει 44 πόντους. Προπονητής της ομάδας των Σερρών είναι ο παλαίμαχος παίκτης του ΟΦΗ Άγγελος Διγκόζης, ενώ o Πανσερραϊκός διαθέτει και την καλύτερη επίθεση σε όλα τα πρωταθλήματα της Ελλάδας έχοντας σημειώσει 66 συνολικά τέρματα, ενώ μετά από 22 ματς παραμένει χωρίς ήττα στον όμιλο της.

Στη φετινή ομάδα του Πανσερραϊκού υπάρχουν πολλά γνωστά ονόματα που στο παρελθόν έχουν παίξει σε επίπεδο Super League όπως ο Μάρκ Ολαϊτάν, ο Σιρίλ Καλί και ο Σουλεϊμάν Όμο.

2ος Όμιλος: Αλμωπός Αριδαίας 

Η ομάδα από την Πέλλα είνα πρώτη στον 2ο όμιλο με μεγαλη διαφορά από την δεύτερη Αναγέννηση Γιαννιτσών έχοντας 61 βαθμούς στο ενεργητικό της σε 25 παιχνίδια. Τελευταία παρουσία του συλλόγου στη Β΄ Εθνική κατηγορία ήταν το πρωτάθλημα 1984–85, όπου υποβιβάστηκε εξ αιτίας αφαίρεσης 1 βαθμού. Συνολικά ο Αλμωπός Αριδαίας αγωνίστηκε στη Β΄ Εθνική τις χρονιές 1972-73, 1973-74, 1974-75, 1975-76, 1976-77, 1977-78, 1978-79, 1979-80, 1980-81, 1981-82 και 1984-85.

Προπονητής της φετινής ομάδας είναι ο Γιώργος Τυριακίδης ενώ στο ροστερ της ομάδας βρίσκουμε και τον Καμπλιώνη που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε ομάδες της Κρήτης.

3ος Όμιλος: Πιερικός 

Ακόμη μια ιστορική ομάδα που επιστρέφει στη Football League κατακτώντας άνετα το πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της Γ΄Εθνικής έχοντας 56 πόντους σε 23 παιχνίδια από τον δεύτερο στη βαθμολογία Θησέα Αγριάς.

Έχει παίξει στο παρελθόν για 28 χρόνια στη Β΄Εθνική, ενώ μέχρι και το 1993 είχε παίξει συνολικά 16 φορές στην Α΄Εθνική με τελευταία παρουσία αυτή του 1993 πρίν 27 χρόνια.

Στον Πιερικό φέτος προπονητής είναι ο Σάκης Παπαβασιλείου ενώ στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν πολλά γνωστά μας ονόματα όπως οι Αλέξης Περογαμβράκης, Γιώργος Μακρής, Βασίλης Σαχινίδης και Στέφανος Γουναρίδης που έχουν παίξει στον ΟΦΗ, αλλά και ο Μπράνισλαβ Νίκιτς που μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 έπαιζε στην Επισκοπή.

4ος Όμιλος: A.E.Π Καραγιαννίων 

Η ΑΕΠ Καραγιαννίων ιδρύθηκε επίσημα το έτος 2003 έπειτα από συγχώνευση των χωριών στην περιοχή Καραγιαννίων και εκκολάφτηκε από την μέχρι τότε ομάδα «Μαυραετό Σκήτης». Το όνομα προέρχεται από τα αρχικά ΑΕΠ όπου σημαίνουν Αθλητική Ένωση Ποντίων και έχει σαν έμβλημα τον αετό.

Το 2016-17 κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Κοζάνη και προβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ’ Εθνική. Στο φετινό πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Γ΄Εθνικής μετά από 23 ματς τερμάτισε πρώτη με 53 πόντους έχοντας δύο βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Αναγέννηση Άρτας.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Nίκος Κατακαλίδης ενώ στην ομάδα της Κοζάνης βρίσκουμε ένα παλιό μας γνώριμο ποδοσφαιριστή από τον ΟΦΗ τον Πλάτωνα Καρακατσάνη που στα 35 του αποτελέσε ένα βασικό στέλεχος της σημαντικής φετινής πορείας της Α.Ε.Π.

5ος Όμιλος: Καλλιθέα 

Ακόμη μια ιστορική ομάδα που όλα δείχνουν ότι παίρνει την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία έστω και στην ισοβαθμία με την Θύελλα Καμαρίου την οποία έχει κερδίσει όμως στα μεταξύ τους ντέρμπι και τις δύο φορές τη φετινή σεζόν.

Η ομάδα του Ελ Πάσο φέτος σε 23 ματς κατέκτησε 53 βαθμούς όσους και η ομάδα από την Σαντορινή έχοντας στον πάγκο της τον Λουκά Καραδήμο παίκτη που έχει γράψει την δική του σημαντική ιστορία στην ομάδα σαν ποδοσφαιριστής.

Στο φετινό ρόστερ της ομάδας της Καλλιθέας βρίσκουμε πολλά γνωστά ονόματα που έχουν παίξει σε υψηλότερο επίπεδο όπως ο Νίκος Καλτσάς που έχει παίξει σε ΑΕΚ. Πανιώνιο, Καλλονή, Λεβαδειακό και Ηρακλή και οι Μαρουκάκης και Βασιλείου , ενώ συναντάμε και τον πρώην τερματοφύλακα του Εργοτέλη Παναγιώτη Λαδά.

6ος Όμιλος: Ρόδος Ακόμη μια πολύ γνωστή ομάδα που επανέρχεται σε μεγαλύτερη κατηγορία . Κατέκτησε το πρωτάθλημα του 5ου ομίλου με 56 πόντους έχοντας διαφορά 12 πόντων από το δεύτερο Μαρκό.

Η Ρόδος έχει γράψει την δική της ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού ήταν η πρώτη Δωδεκανησιακή ομάδα, που καταφέρε να αγωνιστεί σε επίπεδο Α΄ Εθνικής. Μετράει 4 συμμετοχές στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της χώρας και 15 συμμετοχές στην Β΄ Εθνική.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Κώστας Βελιτζέλος ενώ στο ρόστερ της ομάδας βρίσκουμε πολλά γνωστά ποδοσφαιρικά ονόματα όπως ο τερματοφύλακας Πίτκας, ο 31χρονος μέσος Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Χασομέρης και ο δικός μας Στέφανος Μαρτσάκης.

7ος Όμιλος: Αστέρας Βλαχιώτη 

Ο σύλλογος από την Λακωνία αν και έχει έτος ίδρυσης το 1950 και είναι μια από τις πιο γνωστές ομάδες της Πελοποννήσου. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Πέτρος Μαρτσούκος, κάνοντας την οικονομική υπέρβαση, έφτιαξε ένα πανίσχυρο σύνολο που δικαιότατα κατέκτησε τον τίτλο, όπως κατά γενική ομολογία συμφωνούν όλοι οι άνθρωποι των ομάδων που συμμετείχαν στον όμιλο.

Ο Αστέρας σε 23 ματς είχε 52 πόντους, την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα με τον Π.Σ. Η Σπάρτη να έρχεται δεύτερη με 48 πόντους.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιώργος Κούτσης ενώ στο ρόστερ της ομάδας βρίσκουμε παίκτες που έχουν παίξει σε επίπεδο Α΄Εθνικής όπως ο Γιώργος Νικλητσιώτης, Γιάννης Χρήστου, Νίκος Αναστασόπουλος, Ροτζέριο Μάρτινς, Δημήτρης Σιαλμάς, ο Χαράλαμπος Μπριλάκης και άλλοι.

8ος Όμιλος: Επισκοπή 

Αν και είχε τον πρώτο λόγο ούτως η άλλως για να ανέβει και στην διαδικασία των μπαράζ πανάξια πέρνει την άνοδο για την παραπάνω κατηγορία στην οποία έχει παίξει δύο φορές στο παρελθόν στην ιστορία της δύο σεζόν στο παρελθόν.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε σε 16 ματς 38 παιχνίδια με τον δεύτερο Γιούχτα να έχει 31 πόντους ενώ και στα πλέϊ οφ διατήρησε στο +7 την διαφορά της από την ομάδα των Αρχανών.

Προπονητής της ομάδας είναι ο γνωστός σε όλους Γιάσμινκο Βέλιτς που έχει περάσει και στο παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας τη σεζόν 2014-2015 όταν αυτή έπαιζε στη Football League, ενώ φέτος δημιουργήθηκε μια πολύ δυνατή ομάδα με έμπειρους αλλα και νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες.

ΠΗΓΗ: prismanews