Πανγυθεατικός: Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους φιλάθλους και στους χορηγούς μας. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική

Το αθλητικό site της Λακωνίας, isports.gr είναι η φωνή όλων των ομάδων της Λακωνίας.

Mετά τον Αστέρα Βλαχιώτη και η άλλη ομάδα της Λακωνίας που συμμετείχε στο πρωτάθλημα του 7ου ομίλου, ο Πανγυθεατικός φιλοξενήθηκε στο isports.gr για την αποτίμηση της περιόδου.

Ο υπεύθυνος τύπου του Πανγυθεατικού, Γρηγόρης Αναγνωστάκος, μίλησε στον Ανδρέα Τσαρούχα για την ιστορική ομάδα του Γυθείου και την προσπάθεια που έγινε την αγωνιστική περίοδο 2019-20 στο πρωτάθλημα του 7ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

 

Για την καθυστερημένη εκκίνηση της προετοιμασίας

Το μειονέκτημά μας είναι ότι οργανωθήκαμε στις 4 Αυγούστου, δηλώσαμε την συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ήταν πολύ αργά, και είχε χαθεί ο επιτυχημένος περυσινός κορμός της ομάδας.  Όταν ξεκινάς τόσο αργά είναι πολύ δύσκολο η ομάδα να στρώσει και να αποδώσει το ποδόσφαιρο που μπορεί.

Μεγάλοι αδικημένοι είναι οι δύο Λάκωνες προπονητές, ο Γεώργιος Ξανθάκος και ο Αργύρης Κατσίχτης, οι οποίοι χαίρουν την εκτίμηση όλων μας στην ομάδα.

Θεωρώ ότι με το υλικό που είχαμε αν υπήρχε όλη την περίοδο ο ίδιος προπονητής, είτε ο Ξανθάκος, είτε ο Κατσίχτης, η ομάδα δεν θα ήταν τώρα σε θέση υποβιβασμού αλλά πολύ ψηλότερα. Είχαμε καλό υλικό, πληρώσαμε το μάρμαρο, ότι ξεκινήσαμε τελευταία στιγμή κάτι το οποίο μας οδήγησε στην έλλειψη σταθερότητας στην απόδοση.

Και αυτή η αστάθεια αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κάναμε μεγάλες εμφανίσεις στα ντέρμπι και χάναμε βαθμούς απέναντι σε αντιπάλους που βρίσκονται στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.  Παρόλα αυτά ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους αθλητές μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν και για τις συγκινήσεις που μας προσέφεραν.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του φετινού Πανγυθεατικού είναι το γεγονός ότι Γυθειάτες ποδοσφαιριστές όλων των ηλικιών απέκτησαν εμπειρίες από το απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Για την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος

Είμαστε υπέρ της διακοπής και προέχει η υγεία όλων των αθλητών και της κοινωνίας.

Σε μια τοπική ερασιτεχνική κατηγορία, οι ομάδες δεν μπορούν να έχουν το πλήρες ιατρικό επιτελείο, ούτε τις δομές για να προστατεύσουν τους αθλητές τους, ούτε την κοινότητα, δεν έχουμε την δύναμη να διαχειριστούμε αυτή τη κατάσταση.

Για την επόμενη ημέρα του Πανγυθεατικού

Όσον αφορά το μέλλον της ομάδας αναμένουμε την απόφαση της επιτροπής της ΕΠΟ για πιθανή αναδιάρθρωση.

Θα σχεδιάσουμε, ζυγίσουμε τα κοινωνικά δρώμενα και την κατάσταση της οικονομίας.

Για να δούμε αν μπορούμε σαν Πανγυθεατικός να σχεδιάσουμε το μέλλον της ομάδας είτε στη Γ’ Εθνική, είτε σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία. Ο σύλλογος είναι πολυτμηματικός, με τις ακαδημίες, το γυναικείο ποδόσφαιρο, το τμήμα στίβου. Φροντίζουμε διαχρονικά να στηρίξουμε όλα τα τμήματα για να μπορούν να πρωταγωνιστούν. Αναμένουμε ελαφρύνσεις από τους αρμοδίους όσο αφορά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Επιβάλλεται να μειωθούν τα έξοδα της κάθε ομάδας, αφού πιθανότατα θα υπάρχει μια σημαντική απώλεια εισόδων από εισιτήρια – κεκλεισμένων των θυρών λόγω κορονοϊού.

Συγχαρητήρια σε Αστέρα Βλαχιώτη, Π.Σ. “Η Σπάρτη” και Άρη Σκάλας

Πολλά συγχαρητήρια στον Αστέρα Βλαχιώτη. Έχουμε γνωρίσει επί προσωπικού, τον κύριο Πέτρο Μαρτσούκο, χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από όλη τη διοίκηση του Πανγυθεατικού και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ανώτερη κατηγορία.

Πολλά μπράβο και για την προσπάθεια του κυρίου Γεωργίου Σκαφιδά. Είναι μεγάλη τιμή που δυο Λακωνικές ομάδες ήταν στις δύο πρώτες θέσεις.

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ιστορικού Άρη Σκάλας που μετά από πολλά χρόνια επανήλθε δυναμικά στα αθλητικά δρώμενα του Νομού μας.

Ευχαριστήριο σε χορηγούς, φιλάθλους 

Σαν διοίκηση του Πανγυθεατικού, ευχαριστούμε τους χορηγούς, και τους φιλάθλους της ομάδας γιατί χάρη σε αυτούς η ομάδα συμμετείχε στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

H προσπάθεια της ομάδας βασίστηκε σε σημαντικά διοικητικά στελέχη, στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, σε ένα πολύ μεγάλο χορηγό για τον οποίο η ευγνωμοσύνη μας είναι τεράστια και σε όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του Γυθείου και της Μάνης και τους φιλάθλους που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα στις προσπάθειά μας.

Και ο επίλογος

Τρανή απόδειξη ότι όταν μια πόλη σαν το Γύθειο αγαπά την τοπική της ομάδας, μπορεί να την βοηθήσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής.

 

Θέλουμε να ευχηθούμε στον Πανγυθεατικό να παραμείνει στη Γ’ Εθνική και να συνεχίσει να διαφημίζει το Λακωνικό ποδόσφαιρο με τον βέλτιστο και πιο υγιή τρόπο.

Οφείλουμε να σημειώσουμε για άλλη μια φορά ότι οι συνεντεύξεις των ανθρώπων και τα δελτία τύπου της ιστορικής ομάδας του Γυθείου, διδάσκουν τις αξίες του Αθλητισμού σε όλους μας και πρέπει να γίνουν για παράδειγμα προς μίμηση.