Κύμα αλλαγών στον ΕΣΑΚΕ. Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, σώθηκαν Άρης-ΠΑΟΚ. Άνοδος ομάδων από την Α2.

Σημαντικές εξελίξεις προέκυψαν από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, που έγινε την Πέμπτη (21/5) και αφορούσε το φινάλε της τρέχουσας σεζόν, αλλά και την επόμενη μέρα της λίγκας.

Στο διοικητικό συμβούλιο, λοιπόν, αποφασίστηκε ο ΕΣΑΚΕ να εισηγηθεί στην ΕΟΚ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, ο οποίος θα είναι ο Παναθηναϊκός, που μέχρι τη διακοπή βρισκόταν +2 νίκες από την ΑΕΚ και +5 νίκες από το Περιστέρι. Έτσι, οι «πράσινοι» θα κατακτήσουν το 39ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ιστορία τους.

Να σημειωθεί πως οι ομάδες της Basket League ψήφισαν ομόφωνα υπέρ αυτής της πρότασης και το «τριφύλλι» θα πάρει τον τίτλο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να μείνουν στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μία ή δύο ομάδες από την Α2 θα ενταχθούν στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Από εκεί και πέρα, το διοικητικό συμβούλιο έβγαλε ειδήσεις σε όλα τα μέτωπα, καθώς έβαλε νέα δεδομένα στο τραπέζι, για όσους θέλουν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της επομένης σεζόν. Από εδώ και στο εξής κάθε ομάδα θα πρέπει να δίνει 60.000 ευρώ για την εγγυητική και άλλα 140.000 ευρώ στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ. Ταυτόχρονα, το κατώτατο μπάτζετ θα είναι στα 800.000 ευρώ, με την ευελιξία να μετατραπεί αυτό το ποσό μέχρι και σε 600.000 ευρώ.

Επιπλέον, κατατέθηκε πρόταση για Super Cup με τις τέσσερις πρώτες ομάδες στην αρχή της νέας σεζόν.

ΠΗΓΗ: sdna.gr