Απόλλων Ξηροκαμπίου: Τίτλοι τέλους για Δ.Σ. και Μανιάτη. Ευχαριστήριο σε όσους βοήθησαν αυτά τα χρόνια.

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα Ξηροκαμπίου:

Το Δ.Σ. του Μ.Γ.Σ. Απόλλων Ξηροκαμπίου ύστερα από την λήξη του πρωταθλήματος θα ήθελε να ενημερώσει τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου μας για τις επόμενες κινήσεις του σε συνδυασμό με τις επερχόμενες εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. στα τέλη του Ιουλίου.

Όπως όλοι γνωρίζουν η μέχρι σήμερα κατάσταση στο σύλλογό μας είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλείας, μιάς παρέας ανθρώπων του χωριού μας, οι οποίοι ανέλαβαν τις τύχες του συλλόγου το 2014, όταν παρουσιάστηκαν μπροστά μας τα τότε προβλήματα του συλλόγου και το θέμα της παύσης της λειτουργία του. Αυτή η παρέα κατάφερε, σε συνεργασία με ανθρώπους που ήξεραν τη κατάσταση που επικρατούσε και ήθελαν να συνεχίσουν να προσφέρουν, όχι μόνο να μη διαλυθεί ο αλλά και να προχωρήσει στα αθλητικά δρώμενα όπως ακριβώς άξιζε ο σύλλογος και το χωριό μας. Βέβαια δεν ήταν λίγες οι φορές που βρήκαμε εμπόδια και δυσκολίες στη πορεία αυτή. Δυστυχώς η ύπαρξη και η διατήρηση ακόμα, μιας ερασιτεχνικής ομάδας σε υψηλό επίπεδο απαιτεί χρόνο και χρήμα. Σε αυτό βοήθησαν τα μέγιστα οι χορηγοί του συλλόγου μας κάθε χρονιά, τους οποίους και ευχαριστούμε, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε πράξη τα όσα μπορεί να σχεδιάζαμε και να οργανώναμε για τον σύλλογο.

Τα μέλη του συλλόγου μας διοργάνωσαν σχεδόν με απόλυτη επιτυχία αρκετές εκδηλώσεις στο Ξηροκάμπι με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου μας ενώ ταυτόχρονα επιδιώκαμε τη προβολή του χωρίου μας όπως και όσο μπορούσαμε. Το μεγάλο μας παράπονο συνεχίζει να είναι ότι αν και προσπαθήσαμε, δεν καταφέραμε, στο διάστημα το οποίο είχαμε τη τύχη του συλλόγου στα χέρια μας να χαρούμε το γήπεδο του Ξηροκαμπίου με κόσμο γεμάτο που θα καθόταν στις κερκίδες και θα απολάμβανε κάποιον αγώνα και όχι στις ρεμούλκες των τρακτέρ και τις καρότσες των αυτοκινήτων…… Παρόλα αυτά συντηρούσαμε το δημοτικό γήπεδο Ξηροκαμπίου και σίγουρα αν δεν ήμασταν παρόντες εκεί σήμερα θα μιλούσαμε για το πρώην γήπεδο… Γίναμε υπεύθυνοι για τη συντήρηση του εξωτερικού χώρου, του αγωνιστικού χώρου, για τον χώρο των αποδυτηρίων, για το γήπεδο του τένις καθώς και για τη τοποθέτηση μερικού φωτισμού σε συνεργασία με τους συλλόγους της Παλαιοπαναγίας και των Ανωγείων όταν χρησιμοποιούσαν και αυτοί το δημοτικό γήπεδο, με σκοπό να μπορούν να προπονούνται όλες οι ομάδες της περιοχής μας και ταυτόχρονα να χρησιμοποιούν το γήπεδο ως χώρο άθλησης και διασκέδασης οι πολίτες του Ξηροκαμπίου και των διπλανών χωριών του τέως δήμου Φάριδος.

Συνεργαστήκαμε με σπουδαίους ανθρώπους και φίλους στη πορεία αυτή. Αναμορφώσαμε τον σύλλογό μας και την ομάδα του με αθλητές και προπονητές που έβαλαν το δικό του λιθαράκι ώστε τελικά να βρεθεί ο σύλλογός μας ένα βήμα πριν τη Γ εθνική κατηγορία το 2019! Δυστυχώς όμως τόσο το χρονικό περιθώριο της προετοιμασίας όσο και τα οικονομικά δεδομένα δεν μας έδωσαν το δικαίωμα να προχωρήσουμε και εκεί. Παρόλα αυτά δεν αφήσαμε τη προσπάθεια μας αφού η ομάδα μας συνέχισε να υπάρχει και διατηρείτε σε τοπικό επίπεδο.

Έφτασε λοιπόν ο χρόνος κατά τον οποίο τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας και ο συγχωριανός μας προπονητής της ομάδας μας και κάτοχος διπλώματος uefa Β, Σταύρος Μανιάτης , νιώθουν ότι προσέφεραν όσα μπορούσαν τόσο για το σύλλογο όσο και για το χωριό μας. Ύστερα από τη πρόσφατη συνέλευση του Δ.Σ σχεδόν όλα τα μέλη δήλωσαν τη παραίτησή τους. Θεωρούμε ότι οι τύχες του συλλόγου μπορούν και πρέπει να αφεθούν σε ανθρώπους που μπορεί να έχουν όρεξη και δύναμη για τη συνέχεια. Εμείς θα είμαστε δίπλα σε οποιονδήποτε θελήσει να βγει μπροστά και να αναλάβει τη συνέχεια της ζωής του Απόλλωνα. Ήδη δρομολογούνται οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν ώστε η νέα διοίκηση να μη βρεθεί προ εκπλήξεων ( όπως έγινε με εμάς!) ώστε να ασχοληθεί καθαρά με την επόμενη μέρα του συλλόγου.
Όπως είναι φυσικό μετά από αυτή την απόφαση και σε συνδυασμό με τα όσα τυγχάνει να αντιμετωπίζουμε όλοι μας ύστερα από την πανδημία του κορονοϊού, ενημερώνουμε ότι ο σύλλογό μας δεν θα διοργανώσει φέτος το πανηγύρι της Αγ. Τριάδος, ενώ μέχρι και τις εκλογές του Ιουλίου δεν θα διοργανώσει καμία άλλη εκδήλωση εκτός απροόπτου ή όποιας άλλης νέας κατάστασης.

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου που θα ήθελαν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία να δηλώσουν τη πρόθεσή τους και την υποψηφιότητά τους επικοινωνώντας με τον πρόεδρο του Δ.Σ Γεώργιο Χατζηγεωργίου.

Τέλος, στο κλείσιμο της μακροσκελής ανακοίνωσής μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ονομαστικά κάποιους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια μας βοήθησαν είτε με τη παρουσία τους είτε με όποιον τρόπο μπόρεσαν . Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους :

Νικήτα Βλάχο, Γεώργιο Β. Κονίδη, Γεώργιο Ι. Κονίδη, Κωνσταντίνο Σταρόγιαννη και Μένιο Πιερρουτσάκο για τη βοήθεια που προσέφεραν όσες φορές του ζητήθηκε.

Τους προπονητές Παναγιώτη Αποστολάκο και Γιώργο Αναγνωστόπουλο για τη συνεργασία που είχαμε.

Επίσης τον προπονητή Σταύρο Μανιάτη που τα 3 τελευταία χρόνια έχει δώσει ότι έχει μέσα του στο σύλλογο τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.
Όλους τους χορηγούς που αυτά τα 6 χρόνια μας βοήθησαν όταν του ζητήθηκε.
Τα μέλη των προηγουμένων Δ.Σ. Ρόδο Εξαρχάκο, Χρήστο – Ανδρεά Κοκκορό και Παναγιώτη Λαμπρινό που συνεργαστήκαμε και γίναμε εν τέλει μια οικογένεια για το καλό του συλλόγου μας.
Όλους τους φίλους και συγχωριανούς που στάθηκαν στο πλευρό μας όλα αυτά τα χρόνια βοηθώντας εθελοντικά και ψυχολογικά εμάς και τον σύλλογο.
Τέλος το Δ.Σ. της ΕΠΣ Λακωνίας για την συνεργασία που είχαμε.

Τα μέλη του Δ.Σ. Χατζηγεωργίου Γεώργιος, Κομνηνός Δημήτριος, Βλάχος Ηλίας, Χρυσικός Κωνσταντίνος, Στούμπος Δημήτριος, Κωτσιωτοπούλου Παρασκευή, Μανιάτης Ηλίας, Μανιάτης Ευστράτιος, Κοκκορός Γεώργιος.