Αστέρας Βλαχιώτη: Τα δεδομένα για το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την ομάδα

Κατά την διάρκεια της χθεσινής – Παρασκευή 29 Μαϊου – Γενικής Συνέλευσης του Αστέρα Βλαχιώτη ένα από τα θέματα που συζητήθηκε ήταν το γήπεδο στο οποίο θα αγωνιστεί η ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Το isports.gr σας παρουσιάζει τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή όπως ακούστηκαν στη χθεσινή συνέλευση.

Αρχικά, όπως είναι φυσικό, εξετάζονται οι εργασίες που πρέπει να γίνουν στο Δημοτικού Σταδίου Βλαχιώτη.

Στη συνέχεια αν δεν κατέστη δυνατό να γίνουν αυτές οι εργασίες, σαν δεύτερη επιλογή εξετάζεται το Δημοτικό Στάδιο Σκάλας.

Σε χωρητικότητα, και τα δύο γήπεδα του Δήμου Ευρώτα έχουν αυτή τη στιγμή ακριβώς τις ίδιες θέσεις, για 510 φιλάθλους.

Κοινή γραμμή όλων όσων παραβρέθηκαν στη συνέλευση ήταν η ομάδα να μπορέσει να αγωνιστεί στη φυσική της έδρα, το Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη και να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Δήμου Ευρώτα – Νικηφόρος Βρεττάκος, Παναγιώτης Λυμπέρης, και ο αντιδήμαρχος Ευρώτα Βασίλης Μπόλλας ανέλυσαν τα δεδομένα για τα δυο γήπεδα – Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη, Δημοτικό Στάδιο Σκάλας.

Το παρών στη Γενική Συνέλευση έδωσαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Δημήτριος Φιφλής και Κυριακάκος Παναγιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεώργιος Μαρουδάς, Δήμος Νταλιάνης, Παναγιώτης Δρούσιας, η Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Σκάλας, κυρία Κούρλα Ιωάννα και σύσσωμο το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βλαχιώτη, με τον Πρόεδρο Ιωάννη Κουτσοθεοδωρή και την αντιπρόεδρο, Βιβή Πορφύρη που τυγχάνει να είναι και αντιπρόεδρος του Αστέρα Βλαχιώτη.

 

Τα δεδομένα για το Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη

Για το Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη έχουν εγκριθεί δύο προγράμματα όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος.

Ένα πρόγραμμα LEADER για τον στίβο και την προμήθεια ταρτάν προϋπολογισμού 140 χιλιάδων ευρώ. Αυτό ξεκινά άμεσα αφού βρέθηκε ο ανάδοχος.

Και ένα δεύτερο πρόγραμμα είναι από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2 για την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου προϋπολογισμού 448.500 χιλιάδων ευρώ. Σε τέσσερις μήνες περίπου υπολογίζεται ότι θα έχει μπει εργολάβος στο Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη για την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου, ένα απαραίτητο έργο για την ριζική βελτίωση του ποδοσφαιρικού αγωνιστικού χώρου.

Για να πληρεί το Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη τις απαιτήσεις της επαγγελματικής κατηγορίας θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να είναι έτοιμο, ίσως να ολοκληρωθεί και η νέα αγωνιστική περίοδος 2020-21, χωρίς να είναι έτοιμο.  Η σημαντικότερη παρέμβαση που επιβάλλεται να γίνει είναι η αύξηση των διαστάσεων του αγωνιστικού χώρου. Ο αντιδήμαρχος Ευρώτα, Βασίλης Μπόλλας, έβαλε μηχανικό, μέτρησε επακριβώς τον αγωνιστικό χώρο και για να πληρεί τα μικρότερα μέτρα για τις επαγγελματικές κατηγορίες, επιβάλλεται να μεγαλώσει. Για να γίνει αυτό πρέπει να χαλάσουν 3 κουλουάρ από τα 6 υπάρχοντα του στίβου. Επίσης πρέπει να δημιουργηθεί είσοδος για τους φιλοξενούμενους, και να προστεθούν μεταξύ άλλων αποδυτήρια, αίθουσα για Dopping Control, αίθουσα τύπου.

Τα δεδομένα για το Δημοτικό Στάδιο Σκάλας

Σαν δεύτερη επιλογή αν δεν κατέστη δυνατό να γίνουν οι εργασίες που απαιτούνται στο Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη έρχεται το Δημοτικό Στάδιο της Σκάλας.

Ένα γήπεδο του οποίου ο αγωνιστικός χώρος πληρεί τα μέτρα που απαιτούνται.  Είναι εύκολο επίσης να φτιαχτεί μια δεύτερη είσοδος για τους φιλοξενούμενους φιλάθλους από την μεριά του βοηθητικού γηπέδου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ευρώτα, Δήμο Βέρδο, απαιτείται μια δαπάνη ύψους 200 χιλιάδων ευρώ βρίσκοντας το ποσό αυτό από τον προϋπολογισμό των δαπανών του Δήμου για να γίνουν τα απαραίτητα έργα – μεταξύ των οποίων αποδυτήρια, αίθουσα για Dopping Control, αίθουσα τύπου, δημοσιογραφικά θεωρεία – για να μπορέσει να φιλοξενήσει αγώνες επαγγελματικής κατηγορίας. Με μια αρχική εκτίμηση μπορεί να μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 και να μπορέσει ο Αστέρας Βλαχιώτη από το ξεκίνημα της περιόδου να φιλοξενηθεί σε αυτό το γήπεδο.

Ενέργειες που θα γίνουν από τον Αστέρα Βλαχιώτη και τον Δήμο Ευρώτα

Τις προσεχείς ημέρες κλιμάκιο αποτελούμενο από ανθρώπους του Αστέρα Βλαχιώτη και του Δήμου Ευρώτα θα κάνει όλες τις απαραίτητες μελέτες και ενέργειες για να καθορισθούν αναλυτικά οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα δύο γήπεδα – Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη, Δημοτικό Στάδιο Σκάλας – και να αποφασιστεί ποιο από τα δυο θα επιλεχθεί για να φιλοξενήσει την ομάδα την νέα αγωνιστική περίοδο.

Αυτά προέκυψαν από την χθεσινή γενική συνέλευση και για τις νεότερες εξελίξεις οι οποίες θα προκύψουν σύντομα σε αυτό το σημαντικό θέμα, θα ενημερωθείτε πρώτοι από το αθλητικό site της Λακωνίας το οποίο βρίσκεται κοντά σε κάθε αθλητική δραστηριότητα του Νομού Λακωνίας.