O Παναγιώτης Παπούλης στο isports.gr!

Στο ποδόσφαιρο όλοι θέλουν τα πρωταθλήματα και τους τίτλους αλλά υπάρχουν και κάποιοι που προτιμούν την δημιουργία καλών ποδοσφαιριστών και τον εμπλουτισμό των εμπειριών των νεαρών.

Ο Παναγιώτης Παπούλης με καταγωγή από την Νεάπολη Λακωνίας αποτελεί ίσως την πιο αντιπροσωπευτική περίπτωση νεαρού Λάκωνα ποδοσφαιριστή που άφησε το στίγμα του στην αγωνιστική περίοδο 2019-20.  Ο Παπούλης, ο Κουρτέσης, νεαροί ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον Πανγυθεατικό απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι οι Λάκωνες παίκτες έχουν τις δυνατότητες και μπορούν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις απαιτήσεις του Πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής.

Ένα παιδί – μόλις έκλεισε τα 20 έτη – που εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα του 7ου ομίλου με τον Αστέρα Βλαχιώτη, πέτυχε εκπληκτικά γκολ που φίλαθλοι ακόμη και των αντίπαλων ομάδων θα θυμούνται για πολύ καιρό.  Ο Παναγιώτης στάθηκε άτυχος και με τον τραυματισμό του στα Βραχνέϊκα, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την περίοδο αλλά άφησε υποσχέσεις με τις εμφανίσεις του για ένα λαμπρό μέλλον στο ποδοσφαιρικό χώρο.

Μετά και την οριστικοποίηση της ανόδου του Αστέρα Βλαχιώτη στις επαγγελματικές κατηγορίες ο Παναγιώτης Παπούλης μίλησε στον Ανδρέα Τσαρούχα για το πότε με το καλό θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους, την περίοδο 2019-20 αλλά και την επόμενη ημέρα.

Ερώτηση: Ήσουν ο μεγάλος άτυχος στον Αστέρα Βλαχιώτη για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με τον τραυματισμό σου. Σε ποιο στάδιο της αποκατάστασης βρίσκεσαι και πως πάνε τα πράγματα; Πότε ελπίζεις να επιστρέψεις στους αγωνιστικούς χώρους;

Μπορεί να ήμουν ο μεγάλος άτυχος της αγωνιστικής αυτής περιόδου αλλά όπως όλοι ξέρουμε οι τραυματισμοί αποτελούν μέρος του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού.Δεν μπορούμε να προβλέψουμε έναν τραυματισμό…

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε από αυτόν και να αποτρέψουμε άλλους μελλοντικούς τραυματισμούς.

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο στάδιο της ενδυνάμωσης και ετοιμάζομαι παράλληλα να κάνω κάποιες εξετάσεις. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για το πως εξελίσσονται τα πράγματα και για την κατάσταση του ποδιού μου.

Ελπίζω πως μέχρι την αρχή της νέας σεζόν να είμαι 100% υγιείς και έτοιμος να επιστρέψω στην αγωνιστή δράση μαζί με την ομάδα μου.

Ερώτηση: Πως ένας νεαρός ποδοσφαιριστής ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις ενός αγώνα Γ’ Εθνικής;  Eκτός από τα τοπικά πρωταθλήματα Λακωνίας έχεις εμπειρία από μεγάλα πρωταθλήματα αφού έχεις αγωνιστεί δυο περιόδους με τις ομάδες κ15 και κ17 του Ατρομήτου.

Πιστεύω πως για να ανταπεξέλθει ένας νεαρός ποδοσφαιριστής στις απαιτήσεις ενός αγώνα Γ’ Εθνικής και κάθε είδους μεγάλο αγώνα χρειάζεται να έχει πειθαρχία και αυτοπεποίθηση. Την αυτοπεποίθηση θα την χτίσει μέσα από την εμπειρία παιχνιδιών αλλά η πειθαρχία πρέπει να υπάρχει από την πρώτη στιγμή που θα γίνει μέλος μια ομάδας. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός και θέληση να μάθεις νέα πράγματα ακούγοντας τι έχει να σου προσφέρει ο κάθε άνθρωπος.

Ερώτηση: Πες μας λίγα λόγια για την επιτυχία του Αστέρα με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και της ανόδου;  Ποια ήταν τα στοιχεία της ομάδας που σας έδωσαν το πρωτάθλημα;

Η επιτυχία της Ομάδας ήταν μια συλλογική προσπάθεια ξεκινώντας από τον Πρόεδρο μας κύριο Πέτρο Μαρτσούκο, το προπονητικό team, τους παίχτες και τέλος τους φιλάθλους μας. Όλοι συμβάλαμε και όλοι μας ανταμειφθήκαμε με την επίτευξη του στόχου μας. Αυτός είναι και ο σκοπός μιας Ομάδας.

Τα στοιχεία που μας έδωσαν το πρωτάθλημα πέρα από τις ικανότητες μας πιστεύω πως ήταν η θέληση για σκληρή δουλειά, το πείσμα και η συγκέντρωση που είχαμε όλοι μας προς την επίτευξη του δύσκολου αυτού στόχου μας.

Ερώτηση: Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή της περιόδου; Πέτυχες σημαντικά και εκπληκτικά γκολ, ποιο θα θυμάσαι για πάντα;

Προσωπικά η καλύτερη στιγμή της περιόδου αν εξαιρέσουμε φυσικά το γεγονός ότι είμαστε πρωταθλητές και πετύχαμε το στόχο μας, είναι όταν καταφέραμε να είμαστε και πρωταθλητές χειμώνα παρόλη την δύσκολη αρχή που κάναμε μένοντας στους -7 βαθμούς από την κορυφή.

Το γκολ που θα θυμάμαι για πάντα μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι το γκόλ που πέτυχα εναντίον του Ολυμπιακού Ζαχάρως με ανάποδο ψαλίδι. 

Ερώτηση: Πως βλέπεις την επόμενη χρονιά στην επαγγελματική κατηγορία;

Η επόμενη χρονιά στην επαγγελματική κατηγορία θα είναι σαφώς πιο δύσκολη, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και περιμένω με αγωνία να δω τι μας επιφυλάσσει.

Ευχόμαστε στον Παναγιώτη να επιστρέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στους αγωνιστικούς χώρους δυνατός για να μπορέσουν οι φίλαθλοι να τον απολαύσουν.