Γιαννακόπουλος: «Εμένα ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό έκλεισε, οριστικά και αμετάκλητα. Ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25 εκατ. ευρώ» (βίντεο)

Βόμβα αποχώρησης έριξε ο επικεφαλής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

«Είχα πει ότι την 1η Ιουλίου θα έδινα το μάνατζμεντ σε άνθρωπο εμπιστοσύνης μου. Από αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25 εκατ. ευρώ. Δεν είχαμε μπει ως τώρα σε διαδικασία αποτίμησης αυτού του τεράστιου brand. Δεν θα πάρω τα λόγια μου πίσω.

Μέχρι να βρεθεί αγοραστής, η ΚΑΕ θα πορευτεί από ανθρώπους εμπιστοσύνης, χωρίς καμία παρέμβασή μου και με βάση τα έσοδα που θα έχει. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι Μάνος Παπαδόπουλος και Τάκης Τριαντόπουλος. Αυτοί θα τρέχον από σήμερα τον Παναθηναϊκό.

Σκοπός μου είναι να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί όσο περισσότερο γίνεται. Αφήνω τον Ερασιτέχνη καθαρό και με όλα τα τμήματα να βγάζουν υγεία. Αφήνω την ΚΑΕ καθαρή και πρωταθλήτρια.

Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Η αγάπη του κόσμου μού δείχνει πως άξιζε τον κόπο. Κοιτώντας πίσω θεωρώ πως έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι στην καλύτερη ομάδα που έβγαλε αυτός ο τόπος. Στον Παναθηναϊκό των εκατομμυρίων φιλάθλων και της Θύρας 13. Τον Παναθηναϊκό του τρίπτυχου ομάδα-διοίκηση-κόσμος, που είναι ιδέα, που είναι τρόπος ζωής.

Εμένα ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό έκλεισε, οριστικά και αμετάκλητα».

Γιαννακόπουλος: «Αν γίνει Παναθηναϊκή Πολιτεία, θα είμαι πρώτος – Όχι σε γήπεδο ποδοσφαίρου μόνο»

Διατεθειμένος να συμμετάσχει στο πρότζεκτ του Βοτανικού μονάχα αν αυτό αφορά σε Παναθηναϊκή Πολιτεία και όχι απλά γήπεδο ποδοσφαίρου δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Τις προθέσεις του όσον αφορά στο πρότζεκτ του Βοτανικού ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει μονάχα στην περίπτωση που θα δημιουργηθεί μια Παναθηναϊκή Πολιτεία και δήλωσε κάθετα αντίθετος με το ενδεχόμενο κατασκευής μόνο γηπέδου ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη, θα περιμένω για να τηρηθεί η αρχική συμφωνία, με όλα τα τμήματα μέσα. Οποιαδήποτε άλλη συμφωνία δεν θα έχει την υπογραφή μου. Αν φτιάξουμε την Παναθηναϊκή Πολιτεία ως στρατιώτης της ομάδας θα είμαι πρώτος. Αν γίνει απλώς ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, εγώ δεν έχω κανέναν εγωισμό για να λέω ότι έτρεξα τις εξελίξεις. Θα βλέπω τον Παναθηναϊκό να έχει το γήπεδό του και θα με κάνει χαρούμενο.

Όμως θα είναι ιστορικό λάθος να δώσουμε το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου, την Λεωφόρο. Αν γίνει μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ας γίνει στον ιστορικό του χώρο, στη Λεωφόρο. Όπου γίνει Παναθηναϊκή Πολιτεία, θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα τμήματα.

Κάνοντας μια τελευταία συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη, βλέποντας τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, καταλαβαίνω ότι έχουν αλλάξει στάση και θέλουν να προχωρήσει μόνο το γήπεδο ποδοσφαίρου. Θα μιλάμε για δυσάρεστες εξελίξεις. Ποιος λόγος να πάμε στον Βοτανικό τότε; Να πληρώνουμε ενοίκιο, να μην εκμεταλλευόμαστε τις εμπορικές χρήσεις, να μην υπάρχει γήπεδο μπάσκετ;

Θέλω να πιστεύω πως μετά και από αυτή τη συνέντευξη θα υπάρξουν και κάποιες εξελίξεις. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός είναι χωρισμένος σε Γιαννακοπουλικούς, Αλαφουζικούς, Θύρα 13 αριστερά, Θύρα 13 δεξιά.

Έχω κουραστεί να είμαι ο μοναδικός που βάζει χρήματα. Στην ευτυχή περίπτωση που η Πολιτεία βγει και πει ότι προχωρά η Παναθηναϊκή Πολιτεία, ο ενιαίας Παναθηναϊκός κάτω από μια κοινή στέγη δεν μπορεί να με αφήσει ασυγκίνητο και θα είμαι ο πρώτος που θα καθίσει στο τραπέζι. Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι ες αεί».

Γιαννακόπουλος για Βοτανικό: «Προσφέρουμε περιουσία 300 εκατ. ευρώ για παροχές 165 εκατ. ευρώ»

Ευνοϊκή για τον Δήμο Αθηναίων -και όχι για τον Παναθηναϊκό- θα είναι η ανταλλαγή της Λεωφόρου με τις εγκαταστάσεις του Βοτανικού- σύμφωνα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Καμία χάρη δεν γίνεται στον Παναθηναϊκό με τα προβλεπόμενα στο πρότζεκτ του Βοτανικού, όπως τόνισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Επικαλούμενος αποτίμηση της έκτασης της Λεωφόρου στα 300 εκατ. ευρώ, τόνισε ότι θα παραχωρηθεί έναντι εγκαταστάσεων η αξία των οποίων θα φτάνει τα 165 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά όσα είπε

«Αρχικά η Διπλή Ανάπλαση δεν περιλάμβανε γήπεδο μπάσκετ και είχε απεχθείς όρους για τον Ερασιτέχνη. Αυτό αποτελούσε αδικία και απιστία. Θέλαμε εξ αρχής ο Παναθηναϊκός να παραχωρήσει τη μεγαλύτερη έκταση-φιλέτο στο κέντρο της Αθήνας. Η αποτίμησή της είναι σε πρώτη εκτίμηση στα 300 εκατ. ευρώ.

Θα παίρναμε αντάλλαγμα ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 28.000 θέσεων, ένα γήπεδο μπάσκετ 12.500 θέσεων, πισίνα και 17 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα για εμπορικές χρήσεις. Όλα αυτά κοστολογούνταν 125 εκατ. ευρώ. Για να προλάβω τους λογιστές και κάποιους κακοπροαίρετους, προσφέρουμε περιουσία 300 εκατ. ευρώ για να πάρει 165 εκατ. ευρώ, την ώρα που άλλες ομάδες έχουν πάρει γήπεδα χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Ο Δήμος θα παραχωρούσε το χώρο για ισόβια χρήση, παρόλο που ο Βοτανικός δεν είναι η καλύτερη περιοχή. Λόγω του κορωνοϊού, των προκλήσεων στον Έβρο και του μεταναστευτικού, η υπόθεση έχει καθυστερήσει σημαντικά, αλλά δικαιολογημένα.

Έχοντας στο μυαλό την τελευταία μας συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο, που μου είπε πως θα ρίξει το μπάτζετ στα τάρταρα, πρότεινα να πάμε στο 50-50 στο πρότζεκτ Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό. Η απάντησή του ήταν “δεν πιστεύω ότι θα γίνει ο Βοτανικός και αν γίνει θα χρειαστούν πολλά χρήματα που δεν είμαι διατεθειμένος να βάλω”.

Του εξήγησα πως αν προκύψει επιπλέον ανάγκη χρηματοδότησης, θα τα καλύψω όλα εγώ. Πριν φύγω από τη συνάντηση, όλα είχαν διαρρεύσει σε σάιτ δημοσιογράφου που δουλεύει στον ΣΚΑΪ.

Κατάλαβα πως θέλει να ρίξει τα χρέη στο μηδέν και μετά να πουλήσει πανάκριβα. Είναι δικαίωμά του, αλλά τον καθέναν θα τον κρίνει η ποδοσφαιρική ιστορία. Στην ΠΑΕ δεν έχουν διάθεση απεμπλοκής, ούτε επένδυσης. Τις εξελίξεις θα τις δούμε στη συνέχεια».

Γιαννακόπουλος: «Εμείς στηρίζουμε την Ευρωλίγκα – Το BCL είναι η διοργάνωση που έρχεται»

Την άποψη ότι η Ευρωλίγκα είναι ένα «μαύρο κουτί» εξέφρασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως το Basketball Champions League είναι η διοργάνωση που έρχεται.

Στις λεπτομέρειες της κόντρας του με την Ευρωλίγκα και τον Τζόρντι Μπερτομέου αναφέρθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού υπογράμμισε ότι η ομάδα του, ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι στηρίζουν τη διοργάνωση, ενώ έκανε λόγο «ωμό εκβιασμό» στο θέμα της στήριξης της διοργανώτριας αρχής στους παίκτες για το θέμα των μειώσεων των συμβολαίων.

Παράλληλα, εκθείασε το Basketball Champions League που είναι η διοργάνωση που έρχεται, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Η Ευρωλιγκα έχει φτάσει στο σημείο μηδέν λόγω του κ. Μπερτομέου. Μόνο ο Παναθηναϊκός φωνάζει. Αλλά ποιος να φωνάξει άλλωστε; Σου λέει μετά FFP και κουνά το δάχτυλο. Η Ευρωλίγκα είναι ένα μαύρο κουτί, οι ομάδες δεν ξέρουν πόσα είναι και πού πάνε τα έσοδα. Για όσους πουν ‘τώρα τα θυμήθηκες;’, θυμίζω ότι το 2002 είχαμε απειλήσει να μην παίξουμε στον τελικό και από το 2009 αντιδρούμε, πότε ο Παύλος, πότε ο Θανάσης και πότε εγώ. Η Μακάμπι, ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ στηρίζουν την Ευρωλίγκα και μας το παίζει μάγκας ο Μπερτομέου. Τα λεφτά του Pool είναι από το τηλεοπτικό συμβόλαιο των ομάδων. Εμείς συντηρούμε την Ευρωλίγκα. Είναι δυνατό να συμφωνείς με τους παίκτες για μείωση; Ποιος είσαι εσύ; Ωμός εκβιασμός! Όταν ένας αθλητής έχει παίξει για το 65% και οι ομάδες έχουν χάσει το 50%, πας και τους προσφέρεις το 80 ή το 85%. Θεωρείς ότι οι αθλητές είναι ανόητοι να ρισκάρουν. Άκουσα να λένε στην ΓΣ ότι Ευρωλίγκα χωρίς Παναθηναϊκό δεν υπάρχει. Ας το πει κάποιος και στον Μπερτομέου. Η Ευρωλίγκα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό με τον χειρότερο τρόπο. Έκλεισαν το ΟΑΚΑ παραμονή του αγώνα με τη Φενέρ δείχνοντας έλλειψη σεβασμού ακόμη και στον κόσμο. Είδαμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική το 2016/17 περίεργα αποτελέσματα, ώστε ο Παναθηναϊκός να πέσει πάνω στη Φενέρ, αντί της Εφές, αν δεν γινόταν το μαγείρεμα του αιώνα. Και φυσικά η αγαπημένη μας διιατησία. Αμέτρητες οι σφαγές του Παναθηναίκού. Τι να πρωτοθυμηθούμε τον τελικό του 2009, τον ημιτελικό του 2012 όταν βλέπαμε Καλόπουλο και Παπουτσέλη μαζί, το 2013 που ο Διαμαντίδης φορτώθηκε με φάουλ; Δεν υπάρχει ομάδα που να έχει υποστεί τόσες πολλές σφαγές επειδή αποφάσισε να πάει κόντρα στο ρέμα και να είναι γενναία κόντρα σε όλο το σύστημα. Πιστεύουν πως μπορούν να εκβιάσουν τον Παναθηναϊκό; Είναι υποχρέωση να τους δείξουμε πως δεν εκβιάζεται! Βάζουμε εκατομμύρια για να μας κουνά το δάχτυλο ο Τζόρντι, όποτε γουστάρει. Μια διοργάνωση που κάθε χρόνο ανακοινώνει τα έσοδα τον Σεπτέμβριο. Η Ευρωλίγκα βρίσκει ανταγωνιστή. Το BCL είναι η διοργάνωση που έρχεται και είναι έτοιμη να σβήσει τη FIBA. Πριν δύο χρόνια δεν ήταν έτοιμη, τώρα πλέον είναι και το αντιλαμβάνονται όλοι. Ακόμη κι αν η Ευρωλίγκα ήταν ο παράδεισος που ονειρεύεται ο Μπερτομέου, θα πήγαινα στο BCL για να δείξω ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται από κανέναν. Τρανό παράδειγμα ότι δεν κατεβήκαμε στο ΣΕΦ για να γκρεμίσουμε την παράγκα του Ιωαννίδη. Για μένα είναι μονόδρομος η απόφαση αυτή, αλλά θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη αγωνιστικά και οικονομικά. Το κακό παιδί που λέγεται Παναθηναϊκός, που δεν έχει μάθει να σκύβει το κεφάλι, δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Ίσως στο τέλος αντί για μαύρο πρόβατο που θεωρούν, θα είναι ο λύκος. Αν με κοροϊδέψεις δεύτερη φορά, η ευθύνη είναι δική μου», είπε χαρακτηριστικά για να καταλήξει:

«Είτε στη FIBA, είτε στην Ευρωλίγκα οι πόρτες για τον Παναθηναϊκό είναι και θα είναι για πάντα ανοιχτές».

Έπειτα από διευκρινιστική ερώτηση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε: «Δεν είπα ότι φεύγουμε από την Ευρωλίγκα και πάμε στη FIBA. Είπα ότι είναι μονόδρομος και ότι πρέπει να εξεταστούν όλα τα δεδομένα, κάτι που γινόταν και θα συνεχίσει να γίνεται. Ελπίζω να πάμε στη FIBA. Ανέφερα για αγοραστή ότι ο Παναθηναϊκός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκας και κουβαλά τα περισσότερα έσοδα. Δεν υποθηκεύεται κανένα μέλλον πηγαίνοντας στην FIBA. Οι πόρτες κάθε διοργάνωσης θα είναι ανοιχτές για μας. Αυτά που λέει ο κ. Μπερτομέου είναι για τα μάτια του κόσμου. Διοργάνωση χωρίς τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τη Μακάμπι θα είναι χαμένη. Δεν θα δεσμεύεται ο επόμενος ιδιοκτήτης από μένα».

Και πρόσθεσε: «Ναι, από τη μία υπάρχει μια υποτιθέμενη ρήτρα 10 εκατ. ευρώ με την Ευρωλίγκα, αλλά το νομικό μας τμήμα μετά από σοβαρή μελέτη έχει καταλήξει ότι αυτά που θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε από την Ευρωλίγκα είναι περισσότερα. Όταν τελειώσει αυτός ο δικαστικός αγώνας δεν θα χρωστάμε εμείς στην Ευρωλίγκα, αλλά εκείνη στον Παναθηναϊκό».

Λίγα λεπτά αργότερα, έπειτα από νέα ερώτηση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε: «Ο κ. Μπερτομέου δείχνει το τρέμουλό του. Καταλαβαίνει τι θα σημάνει αν φύγει ο Παναθηναϊκός. Θα είναι απαρχή για να διαλυθεί αυτό το έκτρωμα που λέγεται Ευρωλίγκα».

Γιαννακόπουλος για το μπάσκετ: «Λανθασμένη επιλογή ο Πεδουλάκης – Κινδύνευσε η ζωή μου στο ΣΕΦ»

Την ευθύνη για την επιλογή Πεδουλάκη ανέλαβε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Άφησε σαφείς αιχμές για τον Ολυμπιακό και τις Αρχές, με αφορμή την αποχώρησή του από το ντέρμπι της Ευρωλίγκας από το ΣΕΦ.

Απολογισμό της φετινής σεζόν στο μπάσκετ -αναφερόμενος στο αγωνιστικό, αλλά όχι μόνο κομμάτι- έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία της επιλογής του Αργύρη Πεδουλάκη, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για το γεγονός ότι αναγκάστηκε ν’ αποχωρήσει στο ημίχρονο από το παιχνίδι της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό.

«Στο μπάσκετ αρχίσαμε με δυσάρεστη έκπληξη με την αποχώρηση του Ρικ Πιτίνο. Αποφασίσαμε να δώσουμε το τιμόνι στον Πεδουλάκη, που είναι πάντα πρώτη μου επιλογή με μπασκετικά κριτήρια. Όμως αποδείχτηκε λανθασμένη γιατί ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος να του δώσει ευκαιρία. Ο Αργύρης έδειξε πόσο αγαπά τον Παναθηναϊκό αποχωρώντας.

Ο κορωνοϊός διέκοψε βίαια τη χρονιά και τη συνεργασία μας με τον κόουτς Πιτίνο, την ώρα που ήμασταν έκτοι στην Ευρωλίγκα και πηγαίναμε για το πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε τον κόουτς Πιτίνο και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στον φυσικό του χώρο, στο NCAA. Η πανδημία από τα 8 εκατ. ευρώ έφερε τα έξοδα για τη χρονιά στα 11 εκατ. ευρώ, χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει με την Ευρωλίγκα»

, ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε:

«Στο πρωτάθλημα είχαμε ήσυχη χρονιά χωρίς τον Ολυμπιακό, με οικογένειες στις κερκίδες και με πολλές εκπλήξεις. Στον έναν αγώνα που δώσαμε με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ έφυγα από το ημίχρονο για να προστατέψω την ίδια μου τη ζωή.

Όταν οι δημοσιογράφοι γίνεστε στόχος το κάνετε μέγα θέμα, καλά κάνετε, αλλά θα πρέπει να συμβαίνει για οποιονδήποτε. Η αστυνομία δεν έκανε απολύτως τίποτα. Οι λόγοι γνωστοί χρόνια τώρα. Γιατί ένας άνθρωπος που βάζει εκατομμύρια δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο, θα πρέπει να το απαντήσουν η διοργανώτρια αρχή, η αστυνομία και ο Ολυμπιακός».

Γιαννακόπουλος για Ολυμπιακό: «Τα έβαλαν με λάθος άνθρωπο – Καλή επάνοδο στην Α1»

«Καρφιά» εναντίον του Ολυμπιακού πέταξε, ανάμεσα σε άλλα, στη συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ανάμεσα σε άλλα, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε και για τους «ερυθρόλευκους», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το τι λένε οι Ολυμπιακοί δεν με ένοιαζε ποτέ. Το ότι θα παίζουν για δεύτερο χρόνο στην Α2 αποδεικνύει ότι τα έβαλαν με λάθος άνθρωπο. Να τους ευχηθώ καλή επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία -αν και όταν. Το είδαν και στο βόλεϊ, όπου κατάλαβαν ότι δεν είναι κράτος ο Ολυμπιακός».

 

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Περισσότερα σε λίγο…