Αυγενάκης: Πακέτο στήριξης στα ερασιτεχνικά σωματεία.

Στο «Delphi Economic Forum», το οποίο λαμβάνει χώρα διαδικτυακά, συμμετείχε σήμερα (11/06) το πρωί (09:40-09:55) ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος «άνοιξε» την τρίτη ‘μέρα του Φόρουμ στο πάνελ με θέμα «Συζήτηση για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στον αθλητισμό: Η κρίση, οι ευκαιρίες και ο ρόλος της αθλητικής κοινότητας».

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα, «Χείλων», μέσω του οποίου δόθηκαν επιχορηγήσεις από το Κράτος προς τις 48 Ομοσπονδίες της χώρας, και τόνισε: «Για πρώτη φορά, η τακτική επιχορήγηση προς τις Ομοσπονδίες της Ελλάδας μοιράστηκε με κανόνες, με βάση μετρήσιμα στοιχεία, με βάση αντικειμενικά κριτήρια, που είναι στη διάθεση όλων. Οι επιχορηγήσεις, ύψους 17.5 εκ. ευρώ, κατανεμήθηκαν έγκαιρα και ορθά».

Ο Υφυπουργός υπογράμμισε, επιπλέον: «Μέσα στις επόμενες ημέρες προγραμματίζουμε πως θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ένα ξεχωριστό πακέτο στήριξης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, που έχουν ήδη εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων.

Ακόμα, τα σωματεία διευκολύνθηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας, γιατί δεν είχαν καμία οικονομική υποχρέωση προς το Κράτος. Παράλληλα, θα γίνει γενναία μείωση των οικονομικών απαιτήσεων του Κράτους από εκείνα.

Προτεραιότητά μας είναι οι αθλητές και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη, όμως δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον προσανατολισμό μας. Απαιτούνται νοικοκύρεμα και διαφάνεια παντού».